Бежанци пътуваха от Турция до Шумен на... резервна гума

Мъжете били афганистанци, нямали в себе си документи
Обновена: 16 май 2017 08:01 | 16 май 2017 08:01,
13
Бежанци пътуваха от Турция до Шумен на... резервна гума
Снимка: архив, Bulphoto

Двама бежанци пропътуваха разстоянието от Турция до Шуменско на резервната гума на товарен камион. Мъжете на 22 и 24 г. слезли от ТИР-а, който спрял на паркинг в община Смядово, защото не знаели, че са на българска територия. В събота вечерта към 18,34 ч. мъж забелязал непознатите хора с вид на бежанци край бензиностанция до Смядово и подал сигнал до полицията.

На място от най-близкото РУ-Велики Преслав веднага бил пратен полицейски патрулен автомобил, пише "Труд".

Установени са двама мъже без документи за самоличност, които обяснили, че нямат представа къде се намират. Казали, че са вървели дълго и вече били изтощени. Признали, че са се качили от Турция. Представили се за афганистанци на 22 и 24 години, и дори казали имената си.

Двамата нелегално влезли у нас са транспортирани до Център за временно настаняване на чужденци в град Любимец, съобщават от полицията в Шумен. Срещу тях е започнато досъдебно производство за незаконно преминаване на държавната граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: тирбежанцигума
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нема как да стане! Баце каза, че границата ни се охранява най-добре в ЕС и пиле не може да прехвръкне. А и Винкело строи стената, не краде човека, прибира каквото му се полага. Всичко е провокация срещу Баце, да се омаловажават големите му успехи в развитието на България, високият стандарт, дългият и щастлив живот, уредената държава, силната армия, желязното здравеопазване и уникалната образователна система. Ей, завидяха на Баце за успехите и проруските провокатори вкарали две амуджи.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СА БЕЖАНЦИ А НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ И ДА БЪДАТ СЪДЕНИ СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ КОИТО ОНИЯ 240 ТЪРТЕЯ В ПАРЛАМАТА ОТ 30 ГОДИНИ ПОСТОЯННО ПРИЕМАТ И ПРОМЕНЯТ!
7
0
 
8
 
! Отговори
**** преди 6 години
Тези двамата,можеше да нахранят някой лъв,в някоя зоологическа градина,брз много шум,никой нямаше да знае къдеса,и никой нямаше да ги търси,и с това щяха да са полезни.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резервната гума се явява за тях първа класа, де с камили
5
1
 
16
 
! Отговори
обратно в дупката преди 6 години
Обратно в дупката
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да без документи тия диваци. Да ги екстрадираме в америка, страната на неограничените възможности.
3
0
 
23
 
! Отговори
Някой преди 6 години
И след като са извършили престъпление защо не са в затвора заедно с граничните полицаи които са били на смяна когато е преминал камиона??? Така ли се пази държавна граница? След като не си изпълняват служебните задължения най- малкото трябва да ги уволнят дисциплинарно тези граничари. Това - в нормалните държави, а в България (както винаги) нищо няма да им се случи вероятно защото редовно се отчитат където трябва.
2
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ще се спаси, когато и щомцапочне да интегрира и заселва такива бежанци.
1
0
 
40
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А граничарите какво са гледали? В ръцете на шофьора?