МВР-то за екшъна в Сливен: Роми нападнаха полицаи

Задържани са двама души, трети нападател се издирва
35
МВР-то за екшъна в Сливен: Роми нападнаха полицаи
Снимка: БТА

Областната дирекция на МВР в Сливен излезе с официална информация за екшъна в ромския квартал на града, след който жители на квартал "Надежда" се оплакаха от полицейско насилие.

При акцията тази сутрин двама мъже са задържани за нападение на полицаи, а се издирва и трети нападател, който се укрива.

Още по темата

Полицейската акция е извършена тази сутрин, като е била съгласувана с Районна прокуратура - Сливен.

Инцидентът е станал снощи към 23 часа, когато полицейски екип се отзовал на сигнал за силна музика и бил нападнат от група мъже. Те започнали да трошат служебния автомобил и замеряли униформените с бутилки.

На място пристигнали още три полицейски екипа. В крайна сметка в резултат на нападението са причинени материални щети на две патрулки и е нанесена средна телесна повреда на полицай, който е настанен в МБАЛ-Сливен с наранявания по главата и съмнения за комоцио.

При акцията тази сутрин е била оказана съпротива, което е наложило използването на всички законови средства за овладяване на конфликта и недопускане на ескалиране на напрежението, отчитат от Областната дирекция на МВР.

Образувано е бързо производство под ръководството на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
30
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласоподавателите на БСП.
2
0
 
55
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Това "МВР-то" вероятно е Министерство на вътрешните работи на република България, но казано по ромски.Свиквайте !Ставаме евроатлантическа Ромелия. Факт !
1
3
 
43
 
! Отговори
Малко им е преди 6 години
По често такива новини