Тираджията, причинил трагедията в Монтана, остава в ареста

Мъжът е с постоянна мярка "задържане под стража"
Обновена: 6 май 2017 07:39 | 5 май 2017 22:46, Петя Славова
22
Тираджията, причинил трагедията в Монтана, остава в ареста
Снимка: bTV

На заседание тази вечер Окръжният съд в Монтана издаде постоянна мярка "задържане под стража" на турския шофьор Серкан Чакър /36 г./, който предизвика тежка катастрофа с автобус, при която загина млада жена, а други 11 души бяха ранени.

Магистратите мотивираха решението си с това, че катастрофата е тежка, със загинала и пострадали, и разследването е сложно. Те смятат, че шофьорът трябва да остане в ареста, докато бъдат извършени всички необходими експертизи и разпитани всички свидетели.

Още по темата

Освен това има реална опасност Чакър да се укрие и да напусне България, ако бъде пуснат на свобода под гаранция, обявиха съдиите.

Серкан Чакър заяви, че не се смята за виновен и предложи да плати 60 000 лева като гаранция, срещу която да бъде освободен под домашен арест. Съдът обаче отхвърли искането му.

В 19.30 ч. на 3 май т.г. Серкан Чакър, който шофирал товарен камион "ДАФ" с прикачено ремарке, предприел рисково изпреварване на главния път Е-79 - между Видин и Монтана, в района на монтанското село Смоляновци. Той навлязъл с голяма скорост в лентата за насрещно движение, а ремаркето му ударило пътнически автобус, движещ се с 18 пътници по линията София-Белоградчик.

От удара автобусът излязъл от пътя и паднал в дере. На място загина 21-годишната студентка Иванина Кирилова от Белоградчик, а 11 души са ранени и настанени в болница в Монтана.

Автотехническата експертиза установи, че Чакър се е движел със 100 километра в час при ограничение 70 километра в час в този участък на пътя

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Монтанакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
19
 
! Отговори
Трън преди 6 години
Доживотна присъда. Омръзна минот този турски ТИРор...
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винетка за камион 10 000. И пак е евтино!
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В работата ми идват камиони от Турция и масово шофьорите са пияни
6
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С каква пскорост се е движил автобусът ?. За да се отхвърли при ударът значи се е движил с около 100 км/ч
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно същото ни се случи преди 15 години на "Тракия",Един такъв, изпреварвайки, щеше да ни отнесе с ремаркето, и ни изкара в полето.Карат като луди.
4
0
 
30
 
! Отговори
meta11 преди 6 години
В Париж и Берлин "шофьорите". които газеха хора ги застреляха на място.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на съдът.
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България не сме *** за да ни мачкат някакви тираджии. Е тоя ако го пуснат, ' баси и системата! Много често взеха да стават подобни случки
1
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива престъпления трябва да има смъртна или доживотна присъда.И за българи,турци ,румънци -всякакви.Чак тогава ще се научат да ценят човешкият живот когато почнат да горят и те.Сега кво?Ще седи в арест после ще го пуснат или ще му дадат условна присъда.Като оня психар който го бяха събрали от Германия-знаел,че да кара без книжка е забранено,не било хубаво пиян да убива хора с колата си ама стискал зъби и го правел.И тоя някакъв турчин.