Разбиха канал за трафик на мигранти през "Дунав мост"

Чужденците били в сандъци, участвал е и граничен полицай
25 апр 2017 18:42,
6
Разбиха канал за трафик на мигранти през "Дунав мост"
Снимка: Архив, Reuters

Престъпен канал за превеждане на мигранти през ГКПП "Дунав мост", функциониращ с участието на полицейски служител от Граничен полицейски участък-Русе, е бил разбит след успешна операция вчера, съобщиха от прокуратурата.

Акцията е била на сектора "Противодействие на криминалната престъпност" при областната полицейска дирекция в града и дирекцията "Вътрешна сигурност" при МВР, под ръководството на Русенската прокуратура.

Организаторът и участниците в групата за каналджийство, както и превежданите от тях петима мигранти, са задържани в Румъния, след преминаването на граничния пункт. Чужденците са преминали "Дунав мост", укрити в микробус. Всеки от тях е бил закован в дървен сандък. Благодарение на своевременната намеса на полицейските служители е предотвратено задушаването на мигрантите, тъй като сандъците са били облепени с изолационен материал и обвити с найлон.

Престъпната дейност на организаторите на канала е проследена в продължение на няколко месеца, а при операцията са участвали и служители от отдела "Антикорупция" на Румъния.

При претърсването в жилищата на организатора и участниците в групата в Русе са намерени и иззети големи количества наркотични вещества и пари в брой.

На територията на България е образувано досъдебно наказателно производство. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Русе и се осъществява под ръководството на Районната прокуратура в града.

Работата по случая се координира с полицията и с прокуратурата на Румъния.

За престъплението се предвижда затвор от три до 12 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

Предстои извършването на допълнителни разпити, изискването на документи и назначаването на експертизи. Определен е първоначален срок за разследване два месеца.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни за БТА, че засега няма задържан служител от Граничния полицейски участък в Русе, работи се по установяване на самоличността му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Everlcimb преди 5 години
https://evercar.biz/evro_5 Стандарт Евро-5 продлен в Украине до 2020 года 1 января 2016 г. в Украине был введен стандарт экологической безопасности Евро-5, который регламентирует количество вредных веществ в выбросах автомобилей. В ЕС этот стандарт был введен еще в 2009 году. Этот закон распространяется только на те автомобили, новые или с пробегом, которые впервые регистрируются в Украине. Въехать и выехать транзитом можно на любом автомобиле. Также лицо переезжающее на ПМЖ в Украину может привезти с собой автомобиль, который даже не соответствует ни одному Евро стандарту.
4
0
 
2
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И американската ***....така е стигнала Европа! В сандъци!Всички прилики са НЕслучайни!
3
1
 
6
 
! Отговори
Кога преди 6 години
Ехх кога ще ги стигнем Румънците? Малка граница с Турция не можем да се справим, ченгета забъркани в далавери, държавата яко затъва всеки ден. От горе всичко спи, народа и той спи, е бати и държавата.
2
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименПРЕМИНАЛИ СА ДУНАВ МОСТ РУМЪНЦИТЕ СА ГИ ОТКРИЛИ И СА ГИ ПРЕДАЛИ НА НАШИТЕГРАНИЧАРИ А ТЕ КАКВО СА ГЛЕДАЛИ ТЕЛЕВИЗИЯ ЛИ ----ЗАПОВЕДТА НА ЕС Е---ОСТАВАНЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАТОВА РУМЪНЦИТЕ СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА
1
1
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Кой лъже сега? Нали пазим границата с Турция и птиче не може да прехеръкне, с пък каналджии на Дунав мост прехвърлят мигранти. Или не пазим границата или няма полицай каналджия на Дунав мост.