Контрабандно злато за над 80 бона спипано на Лесово

Накитите са били скрити в ТИР с турска регистрация
17 май 2017 14:45, Анисия Иванова
0
Контрабандно злато за над 80 бона спипано на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха 1283 грама златни накити на стойност над 80 000 лева на митнически пункт Лесово.

Контрабандата е открита при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната ни от южната ни съседка, съобщиха от митниците.

Шофьорът на автомобила, турски гражданин, заявил, че не пренася ценности и валута за деклариране. Превозното средство е селектирано обаче за изследване с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в шофьорската кабина.

При последвала физическа проверка униформените откриват под леглото на шофьора, в чекмедже с хранителни продукти, укрити 6 кутии, увити в черно тиксо, пълни с изделия от жълт и бял метал.

Вътре имало общо 286 обеци, пръстени, медальони, гривни и синджири, с нетно тегло 1283 грама. Според направената от вещото лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на стойност над 80 000 лева.

Контрабандните накити и нарушителят са задържани. Задържано е и превозното средство, послужило за извършване на престъплението.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари