В съда: Гледат кадрите от побоя на малката Никол

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева продължава
10 апр 2017 14:07,
19
 В съда: Гледат кадрите от побоя на малката Никол
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд даде ход на делото срещу акушерката Емилия Ковачева, въпреки протеста на нейния адвокат Владислав Янев.

Още по темата

Още в началото на заседанието Янев оспори автентичността на записа от камерата в деня, когато акушерката е извършила побоя над бебето.

Видеозаписите по делото срещу акушерката, която е обвинена в опит за убийство на 4-дневната Никол, показват многобройни удари с юмрук в областта на главата. От камерите става ясно още, че детето е било удряно и в тялото, а главичката му е била притискана неколкократно.

Малко преди да започне днешното заседание по делото и да бъдат показани кадрите, родителите на Никол излязоха от съдебната зала и отказаха да говорят пред журналисти, предаде "Дарик".

На предишно заседание експертите посочиха, че жената на записите прилича по телосложение и външни белези именно на подсъдимата Емилия Ковачева. Резултатите от експертизата, която ще установи дали наистина жената на записите е обвиняемата, ще станат ясни в близките месеци.

Според прокуратурата, през пролетта на 2015 г. по време на нощно дежурство акушерката е пребила почти до смърт 4-дневно момиченце.

Адвокатите на Емилия Ковачева обаче отхвърлят обвиненията и подкрепят версията, че бебето е било изпуснато случайно след смяната на акушерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Да видим какво е станало. Тя го била пребила през нощта на сутринта при визитация на детето нищо му няма дават го на майката и изведнъж е пребито?Дали майката не е изтървала детето си? Доколкото се вижда от видеото акушерката го удря с шамари. А да се стигне до черепно-мозъчна травма от шамари едва ли е възможно, но от падане, изтърване да може да се стигне до такава травма.
16
1
 
3
 
! Отговори
Сапа преди 7 години
Има начин да видят кой е на записа. Ако е виновна да ходи в затвора. Какво го усукват това? Нали се вижда че бие някой бебето. Виждаш кой е из.рода, съд и затвор. Другите из.роди ще знаят, че не е безнаказано
15
1
 
12
 
! Отговори
Рашко преди 7 години
Заколяй чуждо куче или пиле и ще ти лепнат пет години - убий човек, и в най-лошия случай ще се разминеш с три години условно! Окрадни куче или петел и ще ти лепнат пет години - открадни милиони от държавата, респективно данъкоплатците и ще те номинират за премиер! Дали нещо не е сбъркано в България, и дали не е защото оставихме шайка престъпници да изготвят законите, които да ни "защитават"?!!
14
1
 
9
 
! Отговори
не е единствената преди 7 години
Тази, че е тотална откачалка предполагам спор няма. Но възникват няколко въпроса: Как така никой не я е усетил колко е смахната? Какъв % от хората, работещи в здравеопазването и образованието са също толкова чалнати? Подсказка - мноого са
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И НАЙ-НАКРАЯ ТАЯ ЩЕ НИ ОСЪДИ ,ЧЕ Й УРОНВАМЕ ПРЕСТИЖА
12
1
 
9
 
! Отговори
би могла преди 7 години
Добила вече популярност Емилия Ковачева спокойно може да оглави здравеопазването.Медицинско лице е с опит и стаж,така да се каже вътре е в нещата и би управлявала Министерството не по зле от който и да е герберасто-бесепарски кандидат.
11
1
 
11
 
! Отговори
Аа?! преди 7 години
Въъъй,не! Какво го влачат още това дело?! Чакат да си признае ли?! Приличала на нея , ама можело да не е тя !!! Хайде холан! Вземете се в ръце ,че присъдата й ще изтече в ареста още . Пък може накрая и родителите на детето да ги осъдят обезщетение да й платят ,защото са я заподозряли.....
10
7
 
1
 
! Отговори
списък преди 7 години
До АнонименТова, че има списък не значи нищо. Трябва всяко твърдение да бъде еднозначно доказано. Това, че има списък, не значи, че някой не се е вмъкнал. Това, че някой и някъде си предполага нещо, не означава нищо.Закона е така написан, че тези процедури са нужни и няма как някой да го приеме за годно доказателство по друг начин
9
1
 
10
 
! Отговори
Майка преди 7 години
Ей, дано, дано поне един път в тази държава да има жестоко наказан за такова жестоко престъпление....дано....моля се от все сърце....
8
2
 
8
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
Ще се влачи, ще се влачи още това дело па докато може да се размине тая, сега още се доразбират кой колко може да изкяри от делото!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко още ще продължава тоя цирк? Записа не е от площада, та да разсъждават, че жената приличала по телосложение. Там нямат достъп 1000 човека, не са били на работа още толкова. Нещата са повече от ясни, какво още чака съда, за да си свърши работата?
6
2
 
34
 
! Отговори
Попов преди 7 години
И до сега няма присъда!? Егати държавата!!
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички видяха какво стана, а вече 2 години това дело се влачи... Каква е причината? Разбирам, ако нямаше видео-запис, ако имаше няколко души под съмнение и не се знаеше кои е пребил детенцето, но сега... Защо вървят толкова тромаво нещата? Та това е хладнокръвно пребиване на новородено за бога! Каквито и да са причините, не трябва ли присъдата да е ясна и изпълнена веднага? Значи за по-маловажните дела, ще има да си чакаме съда да отсъди....
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя *** още ли е на свобода ?
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете с простотията хора.Има списък с дежурствата , на тази дата(а дата 100 % има) от която е записа ако и се пада дежурство ... за какво говорим . Всеки ли по сред нощ може да влезе при децата и да ги налага ? Това да не е кръчма ?
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1-ви - ТОВА НЕ Е СМЕШНО!!!
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бебето е виновно!То я е подлудявало а освен това е имало и неправилна форма на главата и тя е искала да я коригира с бутилката в главата!!!