Окончателно: Съдът върна Ахмед Муса в ареста

Магистрати смятат, че имамът може да се укрие
Обновена: 22 апр 2017 18:33 | 22 апр 2017 18:01, Петя Славова
32
Окончателно: Съдът върна Ахмед Муса в ареста
Снимка: Bulgaria ON AIR

Апелативният съд в Пловдив отмени определението на Окръжния съд в Пазарджик за изменение мярката за неотклонение на Ахмед Муса  от "задържане под стража" в "домашен арест".

Това съобщи адвокат Елвира Панкова, която е защитник на подсъдимия по делото за съпричастност към "Ислямска държава", цитирана от "Фокус".

Още по темата

В мотивите към определението на съда се посочва, че към изменение на взетата вече мярка за неотклонение, каквато в случая е "задържане под стража", би могло да се пристъпи едва при промяна на обстоятелствата, наложили вземането й.

При липса на нови обстоятелства, които да разколебаят съществуването на опасността подсъдимият да се укрие или извърши престъпление, взетата вече мярка за неотклонение няма как да бъде променена, съобщава Bulgaria ON AIR.

Съдът посочва също, че предходното осъждане на Ахмед Муса Ахмед през 2003 г., висящото наказателно производство срещу него за подобни престъпления, честите му пътувания зад граница и близките му контакти с лица в чужбина не само, че не разколебават, а допълнително обосновават опасността същият да се укрие или да извърши престъпление, при положение, че мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека такава.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: арестсъдАхмед Муса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей мюфтия ой мюфтия с кеф да
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия джихадисти от колко години ги съдят вече?!
17
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Динко защо не го върже със свински опашки тоя да не избяга тая *** ***!
16
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
За такива като тоя трябва връщане на Бъргаските имена и бой в народната милиция!Тоя бих го кръстил Мед Муха!
15
2
 
16
 
! Отговори
Vlado 14 преди 6 години
Смърт за тая ислямска ***
14
0
 
8
 
! Отговори
Разсеян шофьор преди 6 години
Абе, защо не се намери един шофьор, който да обърка газта със спирачката?Условна присъда 3 години макс. Иначе, много са смели някои над клавиатурата.
13
1
 
12
 
! Отговори
19900 преди 6 години
Не само може да се укрие, а да си продължи радикалната пропаганда. А вие не се правете на свенливи булки - дръжте се като достойни защитници на Отечеството ни. Стига кълчене, стига фалшиви пози! Мобилизирайте мозъчните си клетчици и структурирайте качествено обвинение, като наричате нещата с истинските им имена и посомите всички опасности и необратими последствия от радикализацията на отделни граждани и дори многочислени групи в нашето общество. Гледайте какво става в Белгия, Франция, Германия.
12
3
 
20
 
! Отговори
**** преди 6 години
Какво още се занимават с този,разгласете публично,че е освободен,закарайте го близо в някоя гора,там където се навъртат мечки или вълци,вържете го в някое дърво,и на другия ден вървете и си приберете белезниците,и проблема е решен,мирно и тихо.
11
28
 
5
 
! Отговори
LIBERTE преди 6 години
Ще пратим скоро време Европейски- френски адвокати за Ахмед Муса и ще докажем на корумпираната Българска правосъдна система че нашия брат Ахмед Муса нямо нищо общо с Ислямска Държава и ще съдим БГ където трябва....за всеки проблем на българина вечно са виновни я турци,я роми,я бежанци......трябва да се сложи край на тази гнусна пропаганда
10
28
 
5
 
! Отговори
LIBERTE преди 6 години
СВОБОДА за мирния имам Ахмед Муса и строг доживотен затвор за лидерите на Псевдопатриотите-фашистите които денонощнонасаждат етническа злоба и омраза в Българското общество......Ахмед Муса да съди корумпираната Българска държава в СТРАСБУРГ ..
9
19
 
7
 
! Отговори
Гнус ме е преди 6 години
Няма пари човечеца.Ако имаше,щеше отдавна да е невинен.Най-опасни за обществото и държавата са корумпираните простаци,облечено в черни раса.
8
3
 
31
 
! Отговори
САКАЛЛЪ ШЕРИФ преди 6 години
КАТО МУ ВИДИШ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ И ОСОБЕНО БРАДАТА МУ - КЕЧИ САКАЛЛИЯ ,ВЕДНАГА РАЗБИРАШ ,ЧЕ В ГЛАВАТА МУ НЯМА ГРАМ МОЗЪК ,АБСОЛЮТЕН ИСЛЯМСКИ ФАНАТИК ГОТОВ ДА СЕ САМОВЗРИВИ СРЕД ТЪЛТА ОТ ХОРА ЗАЩОТО ПОСЛЕ АЛЛАХ ЩЕ ВО ВЪЗНАГРАДИ И ЩЕ МУ РАЗРЕШИ В РАЯ ДА ПРАВИ СЕКС С 40 ДЕВИЦИ ! ПОЗДРАВИ ОТ *** !
7
27
 
8
 
! Отговори
"Мустафа" преди 6 години
Горкия човек,ще си измият ръцете с него за съжаление.
6
3
 
31
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Като им се спре финансирането от С.Арабия и Турция,ро.ския джихадизъм бързо ще се спихне.Тия без далавера пръста си не мърдат,а с недоходните идеологии са направо скарани.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A тази госпожа Елвира, защитничката му, съвест има ли?
4
3
 
35
 
! Отговори
E преди 6 години
Такива зловредни елементи не трябва изобщо да излизат от затвора!
3
37
 
6
 
! Отговори
шефкет шекер махала преди 6 години
Колко глупава съдебна система имаме. Трета година е задържан без никакви доказателства , че има връзка с някой от Ислямска държава. Ако има - защо не е осъден? Не съм дълбоко вярваш , но на драго сърце съм готов да изляза на улицата и да се боря за да бъде освободен. Вчера някой е решил да махне забрадката. Издават закони неграмотните съветници. Това е моята родина - България. Аз и членовете на моето семейство ще се обличаме както решим ние.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато т.н. Правосъдие се мотае и играе на демокрация, този амуджа ще избяга и ще им се смее от И.Д. Франция регулярно си страда от пристъпи на законност и демокрация поради което съдени по няколко пъти амуджи си трепат франсета когато са в настроения. И у нас ли трябва да загине някой от побърканите амуджи за да се усетят властниците?
1
6
 
48
 
! Отговори
zeus преди 6 години
В едни други времена този отдавна щеше да е получил куршум в мазето на милицията и да нахранят прaсeтaта с него...