Тупаници за фелдшер от Дулово, опитвал да спаси пациент

Той бил нападнат от роднина на мъж, докаран в тежко състояние
29 май 2017 19:36,
45

Снимка: Булфото

Нападнаха фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ в болницата в Дулово. Георги Георгиев е бил набит от роднина на починал пациент, пише "Булфото".

Инцидентът станал в нощта на петък срещу събота след полунощ, разказа потърпевшият. Тогава роднини на 46-годишен мъж от съседното село Поройно го докарали в тежко състояние, с признаци на миокарден инфаркт.

Фелдшерът, който в момента бил сам на смяна започнал спешни реанимационни действия, по време на които бил нападнат от роднина на пациента и получил удари в лицето. Въпреки кървящите рани Георгиев продължил усилията си да спаси мъжа, но не успял. Развилнелият се 23-годишен мъж потрошил и оборудване в шоковата зала.

Колеги на пострадалия фелдшер коментират, че положението в Бързата помощ в Дулово вече е на предела на възможностите им. Физическите разправи не са чести, но психическият тормоз е ежедневие. Всеки ден дежурните смени отиват със страх на работа.

Колективът от около 25 души заплаши с обща оставка, ако отговорните фактори не вземат адекватни спешни мерки. В медицинското звено няма паник-бутони, охрана или камери. Единствената линейка в община Дулово обслужва над 28 000 души население, а самата болница е в тежко финансово състояние, няма Спешно отделение и дежурен кардиолог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Харри преди 6 години
До ГосподиновДааааа, вижда се че закона защитава най-големите мошеници и изнудвачи в страната.Както се казва - да узаконим мафията. Включително бялата.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията провокира омраза
34
1
 
2
 
! Отговори
Господинов преди 6 години
Обща оставка! Това май е единственото ефикасно решение!
33
1
 
0
 
! Отговори
Господинов преди 6 години
Чл. 131 ал.2 от Наказателния кодекс: За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност, медицински специалист и персонал към Центровете за спешна медицинска помощ, или учител в детска градина, основно, или средно училище при или по повод изпълнение на служб
32
0
 
3
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
Защо някой си въобразяват че неграмотното животно ще знае че го грозят 3 години, а лекарят е учил 9 год/със специализацията / да спасява нищожеството. Това се лекува с едно--- БОЙ,БОЙ И БОЙ.
31
0
 
6
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
в Дулово има много биячи, ножари и рядко ще чуете българска реч
30
0
 
2
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Арлин Антонов ги оправя тия...
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Америка има такива болници. Само че там рецепцията е зад бронирано стъкло, а отстрани са двама въоръжени охранителя. И тук трябва така да е.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да живей демокрацията вееее
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той го спасява,родата го бие!Защото по медиите казват че докторите са виновни за проблемите на здравеопазването!И всеки индиец може да ги бие!Нищо че при търговците на апаратури,лекарства,разни консумативи няма нито един доктор!Марешки доктор ли е?Огнян Донев лекар ли е?Половината от парите за здраве в Бг се харчат за лекарства и консумативи.На запад най-много във Франция-20%.
26
4
 
8
 
! Отговори
BG fan преди 6 години
До 15, Парламента.Не, че има някакво отношение по статията, но в името на коректността - да, в Дулово живеят предимно турци, но ГЕРБ управлява втори мандат града, а не ДПС.
25
3
 
9
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
Смиреност ,толерантност, премеримост пред ромския произвол,соцялните помощи на ромите да се вдигнат незабавно.
24
1
 
10
 
! Отговори
един там преди 6 години
комитети, защитници на правата на човека и т.н. безсмислени организации ще подведат полицаите под отговорност! Затова да не се хилят само тези в парламента, ами да приемат един закон- само за посягане срещу лекар, който изпълнява служебите си задължения-от 1 до 3 години затвор!
23
4
 
6
 
! Отговори
един там преди 6 години
От всичко може да бъде предизвикана тази агресия- и от алкохол и от нерви и от безпомощност да помогне! Не ми се вярва лекаря да го е напсувал на майка например и да се е заел да спасява неговия близък! Трябва да си пазим лекарите и медицинските лица! То и без това заплащането не им е никак добро, поне безопастни условия на труд да им осигурим! Пък това *** да го преберат в ареста и да го натупат едно хубаво, че да разбере как се бие лекар! Само дето тогава той ще се изкара жертва и разни...
22
1
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
До Анонимен 18И с какво да ги храним,като си направим по 5-10?С лапат ли?
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията е в природата на мексиканеца, той всяка своя фрустрация отработва чрез агресия, понеже е примитивен и другояче не може. Крайно време е на тези "хора" малко да им стегнат каиша.
20
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да заема ничия страна,защото явно тази агресия е предизвикана от някаква реакция.Иначе защо ще буйства?Крушката винаги си има опашка.
19
0
 
4
 
! Отговори
жоси преди 6 години
Тутманици от село Поройно ,а 23 годишен ¡g@ нин ги раздава. Класика и може би един нормален ден за Поройно.
18
5
 
28
 
! Отговори
един там преди 6 години
Само за посягане към лекар трябва да се влиза в затвора за от 1 до 3 години! Това трябва да стане закон! Да видим тогава тези бабаитчета дали ще смеят дори и да пипнат лекаря, пък камоли да го бият!
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избрахте си ГЕРБ за това е така а сега още по зле става