Арест за жестоки лихвари: Плашили и били длъжници!

Действали в Сливен, давали на бедни срещу високи лихви
10 апр 2017 12:30,
17
Арест за жестоки лихвари: Плашили и били длъжници!
Снимка: архив Булфото

ГДБОП и Спецпрокуратурата задържаха опасни и жестоки лихвари, заплашвали и били десетки длъжници. На петимата от престъпната група са повдигнати обвинения.

Бандитите са били спипани в Сливен, съобщиха от прокуратурата.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2016 г. Близо 30 са свидетелите, които са пострадали и са свидетелствали срещу престъпниците.

Потърпевшите разказали, че групата давала заеми, предимно от 500 и 1000 лева, на бедни хора от Сливен и района срещу високи лихви.

При най-малко забавяне на плащанията следвали заплахи и побоища. Нерядко членове на групата нахълтвали в домовете на длъжниците и "прибирали" телевизори, хладилници и други вещи, за да ги продадат и да върнат "инвестицията си" заедно с лихвите.

Двама от лихварите са осъждани многократно. У тях била намерена и марихуана.

"Събрани са множество доказателства относно структурата на престъпната група и функциите на всеки от участниците в нея. Продължава установяването на пострадали от престъпната дейност на групата", съобщиха от прокуратурата.

Вчера специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на трима от бандитите – на ръководителя Йордан Божириков, на Даниел Вълчев и Светослав Саръиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Закон за частен Фал. преди 6 години
В нормалните държави неизрядните имат 3 г срок да платят >Не платят ли креедит в следващите години може но до 1000$ и с лихва 35 процента.У нас *** до тупана управляват и чакат неизрядното да стане изрядно от въздуха.
15
0
 
1
 
! Отговори
Бенбин ШаломБернанки преди 6 години
В България строят нов вид капитализъм .Банки пълни с 70 млд пара .100 % неизрядни кредитополучатели затлачили цялото банкиране ,но иначе сичко сие у ред и цънка. Щото нашите капиталисти ги кефи да си държат парите в качета за сирене от чорбаджи Марково време,Парите в България не се въртят ,а отлежават За един лаптоп и телефон е блокирала цялата икономика защото свръх кухи лейчици за лана ни управляват.Дали право на разми мърлави операторчета да дерибействат с кредитополучателите.Чакат Божий знак
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кофискация на парите и по най-бързия начин в затвора. Там няма да им трябват
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчета, работя в Postbank, лихвите се дават на база бонитет - ако имаш добър бонитет, получаваш и по-изгодна лихва. Другите фактори са размер на кредита и срок. Средната лихва за простосмъртни при 7000 евро заем за период от 1 година е около 5%. При лош бонитет, лихвата може да достигне и до 10%. Говорим за изплащателен кредит. Лихвата при диспото е по-голяма, но там и сумите са по-малки. И btw, Postbank не е от най-големите банки в Германия, сега отново е под крилото на Дойчебанк.
12
1
 
5
 
! Отговори
Верту преди 7 години
Верту,не те знам в коя Германия живееш, аз съм тук от две години и точно пощенска банка има 2до максимум 5% лихва! Дори финансови организации като смава, таргобанк, ауксмоней които осигуряват бързи кредити са способни малка лихва от тази която ти си писал!Попитай хора които са в час за да не те клатят!
11
3
 
5
 
! Отговори
верту преди 7 години
ти пък какво знаеш за лихвите в Германия бе брачет. Аз живея тук от 20 години, сега ще ти обесня. Взимаш 7500 Евро и за 60 месеца връщаш 11 500, какво му е хубавото на кредит в Германия ти ще обясниш. И то това е не къде да е ами при Пощенска или Спаркассе, които са най-големите банки в Германия.
10
0
 
2
 
! Отговори
jiji преди 7 години
До Анонимен HAHAHA
9
1
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Нямам представа, колко е зяконосъобразно (за банките говоря) да ти взимат лихва 4-6 пъти по голяма от Германия например. Или да променят условията на договорът, предимно размера на лихвата (и в 90% промяната е в твой ущърб) без да те уведомяват!В заключение - банковата ни система е мафията структура!!! Която трябва да бъде разбита. Има хора, като един адвокат във Варна който се бори със това,но среща малобройна подкрепа?
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия *** наркомани са за Разтрел без милост божериков тва е онова недъгаво п.далче които са има за някав
7
1
 
22
 
! Отговори
маке преди 7 години
че е беднотия верно е а тва че дръжавата разрешава дейноста на такива фирми я прави съотговорна но никой не мисли дека на некой ке му писне от рекета и на фирмите и на дръжавата и ке стане дивио запад демек кой по голем патлак ке извади
6
1
 
8
 
! Отговори
Борнео до 5 преди 7 години
До Анонимен И да ти искат процент от кредита за да ти го отпуснат, същите държавни чиновници, така ли? А който не ги върне, какво ще го прави "държавата", ще му вземе това, което няма ли? Хайде да не прекаляваме във вярата в човешкото съзнание, особено ганьовското.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номер 6, направо го заби в земята, приятел
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата е, че банката действа законосъобразно и лихвения процент е съобразен със закона, освен това банкерите не бият, но иначе си прав, банките имат право да раздават повече пари отколкото имат в наличност, така че ако имаш лиценз за банка и имаш 1000 лева, всъщност притежаваш 10000 лева, стига вложителите в твоята банка да не поискат да изтеглят повече от 1000 лева от банкоматите или филиалите :) Такава е капиталистическата система, затова скачахте по площадите :)
3
1
 
25
 
! Отговори
TTT преди 7 години
А каква е разликата между тези хубавци,фирмите за бързи кредити и банките в България?Пай единствено в това,че първите не са се отчитали на правилното място.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"инвеститори"
1
19
 
7
 
! Отговори
зелен гущер преди 7 години
ми да си плащат бре, който взема да връща!