А ти заключи ли колата? Нов трик "опразва" автомобилите...

Крадците следват нова мода, атакуват по паркинги пред магазини
Обновена: 15 апр 2017 10:39 | 15 апр 2017 10:12,
47
А ти заключи ли колата? Нов трик "опразва" автомобилите...
Кадър: Нова телевизия

Бандити крадат пари и вещи от колите с нов трик - заглушават централното заключване на автомобилите. Така колата ни остава отключена, въпреки че сме направили всичко, за да я заключим.

Новата мода в опразването на автомобилите става на паркингите пред големите вериги магазини или пред училища и детски градини. Там човек слиза набързо и оставя в автомобила чанта, компютър или друга примамлива за крадците вещ.

Когато излизат от колата, шофьорите я заключват с дистанционно и точно тук влиза нововъведенинето в кражбите. Бандитите са наблизо и заглушават дистанционното така, че колата реално остава отключена. Хората дори и не разбират това. 

"Заключих колата си, влязох да пазарувам и после се прибрах. Когато стигнах вкъщи, видях, че компютърът ми, който беше в багажника, го няма. Изненадах се, защото автомобилът не беше разбит", разказва потърпевш пред “Нова телевизия“.

Полицията е категорична, че става дума за нов вид измама.

"Зачестяват тези случаи в големите търговски вериги. Случаите се делят на два вида – първо - човек, който е следен, след като е изтеглил пари от банковата си сметка и второ - на случаен принцип чрез претърсване на автомобила”, коментира Здравко Дерелиев от Асоциацията на фирмите за търговска игурност и охрана.

Обикновено човекът, който извършва кражбата, стои на неголямо разстояние от автомобила или паркинга, където са набелязани мишените, заглушава сигнала посредством устройство, наречено тапа, или дистанционно, дигащо ролетна щора.

Натискането става преди водачът да е натиснал неговия бутон, за да се дублира честота на заключването му.

Дистанцията е около 10-15 метра от автомобила, обясниха още от МВР и допълниха, че заглушаващите устройства се продавали законно в интернет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
9
 
! Отговори
не4о преди 6 години
апартаментите ни обират,работим за смешни пари..колите звривяват..сега и до магазина с колата си не можеш да идеш на спокоиствие..ве4ерта е пълно с наркомани и крадци..да те е страх да отидеш до нонстопа ако се наложи..вси4ко се натрупва и се полу4ава един стрес..за банките да не приказвам..по4ти всеки е задлъжнял..заминавам хора..тука няма да се върна..много съм закъснял даже..но уж да се оправят нещата..няма да се оправят никога..става по зле..за ваше добро е да напуснете тази държава
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти заключи ли колата? А вратата на апартамента? А сигурен ли си, че все още е твой? А видя ли какви евтини полети има до едни по - нормални места? Ами тогава какво чакаш?
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38Да не кажем, че едно 90 процента от сервизите си партнират с "играчи".
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кола се заключва с дистанционно но не ходейки през рамо. Мойта я заключвам с дистанционо но съм направил така че ако не се заключи алармата се включва. По такъв начин няма как да я оставя отключена щото ще пищи докато не я заключа. Също така алармата има защита от заглушаване. Всичко това съм си го правил сам имам добри познания по тази техника и не се осланям на сервизите защото някои от тях играят с айдучетата. Не всички разбира се но е достатъчен един два и ще гърмят коли на поразия.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе те направо коли отнасят с паяци облечени в елечета вие за една аларма се хабите....
34
1
 
20
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Егати и новият трик!!! Това се прави от има-нема десетилетие!Хубавата новина е, че на родната 'милиця' не и е отнело повече от десетина години да влезне в час!
33
11
 
9
 
! Отговори
Renault Laguna 3 преди 6 години
Лагуната ми се заключва автоматично, като се отдалечиш съвсем леко от колата. Keyless Рено картата даже и не я докосвам - да му мислят газетата с немските премиум талиги на по 15 години с китайските аларми.
32
2
 
6
 
! Отговори
Лилит преди 6 години
Да бе, ще монтирам камери на паркинга за да може някой да ме осъди, че записите са противоконституционни, в нарушение на международните закони и , не на последно място, неясни при скучай на касателство. Оправяйте се, или се възпитайте вие, като население на държава, някаква, в поне 7/8 заповед на Бога. Никой не е длъжен да плаща за несвършена работа от нас, като общество, организация и народ.
31
5
 
22
 
! Отговори
минка преди 6 години
по време на лошите комунисти престъпниците отиваха в белене при прасенцата а сега им осигуряват фитнес в затвора
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То защото е изключително скъпа инвестиция да се монтират на паркинзите камери за наблюдение. Иначе вътре в магазина има колкото искаш. Да не открадне някой нещо или да наруши целостта на опаковката
29
2
 
17
 
! Отговори
Mmmmmm преди 6 години
Слагаш аларма, която да пищи при заключване и отключване и нямаш проблеми. Ако има заглушаване, няма да чуеш пищенето и ще се усъмниш... дааааа....
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FAKE NEWS
27
1
 
17
 
! Отговори
Моше преди 6 години
Тва е *** и стар трик за жени или отвеяни мъже със нови коли.Продават се едни жълти стоманени бастуни с ключалка дето захващат кормилото и лоста.Друго, направете си един скрит прекъсвач на запалването.Сложете си на тайно място малък GPS (тракер) в колата.Заключвайте колата с дистанционното от една крачка разстояние и обърнати с лице към нея, а не през рамо.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей какви хора има. Трябва да внимавам някой да не ми открадне нещо от жигулата. Я цигарите я мотиките!
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родното полюция ги пази.
24
5
 
27
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Вместо да се пазиш ,да се оглеждаш,да пресмяташ кой как ще те излъже ,обере ,измами и така нататък нещата отиват натам че верния вариант е просто да се изнесеш от теритерията наречена България .Ако си пуснете един уестърн ще разберете че и дивия запад накрая шерифа слага на беислката престъпниците ,докато при нас е по зле и от дивия запад
23
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Така е при комунозма крадците са ясни на всички но не можеш дума да им кажеш. Това червените шмиргелинсте глупави колкото искаш. Все демокрацията ви е виновна за всичко.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ЗА ГЛУПАВИ БЪЛГАРИ!!АЗ ЗНАЧМ, ЧЕ КОЛАТА ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ СЪС СИГНАЛ КОГАТО НАТИСНЕШ УСТРОЙСТВОТО ЗА ЗАТВАРЯНЕ !! АКО НЕ ОТГОВОРИ ЗНАЧИ НЕ Е ЗАКЛЮЧЕНА!
21
1
 
10
 
! Отговори
мен преди 6 години
Някой дигат , а други вдигат щори....***!
20
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е виновна системата и демокрацията, това е най-добрата система. Виновни са комунистите и техните внуци които ни управляват, иначе живеем в най-добрата система.