Друсан, пиян и без книжка абитуриент отнесе съученик, патрулка...

Случката се разиграла на столичната ул. "Софроний Врачански"
26 май 2017 17:45, Петя Славова
28
Друсан, пиян и без книжка абитуриент отнесе съученик, патрулка...
Снимка: архив, Булфото

Пиян, дрогиран и без книжка абитуриент блъсна два пъти свой съученик с колата си, а след това се натресе в патрулка. Случката се разиграла в София около 18:50 часа в сряда на ул. "Софроний Врачански".

Тогава 18-годишното момче, което дори нямало документи за автомобила си, се нацелило два пъти в кола, която возела негов приятел от 32-ро училище.

Шофьорът решил да бъде толерантен и да не се разправя с младежа. Свидетел на инцидента обаче станал полицейски патрул, който се опитал да спре пияния абитуриент. Младежът обаче не съобразил, че пред него има кола на МВР, и се ударил и в нея, пише "Монитор".

Тогава според свидетели се стигнало до леко спречкване между костюмирания абитуриент и униформените от МВР. Стигнало се до арест на 18-годишното момче, което изкарало празника си в ареста.

Междувременно полицаите от Пловдив заловили шофьор на абитуриент от село Брестовица, който гърмял във въздуха с пистолет. Асен стрелял през прозореца на джипа си вечерта на 24 май на бензиностанция, която се намира до хотел "Санкт Петербург” на бул. "България" в града.

"Исках да направя шоу, да стане екшън. Ще си платя всички глоби", се оправдал пред отишлите веднага до колата му полицаи стрелецът.

На мястото имало около 25 полицаи, които на момента задържали Асен. Той им обяснил, че гърмял, защото мислел, че след като пистолетът му е газов, а не боен, може да стреля във въздуха за забавление. Униформените проверили Асен за алкохол и дрога, като резултатите от тестовете били отрицателни.

Мъжът е карал братовчед си на бала му в хотела, когато в района на бензиностанцията попаднал в задръстване на други абитуриентски коли и е решил явно да се направи на интересен, коментираха разследващи. Той е карал бял джип "Хонда" с английска регистрация и десен волан.

Срещу него в районната прокуратура в Пловдив е било образувано бързо производство по член 325, ал. 1 от НК, съобщи говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. Той уточни, че стрелецът е бил задържан за 24 часа от полицията, а бързото производство трябва да влезе в 7-дневен срок в съда. Ако мъжът бъде признат за виновен за хулиганската му проява на обществено място, го грози затвор до 2 години или пробация и обществено порицание.

Вследствие на изстрелите му не са пострадали хора или имущество, уточниха от прокуратурата.

Освен това обвинение Асен ще се сдобие и с глоба от полицията по Закона за оръжията. Предвидената там санкция е от 500 до 2000 лева, като най-вероятно на стрелеца ще му бъде наложен минималният размер. Газовият му пистолет се оказал законно регистриран в служба КОС на ОД на МВР в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
27
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ЩО ЗА НАКАЗАНИЕ е това "обществено порицание"? Нещо много СОЦ ми звучи - като навремето "мъмрене пред колектива" :)
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страшно отговорни чавета, евала, разчита народът на тях.
18
0
 
23
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Наша гордост.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дивият Запад!!!!! Ей това ни е действителноста. Тарикати, пищолджии, пияни - избиващи комплекси ***. За жалост децата ни гледат всичко това и какво очаквате да научат.... Нали знаете приказката за крушата и дървото. Жалко. Мислим се за европейци ама май сме по близо до мала азия.
16
2
 
29
 
! Отговори
Хипотртично преди 6 години
"Стоя си на бензиностанцията и спокойно си личното МПС. В колата съпугата и двете ми деца. В един момент се паркира друго МПС, от което започва да се стреля.Имайки законно регистриран в служба КОС на ОД на МВР в Пловдив боен пистолет "Берета" (15 патрона пълнител") откривам огън на поръжение за защита на семейството си. В рвзултат няколко родители остават без децата си.Ситуацията и фактите са регистрирани на видео-камери, а аз разполагам с добри адвокати!!!"- КОЙ Е ВИНОВЕН???
15
0
 
23
 
! Отговори
24ч преди 6 години
Още един задържан за 24ч. Подигравка със закона, затова хората си правят кой каквото пожелае в тази държава.И ако случайно но не вярвам да влезе в затвор поне ги пращайте да чукат камъни по цял ден вместо да се препичат в двора на затвора и да гледат ТВ цял ден.
14
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той кара добре и пиян и надрусан. От нашия блок е. Прекалил малко, голяма работа.
13
1
 
21
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
тоз Асен съм сигурен, че е от Столипиново, плащаш щедро глоби с пари от помощите, плащани от злощастната средна класа. Тоз пък другия посе.рко на 18 вече е готов престъпник, смятайте за каква уродлива система става въпрос, раждаща само гадости и нацията ни си отива без това
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Шофьорът решил да бъде толерантен и да не се разправя с младежа."Някой те блъска 2 пъти, а ти решаваш да си толерантен?!? Или по-скоро са щели да тестват и потърпевшия(алкохол и наркотици) и щяло да стане интересно...
11
1
 
35
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 6 години
"Ще си платя всички глоби." - ето това е проблемът, плащат и им се разминава.
10
0
 
13
 
! Отговори
за да си селянин преди 6 години
не е нужно да си от село."..Асен стрелял през прозореца на джипа" ногу фешън
9
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво ни занимавате с дребни хулигански историики на ученици. В цял свят има такива неща,че и много по лоши. Толкова ли нямате акъл да преведете нещо важно от света или интересно? Без идейни журналистчета.
8
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друсаният,пиян и без книжка абитуриент ли е по-виновен от политиците,които му създадоха този комфорт,иначе казано,които приеха закон,според който при първо залавяне с дрога не носят наказателна отговорност.Щом по този начин сме легализирали дрогата,какво да очакваме от още незрелите ни деца,освен да се възползват и изфукат с подобни прояви.
7
7
 
24
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Аз 3 При социализма ги караха с рейсове и ги заключваха в големи зали....Брей,брей и тоалетните заключваха.Абе ти да не си бил абитуриент в някое ТВУ ?
6
3
 
65
 
! Отговори
Бачо Илия преди 6 години
Днешните абитуренти дали осъзнават че 90% от тях са най-обикновени дpишльовци?
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега многознайковците от другата тема да дойдат да защитят и това "горко" момче.
4
1
 
12
 
! Отговори
въшльо преди 6 години
С тези до 2 години до 5 години само за пари под масата се говори.Колкото повече плати толкова по малко лежи.
3
5
 
41
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Абитуриентските балове в България никога не са били балове в истинския смисъл на думата. През социализма завършващите ги караха с рейсове в големи зали и ги заключваха...Сега тези "балове" са си жив цирк и свинщина, в които пораснли деца се правят на възрастни, демонстрирайки синтезирано най-отвратителните черти на обществото ни. Мен ме е адски срам! А истинските балове можем да ги гледаме в чужбина или по телевизията, но не и в нашите градове...
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоботомия и смъртно наказание за всичките изверги, описани в статията! Колкото по-бързо, толкова по-добре. И смъртта да е причинена от ритници в корема.
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тука стана съвсем като в дивия запад. Накрая ще оцелеят само шерифите, топ-стелците, индианците-билкари и някоя друга пичка от големия град, която е твърде красива и умна, за да я убият.