Отвлякоха дете в Търговище, откриха го в Лозница

5-годишната Алейна вече е при родителите си в добро състояние
29 апр 2017 18:20,
11
Отвлякоха дете в Търговище, откриха го в Лозница
Снимка: Архив, Булфото

Сигнал за отвлечено 5-годишно дете вдигна на крак полицията в Търговище. Информацията стигнала до Областната дирекция малко след 21 ч. снощи.

Момиченцето било на разходка в центъра на града с майка си, когато се загубило, пише "Дарик".

Незабавно били предприети действия по издирване на детето, в които освен целия наличен състав на Районното полицейско управление в Търговище, са се включили и служители на Пожарната служба, използвано е било и служебно куче. В помощ на полицаите се отзоваха и много жители на Търговище.

Около 1 ч. след полунощ детето е било намерено в град Лозница, а малко по-късно е предадено на родителите му в добро здравословно състояние.

Снимката на малката Алейна бързо обиколи социалните мрежи, а десетки жители на Търговище започнаха да я търсят. Липсата на официална информация доведе до разпространяване в интернет на версии по отвличането на детето.

Според едни, момичето е било отвлечено от педофил.

Друга версия разказва, че детето е отвлечено от мъж и жена. Те не били близки, а жената имала психични проблеми. Мъжът бил нает да закара с автомобила си жената до Лозница, като тя твърдяла, че детето е нейно. Шофьорът, след като разбрал истината за детето, съобщил на полицията.

От Районната прокуратура в Търговище, която ръководи разследването, отказаха коментар по случая. Но потвърдиха, че се касае за криминален случай и че е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
varg преди 6 години
Днес се опитаха да отвлекат детето на братовчедка ми от центъра на град Шумен.За щастие аз бях там и бързо го намерих.
4
0
 
17
 
! Отговори
Споделям преди 6 години
До 4От моята майка знам, че когато съм била съвсем малка - докъм 4 г., тя ме била научила да се държа за роклята й в случаите, при които сме били навън и се налагало да пусне ръката ми. Също така ме научила силно да викам "Мамо!", ако случайно изпусна роклята и тя отмине бързо, без да забележи. Не ме държала за ръка само когато се налагало да плати нещо, да попълни документ, а също и в редките случаи, при които се налагало и с двете ръце да носи нещо.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаете как е отвлечено детето и бързате да плюете по майката. Детето също има и баща. Когато моето дете беше на 3 години една жена се опита да го отвлече докато теглех пари от банкомат. Детето беше до мен и само за няколко секунди, докато си прибирах картата и парите, беше хванала детето за ръчичката и ги мярнах как се скриват зад ъгъла на сградата. Скочих бързо, успях да хвана детето, но жената изчезна.Молете се да не ви се случва. Моето дете винаги е било под надзор и се случи.
2
9
 
20
 
! Отговори
of 2 преди 6 години
майка му си е чатила по телефона в това време. загледай се по градинки и детски площадки с какво се занимават майките.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как така 5 годишно дете с майка си ще изчезне? Къдее гледала майка му?