Бомбата в "Младост" - не за убиване, а за сплашване!

Има протести срещу строежите в района, припомни Младен Маринов
2 май 2017 18:09, Василия Пейчева
8

Снимка: Булфото

Бомбата в "Младост", която вдигна полицията на крак тази сутрин, не е направена, за да убива, а по-скоро за сплашване. Това стана ясно от думите на ст. комисар Младен Маринов по повод откритото самоделно взривно устройство до строителен обект.

Още по темата

"До момента още не може да се каже какво е веществото, което трябва да възпроизведе взрива и какво е неговото количество. Според специалистите не е направен, така че да убива, а по-скоро ефектът е бил гръм или за сплашване, или за предизвикване на внимание към дадения обект", обясни Маринов, цитиран от "Фокус".

Той разкри, че и на мястото е открита бележка, на която пише, че следващия път съдържанието на пакета ще бъде от амониева селитра. По думите му самоделното устройство е било оставено хем на видно място, хем в състава му не е имало поставени материали, които при взрива да нанесат и други поражения.

Маринов уточни, че устройството е намерено до ламарините от вътрешната страна на обекта от охранителя. Той го е преместил на около 20 метра и го е поставил на тревната площ извън обекта – на около 20-30 метра от детската градина и така застрашил себе си.

Една от версиите е за сплашване, другата е за предизвикване на внимание към проблема с този строеж и създаване на обществено недоволство“, допълни директорът на СДВР.

Той припомни, че в района живущите недоволстват срещу строежите и има протести от дълго време.

Маринов уточни, че към момента няма заподозрени лица за поставеното самоделно взривно устройство. Предстоят разпити както на собствениците, охранителите, строителите, така и на хора, които са от протестиращите, живущи наблизо, представители на граждански обединения, които организират протестите.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ина до 2 преди 2 години
За зелен съм що годе съгласна ,ама за хубав Младост не го броя ни преди ни сега. Исках да закупя жилище в Редута ,но там наистина го застройха яко ,че дори Милена Милотинова посегна на част от долния парк посока Слатина с три кооперации затворен тип ,поне засега не посегнала на горния парк посока Гео Милев. Там вече си заслужава само в къща ,но трябва да спечеля от тотото преди това ,сега съм под наем в Хаджи Димитър и пак по ми допада от Младост който е далеч от центъра.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тежка строителна техника кръстосва София денонощно, замърсява въздуха и разрушава пътната мрежа, но институциите и общината не им дреме, пари за ремонти ще се вземат от данъците на гражданите не от разрушаващите и замърсяващите.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искаме да строят за да може ние банскалету да си купуваме апартаменти в София
Софианци как си купуват апартаменти в Банско.
И Банско го презастроиха.
Тогава защо софиянци не протестираха?
5
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
това е закона за реституцията гласуван от сдс сега 27 години си патим и ще си патим
до живот общ в софия може да изкупи спорните терени по пазарни цени или
да ги замени с общ терени на изток кьм пазарджик и на запад кьм калотина
блоковете са строени с оглед сльнчева светлина и проветряване защо не ни оставите
сльнцето и светлината в люлин няма вьздух вече
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2
То да беше само Младст, цела София е станала строителна площадка. Затова е и това замърсяване - някой да е видял някъте да мият гумите на кариерните камиони ?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имбецил пълен е този охранител, да спаси ламарините на оградата, преместил кашона до детската градина...
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младост от хубав зелен квартал стана строителна джунгла.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да и сложат една бомба на Кметичката, далаверите по общините са от нейните кучета. Тогава ще има Справедливост!