Арестуваха млад мъж, убил с брадва дядо в Любимец

Нападателят помагал на възрастния мъж срещу заплащане
25 май 2017 15:00, Красимир Ангелов
20
Арестуваха млад мъж, убил с брадва дядо в Любимец
Снимка: Булфото

20-годишен мъж е задържан за извършено от него тежко криминално престъпление в Любимец, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Подробности около разследването оповестиха директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков, окръжният прокурор Иван Стоянов и наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Заподозреният за извършено убийство е задържан на 23 май. Същия ден, около 11:00 часа, в полицейския участък в Любимец е подала сигнал социална работничка. Жената обяснила, че при посещение в дома на 75-годишен мъж установила, че той не е прибрал оставената му предния ден храна. Освен това жената забелязала, че и стъклото на входната врата на дома му било счупено.

На място веднага е изпратен автопатрул, който при влизане в къщата забелязал безжизненото тяло на възрастния мъж. Местопроизшествието било запазено до пристигане на съдебния лекар, който при първоначалния оглед констатирал, че смъртта е настъпила от удари с твърд предмет в областта на главата. Трупът е откаран в съдебна медицина – Хасково за аутопсия.

Часове по-късно, в дома си е задържан 20-годишен мъж, регистриран в полицията за кражби. В процеса на работа е изяснено, че в продължение на месец той редовно помагал на жертвата в различни трудови задължения, за които е получавал парични възнаграждения.

Заподозреният, в присъствието на защитник, е признал за деянието. Обяснил, че е нападнал жертвата си и му нанесъл няколко удара по главата с тъпата страна на брадва.

Той е задържан в следствения арест за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Любимецубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаеме на кое племе томахавката му е любим атрибут ...
11
0
 
19
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
България е с най-голям процент полицаи спрямо населението. Аман от лапачи и рушветаджии! Черните пети вече нямат страх, животът на един пенсионер в провинцията не струва нищо! Държавата абдикира от задълженията си! Нито полиция, нито здравеопазване, нито армия, нито образование! ГОСПОДА УПРАВНИЦИ, ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА! ПИСНА НИ!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се направи частен социален патронаж . По селата и не само има все повече възрастни хора които имат нужда от помощ за най-елементарни неща , по този начин хората ще имат спокойствието да извикат някой да им свърши нещо и че няма да ги обере и пребие ,
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви дини зреят таам...
8
0
 
16
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Няма да го пипате,под наша закрила е !
7
6
 
3
 
! Отговори
Хубав град преди 6 години
Оттам булка си взех. :)
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не мислите, че е швед, и че е пил??? Глупости. Работлив, чист човечец, излъган от гаден и стиснат дядо. Наложило му се да възстанови справедлиеостта което не е убийство. Защита на честа е. Пък и един пенсионер по-малко. На Батко бюджета изгризаха. Безсрамници!!
5
0
 
30
 
! Отговори
Дьорд Шорош преди 6 години
За етноса няма смисъл да се споменава - ясно е на всички!!! Горките работливковци от бхк, пак им се отваря работа в "защита на права". Е, поне имат готова номинация за "Човек на годината".
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи лудия дядо се е опитвал да се претрепе с брадвата, а безимения самарянин му е помогнал
3
0
 
10
 
! Отговори
кво ли ме чака преди 6 години
Искам да попитам само задържаният ли е помагал на дядото или и друг е ходил да му помага ?
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любимец е град, а и там има полиция!
1
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Какво стана с обещанието за полицаи във всяко село или така или иначе те не закачат малцинството с културна особеност да убива?