Уличните бандити - все по-жестоки, пребиват до смърт

Жертвите им са основно жени, възрастни хора или пийнали мъже
199
Уличните бандити - все по-жестоки, пребиват до смърт
Снимка: Булфото, архив

Извършителите на улични грабежи стават все по-жестоки към жертвите си, смятат оперативните служители от столичната полиция.

Още по темата

Пример за това е 24-годишният Тунджай, който преби до смърт жена в София заради 80 лв. и златен синджир, съобщи bTV.

Според оперативни служители именно той е един от най-жестоките грабители в столицата. Те припомнят предишното му нападение – през 2013 г. той отново пребил човек заради 300 лв. Мъжът едва оцелял, но останал с трайни увреждания.

"Осъдиха Тунджай на 3 години, две лежа заради добро поведение. Груб, агресивен, арогантен", разказаха служителите на полицията.

Грабителите само в столицата са стотина, но трима-четирима нападат с особена жестокост.

"Профилът им е предимно от ромски произход, безработни, неграмотни", поясняват оперативните полицаи.

Действат предимно по тъмно, като жертвите им са жени, възрастни хора или пийнали мъже, които са лесна мишена.
Атакуват спонтанно.

Оперативните полицаи съветват хората да избират маршрута си на движение, да минават през добре осветени улици и да не излагат скъпи вещи на показ. Дори най-безобидното на пръв поглед посегателство нанася тежка психическа травма на жертвата.

Полицаите поясняват, че част от преодоляването му е добрата присъда – ако има адекватно съдебно решение, жертвите се възстановяват по-бързо.

В подобни случаи подкрепата на близките е най-важна. При по-тежи травми обаче е необходима помощта и на специалист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
ха преди 6 години
82 прости ми но не аз съм избрал управляващите които им крадат парите а и 86 коментар е правов целта абсолютно е прав
68
1
 
13
 
! Отговори
Цветан преди 6 години
до 62Има малка разлика за 27 г.. Тогава /1989 г./ населението на НРБ е 9 мил. и 700 000 ***. В 2011 г. населението на РБ е 7,3 мил. и 1 009 000 *** - 13.7 % / втори по брой етнос/ . Ум не ми го побира колко са сега.
67
0
 
28
 
! Отговори
47 преди 6 години
Решенията са две: Закон за неприкосновената частна собственост, както в уса-та и свободен достъп до оръжие ( за изрядни данъкопладци с минимум средно образование )
66
0
 
30
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Пиночет,стадион,автомат....Това е...
65
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Без образование и възможност за реализация"Късогледо, колега, късогледо.НЕ ИСКАТ ОБРАЗОВАНИЕ.НЕ ИСКАТ РЕАЛИЗАЦИЯ.Искат всичко да им пада от небето, и ако това не стане, озверяват.
64
1
 
36
 
! Отговори
"..от ромски пр преди 6 години
Когато куче нахапе някого се води агресивно и често се "приспива". А кучетодори няма вина тъй като не разбира действията си. То прави това, което стопанинът му го е научил.Защо *** като този не се "приспиват". От тях хора не става. Който ги защитава нека си ги вземе вкъщи. Да видим тогава какво ще мисли.Трябва да защитим мислещите хора, които създават продукт. Правата на човека важат за хората. *** като Тунджай които бият и тормозят по-слабите не са хора, следователно нямат права.
63
0
 
32
 
! Отговори
se преди 6 години
Има решение.Връща се смъртното наказание за такива *** и всичко ще си дойде на мястото.Доказва се виновността му и без да се забавя се изпълнява присъдата.Защо народа трябва да храни рецидивистите .
62
16
 
6
 
! Отговори
Мене преди 6 години
След като масово крадеме парите дадени от ЕС за интеграция на ромите вместо да ги използваме по предзначение,то тогава какво очакваме.....Без образование и възможност за реализация,ромите и изобщо малцинствата се превръщат в зверове.Едно "вълчо" общество не създава "ангели".....просто няма как да стане!!!
61
1
 
