Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!

В дъното на кървата разправия е дълг от 106 хиляди лева
Обновена: 19 май 2017 09:21 | 19 май 2017 08:52,
122
Първите думи на строителния килър: Ранени ли са!
Полиция отвежда килъра Драгомиров. Снимка: Булфото

57-годишен собственик на строителна фирма застреля 2-ма предприемачи и рани тежко трети, защото му дължали 106 000 лв. Двойното убийство стана в офис в столичния кв. "Витоша" около 10:20 ч сутринта в четвъртък.

Драгомир Драгомиров и фирмата му "НД-Инвест груп" били наети от жертвите си. Той отдавна работел с тях и дори в сряда отново се срещали. Според разследващите мъжът не е планирал убийството.

Още по темата

Четиримата се видели в офис на ул. "Ради Радев" №18, който не е на компаниите им. След кратък скандал Драгомиров извадил законно притежавания си пистолет “Берета”, 9 милиметров, и застрелял 60-годишната Стойка Стоянова, шефка на фирмата, дължаща му пари, и 38-годишния Вячеслав Коев. Мъжът има българско и руско гражданство.

Стрелял и по 35-годишния син на Стоянова. Именно той е единственият оцелял и най-вероятно Драгомиров е насочил пистолета си към него последен, младият мъж обаче се завъртял с гръб след стрелбата, вдигнал ръка, за да се предпази, и куршумът е минал през нея. Това е забавило скоростта на оловото. Проектилът влязъл в тила на мъжа, преминал през мозъка му и се спрял в челото.

Пристигналите на място полицаи веднага качили оцелелия на линейка и го закарали в Окръжна болница. Операцията по изваждането на куршума приключи едва към 16 ч в четвъртък.

"Проектилът е успешно изваден и са евакуирани хематомите", казва пред "24 часа" д-р Славомир Кондов - началник II неврохиругично отделение в болница "Св. Анна". Мъжът обаче продължава да е в критично състояние. Решаващи ще са следващите 48 часа.

Веднага след като гръмнал бизнеспартньорите си, Драгомиров се качил на колата си и тръгнал в неизвестна посока. Само след минути бил задържан от полицията.

"Ранени ли са", попитал мъжът, разказаха криминалисти пред изданието. Той бил върнат на местопрестъплението, преди да го отведат в СДВР за разпит.

На местопрестъплението имало най-малко 5 гилзи от пистолета на 57-годишния строителен шеф.

Драгомиров вече е обвинен за умишлено убийство на повече от един човек. Той може да получи доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
9
 
! Отговори
от морето преди 6 години
тук големите играчи са 2-3 на подизпълнителите се плаща на 3 транша последния не се плаща това се знае и от двете страни ,страхът е голям но тия са попаднали на човек
53
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Парите правят хората нещастни и зависими карат ги да искат повече и повече и е филм без край. Както казваше един дядо На мен душата ми е спокойна, на никой не дължа , пия една ракия вечер и заспивам като дете. Само чистата съвест има значение
52
4
 
36
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯЩ преди 6 години
Подкрепям тази саморазправа !!!Трябва повече хора да има като този човек.Като няма "държава" ще се "самоиздържавиме" сами.Евала човек, медал заслужаваш майнаааа :)
51
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение :- шефа на подиизпълнителната фирма има 2 избора - да пие една студена вода за това че е работил 1-2 години без пари, да се гръмне или да гръмне тея, които не са му платили. А щом не са платили 106 000 дали са платили заплатите от по 420лв бруто на служителите си ?А така постъпват 90% от фирмите в България - които пък се държат от Герб и Домусчиеви.Честито!
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до такива "бизнес отношения" и конфликти се стига, поради порочната практика - да се работи, да се извършва работа авансово, без предварително заплащане (или с малък %) от страна на възложителя и по-голямата част от разходите да се поемат от изпълнителя.тази схема е грешна и води точно до това - не плащане или забавяне!50% - аванс, 50% - при предаване на продукта! това е формулата, която гарантира и на двете страни - положителен краен резултат! другото е опит за измама или води до такава!!
49
1
 
40
 
! Отговори
:) преди 6 години
Този мъж е свършил работата на държавата. Заслужава медал.
48
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да обощим:- има фирма , която е почнала да строи апартаменти,които ще продава за по 1500 евро на квадрат- наела е подизпълнител, който да и върши работата и да построи апартаментите за 300-350евро на квадрат- понеже печалбата на първата фирма от 1000 евра на квадрат и се вижда малка на шефовете решават да не плащат на подизпълнителя, доставчици и работници- собсвеника на подизпълнителната фирма не може да си вземе парите почва да му белее косата, да се нервира и дига кръвно.Има 2 избора-
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е в нашата мила родина всеки се има за гангстер и може да коли и да беси.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ТЕЦ Марица руски ли са?
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По морето е пълно с руски фирми от стройтелството на работа в сивия сектор.Но българския държавен апарат си трае ката п..у....... щото има изгода
44
2
 
15
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
Не интелекта и културата в Германия са решаващи,а спазването на правилата. Който не ги спазва - тояга! При това,правила въведени от ДЪРЖАВАТА. Който си въобразява,че държавността му пречи, може да се освободи от нея например в Либия или Афганистан - там ще се чувства волна птичка,нали освободителите им занесоха много демокрация и права.
43
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При социализма и Тодор Живков работниците редовно им задържаха заплатите по няколко месеца, но комунистите криеха това от народа.
42
3
 
8
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Герб и европротрами. Едни бачкат, а Гроб прибират парите
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Съдебната система е в основата на всяко демократично общество. Пряка номинация за членове на ВСС от неправителствените организации, отпадане на тайното гласуване и ограничаване на правомощията на председателите на съдилища. Ето с това трябва да започнем, това ще бъде едно добро начало.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още в СОЦ. едни работеха и им плащаха с два три месеца закъснени а други взимаха хонорари тайно по големи от заплатата.Така един ден казах на партиинио а той щом не ти харесва напускай. Подадох за напускане и на сутринта ме уволни а следобед ме назначи с по голяма заплата.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма друг начин и това е решение въпреки че малко е прекалил да ги убива всички, можеше да убие един а другите да ги рани само. Дългове трябва да се връщат!
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие вече 30 години не разбрахте ли, че в България ще става все по-зле и по-зле, колкото и да се дърляте и да коментирате фактът си е факт - животът в България става все по-черен и по-отвратителен с всеки изминал ден и нито съдебната система, нито избирателната система, нито комунистите, нито САЩ ще помогнат. Който се надява да се оправят нещата е наивник и може да се разболее когато надеждите са в противоречие с реалността.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето, в неработещи държави така става. Прокуратурата се занимава главно с това кой прави карикатури на главния прокурор, съдебната система е безсилна без качествено обвинение, отделно и тя си има куп проблеми със собствените си кадри, корупция навсякъде...Нищо чудно, че гледат хората да нямат много-много оръжие, че сигурно ще се валят трупове по улиците всеки ден.
35
15
 
3
 
! Отговори
Един преди 6 години
Никакъв доживотен затвор, вдигайте бесилката!