Шофьорката убила полицай – 40-годишна и трезва

Карала твърде бързо, спряла 100 м след като помела катаджията
147
Шофьорката убила полицай – 40-годишна и трезва
Снимка: Dnes.bg

40-годишна жена от Пловдив е управлявала автомобила, блъснал и убил на място полицай вчера на пловдивския бул. "Санкт Петербург".

Още по темата

Жената е разпитана и задържана за 24 часа, уточниха от областната дирекция на полицията пред "Фокус".

Пробата за алкохол, която й е взета, е отрицателна.

Шофьорката е карала толкова бързо, че джипът й е спрял близо 100 метра от мястото на инцидента.

Катаджията, който загина вчера, е слизал от патрулния автомобил, за да спре бързо движещия се джип на шофьорката, но беше пометен от превозното средство.

За високата скорост, с която се е движил джипа свидетелстват и местата на тялото на пътния полицай и вещите, които са паднали при удара. На мястото на сблъсъка са шапката и палката на служителя, 20 метра по-надолу е паднало тялото.

За последната една година това е втория пътен полицай, убит по време на проверка.

Загиналият служител е на 36 години, семеен с две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Е, камерите са по 60лв, задължително е всеки да си има една в колата, карайки в България.
77
6
 
25
 
! Отговори
Men преди 6 години
Два дена не и публикуват името, смятай какво затъмнение има в БГ.Смятай и каква никаква присъда ще получи (ще го изкарат виновен)За толкова малко нещо има затъмнение, смятай за по-големи неща, в каква Затъмнена държава живеем.
76
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 83Дааа и да си носим по един адвокат в багажникаОткъде е това елементарно мислене.Когато някоя институция не си върши работата нас да ни товарят с допълнително за да компенсираме недостатъците на службата.
75
5
 
20
 
! Отговори
gquristan преди 6 години
в бг нали катаджиите се крият в храстите и изведнъж скачат на пътя като зайци така им се пише да изкарат закон да не се крият в храстите а да стоят на видни и обозначени места според мен е виновен ктаджията да не скача по пътя като заек
74
11
 
16
 
! Отговори
pepi преди 6 години
Мир на праха му и нека господа да помага на семейството му, че е оставил две дечица и жена заради * с джип. Милиони кръвнина трябва да плати таз долна гад и цялата фамилия без книжки до живот. и постери със снимката и да я знаят всички
73
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно и за този случай вината е най-вече в КАТ. Всички, които сте коментирали го правите от позицията 'след дъжд качулка' и не се сещате, че целта трябва да е да не се правят нарушения, а не целта да е да се наказва след като се е случила случка. В нормалните държави шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, КАТ неизбежно ще ги накаже и не правят нарушения. В България КАТ не го прави и затова всички нарушаеат правилата.
72
3
 
38
 
! Отговори
Дибала преди 6 години
Трябва да се въведе крайно наложителна мярка, освен всички въведени досега. Всички коли трябва да са с камери на предното и задното стъкло и видеозаписите от тях да се признават в съда! Каренето с превишена скорост и убийство след това трябва да се води за предумишлено убийство, а не за такова по невнимание! Много мерки още може да се въведат... само воля и желание трябват, за да станат законите железни и възпитателни!
71
3
 
30
 
! Отговори
.... преди 6 години
Но в случая не мисля че нашият полицай е процедирал погрешно, както писах и по-долу.Не можеш да видиш нарушител с голяма скорост около мероприятие което охраняваш и да останеш безучастен. Ако не реагират в възможно да има други цивилни жертви! Светла му памет и мие на душата му.
70
4
 
32
 
! Отговори
пловдивчанин преди 6 години
Полицаят загинал вчера не е регулирал движението.Там имаше крупна обществена проява и е бил изпратен да охранява и да въвежда ред.Мястото на което е убит е с ограничение на скоростта 40 км. , а жената с джипа е карала със 100. Като чета коментарите на отворковците живеещи в САЩ или Германия си мисля,че или живеят в България и лъжат,или наистина живеят в чужбина но са отчайващо тъ пи.Там подобни престъпления не се толерират и присъдите са жестоки,а обезщетенията които трябва да плащат огромни
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи аз също съм спиран в Германия, както в града, точно от полицай като загиналия (със мотоциклет), понеже ме видя че държа телефона до ухото, друг път понеже сигнализирах за лява маневра и в последният момент пуснах десният мигачи и продължим напред(рога яа бе от патрулни кола, която ме последва и ми сигнализира със надпис да отбия)Веднъж ме спряха и на магистралата, като ме изпревари и сигнализираха по същият начин.Иначе има и много камери за скорост и червен сфетофар,които са удач зА гр
68
8
 
21
 
! Отговори
гошо тъпото преди 6 години
пловдивските съдии осъдиха кмета на Стрелча за нищо на 6 години сега ще видим за тази *** какво ще измислят
67
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох някъде, че полицаят е трябвало да почива този ден. Били го "извикали" извънредно на работа - да охранява някакъв събор. Мир на душата му - нелепа смърт, но ако си беше стоял при семейството или ако наистина са го извикали извънредно, ако си охраняваше събора, а не размахваше палката да събира пари - сега децата му нямаше да останат сираци.....
66
3
 
30
 
! Отговори
Напишете преди 6 години
името на тази госпожа!
65
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е колко нарушения на ЗДПП е направил полицаят в успешния си опит за самоубийство. Жалко за семейството и най-вече за децата, че трябва да страдат заради малоумието му.
64
2
 
33
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
Истината е една-българин качи ли се на джип се приближава до боговете и става безсмъртен. Т.е. ,,ПРОСТОТИЯ,, от там и ,,*** НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА,,
63
19
 
14
 
! Отговори
иуа преди 6 години
Добре,че не е убила някой невинен.
62
6
 
39
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
И аз живях в Америка 8 години. Карах по 100 км всеки ден и НИТО веднъж не съм спиран за проверка. Там полицаят не се крие като мишок зад храстите, а застава на магистралата, виждам го от 2 километра. Там полицията играе превантивен ефект. Не като нашите изкачат разко, в последния момент в стил: "А сега! Хванах ли те?!"Точно защото го няма нашето балканско надхитряне, имат много по-малко катастрофи и жертви. А и дневни светлини там няма. Разумът и превенцията спасяват животи, не фаровете денем.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен пък са ме спирали полицаи в Германия.
60
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живях 10 години в Германия и нито веднъж не съм спиран за проверка. А всеки божи ден изминавах по 300 км отиване и връщане от работа. Когато направех нарушение ми идваше снимка със превишената скорост и в тридневен срок си плащах. В противен случай започват наказателни действия и вместо да си платиш само глобата плащаш тройно и четворно. Полицията са намесва само ако има катастрофа и ги повикате ако се разберете помежду си не ви трябва полиция. А при вас ви дебната да ви евнат.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости, но трябва да си по-умен и да имаш професиоанален рефлекс за тази работа.