Делото за убийството на Георги: Ножът съвпада с раната

Адвокатът на Йоан поиска клиентът му да бъде пуснат на свобода
15 май 2017 16:22,
14
Делото за убийството на Георги: Ножът съвпада с раната
Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд остави в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. 15-годишният ученик бе наръган с нож на 2 юни 2015 г.

Според съда, въпреки че доказателствата са косвени, в тяхната съвкупност те водят до предположението, че именно той е причинил смъртта на Георги Игнатов.

Заключението на съдебномедицинската експертиза е, че откритият в шахта в "Борисовата градина" нож  "добре" съвпадал с раната на убития Георги Игнатов.

Още по темата

Адвокатът на Йоан Матев обаче заяви, че годен материал по ДНК ножа няма.

Магистратите посочиха, че фактът, че съдебно-медицинската експертиза, която казва, че ножът съвпада с раната в тялото на Георги, е косвена улика, то в съвкупност с останалите данни се разбира, че това е ножът, с който е убит ученикът.

Според заключението на съда логично е по ножа да няма биологични следи, защото е престоял в шахтата близо година и половина.

Георги бе убит на 2 юни 2015 година, като за смъртта му преди близо 2 месеца бе задържан 19-годишният Йоан Матев. Братът на Йоан - Марсел показа пред разследващите шахтата, в която е бил изхвърлен ножът.

В същото време обаче друга съдебна експертиза не е открила годен биологичен материал по оръжието, затова ДНК експертизата не се е осъществила. От дома на Йоан са били взети чорапи, по които също не са открити следи от кръв, съобщи "24часа".

Адвокатът на младежа Станислав Гюров поиска Софийският градски съд да пусне клиента му на свобода, защото до момента не са открити доказателства, които да свързват Йоан с престъплението.

Според него ножът не може да бъде свързан категорично с убийството. Освен това младежът имал известен адрес, учел, работел, не бил осъждан.

Самият Йоан не беше в съда. Според прокурора Драгомир Янчев именно с оръжието, което е намерено в шахтата, е убит Георги Игнатов, като той също се позова на съдебномедицинската експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Георгийоан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
Какво хубаво християнско име... а такъв *** да се окаже!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя май ще се отърве. Усещам как мирише на пари в съдебната зала.
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на брат да случиш...
6
0
 
13
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Тоя вече трябваше да е обесен,а ние още го храним....А като знам колко са ни кадърни и компетентни полицаите,следователите и прокурорите,много вероятно е държавата да му плати за престоя в ареста....БОГ да пази България,защото няма кой друг!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В процеса се търси манипулация , а не факти. И на края може държавата да му плати за престоя в ареста и тоя с лежане да всеме и пари. За убития кръвнината , кой ще плати.
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за съжаление, не съм оптимист, че ще успеят да го осъдят. най-вероятно накрая той ще осъди държавата, че е бил в ареста...Очевидно татенцето има пари, ще има добри адвокати, обжалвания. Накрая брат му ще се откаже от показанията си и... знаете как стават нещата в РъБъ
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чорапи??? може би непрани от 2015г???тея следователи ще ме довършат........
2
1
 
28
 
! Отговори
Свобода за убиеца! преди 6 години
Да го пуснат на 5 загорели пандизчии за няколко дена, да му съсипят психиката, после да го пуснат да си върви!
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го пуснат?!За такива като тоя наглец трябва да се въведе наново смъртното наказание!!