Удар на ало измамниците - баба им подари 20 000 лева

Хванала се в капана по схемата "съдействие на полицията"
Обновена: 14 май 2017 14:03 | 14 май 2017 13:56, Камелия Цветанова
29
Удар на ало измамниците - баба им подари 20 000 лева
Снимка: Булфото, архив

При телефонни измами две жени от Търговище са дали общо 22 800 лева и златни накити.

Мошениците са ги излъгали, че трябва да помогнат на полицията, съобщиха от Областната дирекция  на МВР.

Измамите са извършени в петък след обяд.

Потърпевши са две възрастни жени - на 77 и на 75-годишна възраст.

И двете са се хванали в капана на измамник, представящ се за полицейски служител.

Той им обяснил, че е необходимо да окажат съдействие на органите на МВР, които провеждат операция по задържане на извършители на телефонни измами.

Едната жена е предала 20 000 лв, а другата - 2 800 лв. и около 200 грама златни накити.

От ОД МВР-Търговище напомнят на гражданите да не предоставят под никакъв предлог парични суми и ценности на непознати, представящи се за полицейски служители. Няма практика полицията да иска съдействие от гражданите по такъв начин. Получат ли телефонно обаждане с подобно искане, е необходимо своевременно да сигнализират на тел. 112, на полицейския си инспектор или в най-близкото поделение на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма работа, тя и без това нямаше да ги харчи.Щеше да си ги носи с нея.Да ги беше дала на децата ама как?Не върви да мрънка пред тях, че умира от глад пък да къта 20 бона под дюшека.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Няма! Ако си бил прос на времето ставаш още по-*** с напредването на годинките!
22
1
 
8
 
! Отговори
НЕ СЕ СМЕЙТЕ... преди 6 години
ПРОСТОТИЯТА , В БЪЛГАРИЯ Е ОТЧАЙВАЩА ЗА УМНИТЕ И КАДЪРНИ , МЛАДИ ХОРА ----ЗАТОВА БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ!...И КАТО СИ ПРЕДСТАВИТЕ --ЧЕ ТОВА СА , НАЙ-РЕВНОСТНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА "СОЦ-СИСТЕМАТА" И "ТАТОВОТО ВРЕМЕ"......ВЕДНАГА ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО , ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА ...СЪС "ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ"!!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
Я и Он та двама! преди 6 години
Бахтье якитье баби има в Българья! рИспиьект и поклон!
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки може да бъде измамен, факт! Възрастта няма почти никакво значение.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19На дали е бил гявол! Но те българските легенди се носят като пушеците от Кремиковци! Този който си е имал у главата си го има както на млади така и на по-напреднали години! Познавам такива възрастни хора (малко са да му се невиди) които ей просто така си играят с тези "умни и изобретателни" апаши когато им звънат та направо свят да ти се завие! То е смях, то е хумор и забава!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години излъгаха един младеж на около 28-30 години от блока в София. Така виртуозно го измамиха, че просто не е за вярване. Направо сякаш "висшо" образование за измами бяха завършили. А младежа дотогава се имаше за голям гявол. Не искам да разказвам, как го измамиха, за да не се разпространи и тази измама.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ivo 15Еснафите се лъжат най-добре! Те винаги са били скъпи на триците и евтини на брашното! Еснафлъкът е накачил близо 90% от българското "нормално" население! Държавата ни затова е цъфнала!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Истината 16Да, да завършили са вишата школа за ало апаши - 10 години здраво учение и дръзновение! А тези старите и младите балами къде са завършили? По линията на борците против там еди какво си за да не се повтрям?? Ами нека има съревнование за най-добрият и изобретателен ало апаш че барем се позабавляваме! Ама че уникално поколение са тези възрастни хора!!
15
10
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Ккаво ли не бих дал да видя какви ще ги приказват тези дето тук се правят на много велики и как тях не можело да ги излъжат след като и тях ги излъжат. Виждал съм такива случаи на хора между 25 и 35 години и гледаха като пoсрaни. Нямате си на идея колко изобретателни са измамниците и на практика едва ли има човек, който не може да бъде измамен. Някои по един нчаин, други по друг начин - въпроса е само дали измамниците са намерили парвилния за вас начин, по който да ви измамят.
14
7
 
6
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Аз тая сутрин дадох 50 хиляди, по обед 2 кила злато. Утре да хвърля 2 милиона...Да бе да ...
13
10
 
5
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 6 години
А после им вдигайте пенсиите на тея. Бас държа, че тази мaлоумница е с пенсия близо до минималната.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати простотията! Така и не намерих логично обяснение как така хвърлят хилядарки от... терасите?! Толкова трудно се спестяват пари, и то в България. С години лишения и мизерстване, и накрая какво - хвърлят ги от терасата, на кого - на измамници, престъпници, *** на обществото. Една пък в нашия град, на 40 год., не на 70-75-80, оставила, забележете, 27 000 лв. в плик на пейката пред къщата. Била съдействала за "залавяне на алоизмамници". Е, какво да каже човек?! Отчайващо е!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип еднакво се мамят хора на всякакви възрасти - млади и стари, но страите се оплакват в полицията, а младите не се оплакват. Сещате се защо.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9мозъкът ти е изгнил на тебе
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имала бол пари-дала.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Направо да пенсионират ало-апашите че да не мамят бабите!
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едната жена е предала 20 000 лв, а другата - 2 800 лв. и около 200 грама златни накити....тези баби виждам, че нямат нужда от увеличение на пенсиите
6
9
 
17
 
! Отговори
КИКИ преди 6 години
БАБИТЕ ГИ ОБЕЗЛИЧИ ЛЮБИМАТА ИМ ПАРТИЯ БКП ... ЗАТОВА СА ТОЛКОВА *** И СИ ХВЪРЛЯТ ПАРИТЕ ... СЛЕДВАЩИЯТ ХОД НА АЛО , АЛО , ЩЕ Е СИГУРНО ...БАБО ДАЙ СИ СПЕСТЯВАНИЯТА ЩОТО *** ЩЕ ВИ ПРАВИ БАНКЕТ ...
5
0
 
33
 
! Отговори
Жо преди 6 години
НЕ МОГА да разбера, как може да дадеш цели 20 хиляди лева на някой непознат или още по-тъпо- да ги хвърлиш в плик от балкона. И това, след като вече 15 години се говори усилено за т.н. "Ало измамници"!Веднъж на мен ми звъня някакъв и вика "Здравей брат`чед". Питам го- Ти кой беше, а той- ама не ме ли позна? Тогава се усетих, че нещо не е наред и го питамИване, ти ли си? И той, шаранът му с шаран се хвана- Да, вика, аз съм.Ами аз нямам братовчед Иван- му викам и оня затвори.