36
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Затова трябва да има само две присъди-СМЪРТ и 20-30 години,ама без отстъпки за добро поведение....
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тролчета, допреди войната в Украйна, не казвахте нищо против евроатлантическите либерасти. Не се изкарвайте SJW. Вие сте сите едни платени предатели, също като политиците ни
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Извинявай другар, аз също съм много ниско интелигентен, по безграмотен съм от Тунджай, но не тръгвам да трепя жените по кьошетата и да им пребърквам кесиите.Липсва ми нещо дори като външност явно!"...Продължавай да се радваш на вицепремиера и скоро ще тръгнеш и ти или по тебе ще тръгнат.По първата част от твърдението ти сме на едно мнение.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"никога няма да го проумеете истински , къде е проблема на вашето нещастие"Напротив, знаем как би било добре да се започне - с превръщане на Северноамериканската равнина в стъкло.Оттам, като няма кой да дава тон за песен на политици, предатели, НПО-та, всякаква продажна с.***, сами ще го наредим.
57
3
 
10
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До какГОВОРИЛ СЪМ С МНОГО ШВЕДИ И ПРИЧИНАТА ДА ДОБИВАТ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЧРЕЗ НАПАДЕНИЕ НАД ХОРАТА ПОКРАИ ТЯХ Е ---ПРИМЕРА НА ПОЛИТИЦИТЕ---ТЕ КРАДАТ И ТО В ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ И---НИЩО Е КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ПРАВИ ЛИ САШВЕДИТЕ ЗАТОВА РЕШЕНИЕТО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ НЕ ДА ПУСКАМЕ БЮЛЕТИНИ А ДА СИ ВЗЕМЕМ ДЪРЖАВАТА ОТ МАФИЯТА НЕОБХОДИМ Е НОВ 9--ТИ СЕПТЕМВРИ
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горе, в Парлама-ента, нямате много време. Вземете се в ръце и свършете нещо, че от вас ще почнем.Не че ще променим нещо в дългосрочен план, но целокупният народ ще се порадва на гледката - люш назад-напред по стълбовете.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От години ви разправят как има недостиг на лекари , учители , на кандидати за армията , дори на персонал за туристическия сектор , същото е и с политиците - липсват кадри и се налага да взимат всякаква *** за да попълнят бройките
54
6
 
5
 
! Отговори
Билбо преди 6 години
До кога ще търпим толкова много полиция ? Един полицай трябва да е в състояние да се справи с един град, град и половина. Вашия син сигурно би се справил с лекота с цяла област. Трябва да се намали числеността а най добре е да се закрие МВР.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За убийство и грабеж на жена -1 год затвор !За кражба на кокошка ,колко е ?
52
1
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До Гошо...ТъпотоТОВА Е И РЕШЕНИЕТО ----ДОБРОВОЛНИ НАРОДНИ ОТРЯДИ ВЪВ ВСЯКО СЕЛЦЕ ВЪОРЪЖЕНИ И С ПРАВО НА СТРЕЛБА ТО СЕ ВИДЯ ЧЕ НЕМА НАРОДНА ПОЛИЦИЯ СЕГАШНАТА Е ЯСНО КОГО ЗАЩИТАВА И НАРОДА ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ОТБРАНЯВА САМ ОТ ТУК НАТАТЪК
51
3
 
25
 
! Отговори
приятно чакане преди 6 години
На времето в Аржентина полицията създаде Ескадроните на смъртта!Големите политици, обвързани с бандитите,им вързваха ръцете!Само за няколко месеца страната се успокои,големите бандити избягаха,дребните ги изтрепаха и всичко се нормализира!Ама в България мишките,дето им викат полицаи,драпат за далавера и пенсия,и пет пари не дават за нищо и никой!
50
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 68"евроатлантически съд" ... понеже преди ЕС и НАТО беше по-добре нали? За разлика от нас повечето Евро-атлантически страни имат доста читав съд. Проблема е в системата ни, е в ЕС и тн както ви иска червени шушумиги.