Скандален хоспис: Упояват хора, за да им вземат имотите

Сред замесените и полицай, арестуван е
Обновена: 14 апр 2017 18:49 | 14 апр 2017 15:23, Петя Славова
48
Скандален хоспис: Упояват хора, за да им вземат имотите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Двама са задържани заради предполагаема схема за измама на възрастни хора от старчески дом в Елин Пелин. Според прокуратурата хората са били упоявани и връзвани.

Единият от задържаните е директорът и собственик на хосписа д-р Йорданка Неферова, а другият е съдружникът й Димитър Иванов. Още двама души се издирват по подозренията, които накараха разследващите да нахлуят в дома за възрастни хора.

Подозренията са, че възрастни хора са упоявани и принуждавани да подписват пълномощни, с които техни имоти са били прехвърляни на неизвестни към момента лица, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Елин Пелин.

26 души живеят в старческия дом, а за тях се грижат няколко санитарки, които не са сред арестуваните. Роднини на възрастни хора пристигат в дома след обаждания от криминалистите, които са им съобщили, че може да няма кой да се грижи за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
7
 
! Отговори
Вярно с Оригинала преди 7 години
По голям долен престъпник и убиец от българина няма и после винагиииии се обвиняват малцинствата....факт е Иван,Драган,Бойко,Кунева са бургари
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие как си мислите, че телефонните измамници стигат до определен пенсионер.Има много добре изградена мрежа с изтичане на информация за хората страдащиот склероза, за хората с по-големи банкови влогове и техните телефонни номера.В тази схема са включени:-Полицаи-Лични лекари-Банкови служители-Социални работници
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно,как тук веднага се самосезираха институциите и има вече задържани,а при ало измамите няма.Дори казват,че не можело да се докажат.Един такъв заловиха и то така,че да бъде оправдан.Хванали са го преди да вземе парите,и сега като нищо може да осъди България в Страсбург за нарушаване на човешките права.
11
1
 
32
 
! Отговори
"Обновена" преди 7 години
Защо променихте съдържанието и изтрихте инфото за замесения полицай от 9-то районно? Нещо май сте се усетили, че не коректно да се злепоставят самозабравилите се фуражки или ви се обадиха "от горе". Сега изтрийте и този коментар, няма да се пише против властта, я.
10
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И някой съдия, адвокат и нотариус ще има замесени търсете по-внимателно, тия работи не стават без чадъри.
9
7
 
18
 
! Отговори
кина преди 7 години
Горкото нещастно семейство. Не знае каквого чака. Но при Бойко всичко може! Той ги изкова тези закони. Да няма ред и справедливоств държавта,защото той самия има интерес оттова. Вижте само как се уреди пак той да еминистър-председател. Младите не вярват внищо вече и за това напускат масово страната. Б.Борисов плюс Пишман патриоти е равнона затриването на държавата ни. Същото е ис БСП/БКП.
8
8
 
21
 
! Отговори
кина преди 7 години
Бойко ги разрешава тези мародерства. Чух заслучай в който банкерка заставя баща на четири деца,да отвори фирма на негово име и тяв момента върти милиони от негово име. А тойгоркия хал-хабер си няма какви ги върти задгърба му. Бил е сезонен работник при нея заняколко месеца за да изхранва челядта си. Неработи при нея сега и не притежава никаквидокументи от въпросната фирма. Цялата документация тя я държи и е на път да съсипе иостави многодетно семейство на пътя. Децатаса малки,нещастни
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ли депутатски баща или майка е била излъган а така с имоти и затова сега се е "самосезирала" правораздавателната система ? Било ,не било дом ,ама си е "работило".Като знам че повечето ни управници са безсърдечни психопати този настиск да се спре този "дом" щве да е заради голям имот , а не толкоз за родните.
6
1
 
34
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Зверове! По 30 години в затвора на всеки замесен по бързата процедура!
5
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
грозна работа, ехо българи, какво стана - политиците крадат, обикновените крадат, останаха ли нормални в тази държава, ехо?
4
1
 
42
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 7 години
Направо ми кипна кръвта като го прочетох това. Тези изверги трябва да бъдат жестоко бити преди да бъдат арестувани и после да им порят задниците зад решетките.
3
3
 
36
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Добър ден.Прослойката наследници на някогашните шумкари у нас управлява държавата.Затова станахме прочути с безграничната си алчност и омраза към света около нас.
2
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"не подлежи на контрол от нито една държавна институция "ако това е така - ние сме циркова държава. или нещо друго по-страшно.
1
2
 
61
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Е .това вече е ненормално гнусно , да се гаврят с безпомощни възрастни хора !