Тютюн за наргиле и незаконни цигари хванаха на Дунав мост

Едната пратка пътувала за Франция, другата за Швеция
26 май 2017 19:36, Анисия Иванова
2
Тютюн за наргиле и незаконни цигари хванаха на Дунав мост
Снимка: Агенция Митници

Русенски митничари задържаха 149 кг тютюн за наргиле и 180 кутии цигари без бандерол при опит да бъдат пренесени през ГКПП-Дунав мост.  Образувани са три досъдебни производства срещу трима мъже за държане на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от митниците.

Тютюнът за наргиле, марка „Al Fakher", е открит при проверка на микробус със силистренска регистрация, пътуващ от България за Испания. Първоначално шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране и не пренасят акцизни стоки.

В багажното отделение на превозното средство митническите инспектори от отдел "Борба с наркотрафика" откриват първоначално 10 кашона, всеки от които пълен с по 10 кг тютюн за наргиле или общо 100 кг. Единият от пътниците заявил, че стоката е негова. Носел я за получател във Франция.

При последваща проверка на багажа, в сака на друг от пътниците, митническите инспектори откриват други 49 кг от същия по вид тютюн за наргиле. И той дал сходни на другия пътник обяснения.

Срещу двамата преносители на акцизните стоки без документи за платен акциз са образувани бързи досъдебни производства. Пътниците и стоката са задържани. Общата стойност на задържания тютюн по цени на съдопроизводството се изчислява на 50 660 лева.

Вчера отново при излизане от страната на ГКПП-Дунав мост е спрян за проверка камион с турски регистрационен номер, пътуващ от Турция за Швеция.

В лявата част на кабината, зад шофьорската седалка, след отстраняване на пластмасова кора във фабрична кухина  митническите инспектори откриват 180 кутии цигари от марката "L&M" Red label. Всички цигари са без български акцизен бандерол и с надпис Duty Free. Срещу водача на камиона е образувано наказателно производство по описа на Митница Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Румениге преди 6 години
Какви 50 хил лева бе. 1 кг от този аромат! (не е тютюн) струва 100 лв и то на дребно. 150 кг ще струват 15 хил. Тютюнът е растение, което не се съдържа в ароматните смеси за наргиле!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието кърти с брилянтен български език , не става ясно кой кого хванал. Явно , много хора са си били купили матурите, преди да почнат да се изявяват като журналисти!