Затягат с наредба примката около дрогираните шофьори

Катаджии и охранители ще пазят реда на пътя през лятото
29 май 2017 21:12,
27
Затягат с наредба примката около дрогираните шофьори
Снимка: архив Булфото

МВР затяга още примката около дрогираните шофьори. Наредбата за забранените наркотични вещества е готова и до седмица ще бъде предложена за обществено обсъждане, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Още по темата

Така ръководството на вътрешното министерство отговори на исканията на премиера Бойко Борисов от събота за спешни мерки за намаляване на жертвите на пътя.

"Целта ни е на първо време всички наказания, които издаваме, след като заловим дрогиран шофьор, да не падат в съда. След това ще помислим за завишаване на наказанията", обясни Маринов.

Главният секретар потвърди информацията, че в София вчера е бил заловен шофьор, седнал зад волана след употреба на марихуана.

Маринов отказа подробности по случая. Според "24 часа" спипаният шофьор е 29-годишният оператор на Би Ти Ви Боян Иванов. В "Ауди"-то му не са открити наркотици, каза главният секретар.

Той обясни и че през летните месеца пътният контрол ще се осъществява както от катаджии, така и от служители на Охранителна полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма икономика и има глутници от чиновници трябва да се вдигат глобите и да се пълни бездънната яма на крадливите управници. В нормалните държави глобата е процент от дохода на провинилия се . Ако човек няма нищо освен душата си и нея ли ще вземете диктатори корумпирани. След като държавата допуска да се внасят наркотици и не е в състояние да защити гражданите си не е редно да им изтупва и без това празните джобове . Колкото един народ е притискан и преследван толкова по безнаказано го кра
19
0
 
0
 
! Отговори
Ле ле колко сте зле преди 6 години
да оправят пътищата първо и инцидентите ще намалеят на половина !!! и маркировката и да е осветено *** те гледат как да вдигнат заплатите на полицаите !
18
0
 
0
 
! Отговори
МВР репоресия преди 6 години
пълни глупости са това! Пиянките правят ПТП-а и дебелите чичковци пак те хванали 29 годишен дрогиран с марихуана пълен смях хахахах ще ни се смее цял свят
17
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Къде бяха ГЕРБ 2 мандата а вече 3-и та оставиха този от 60-е год закон на практика да стимулира баталиите по пътищата?! Колко народ трябваше да измре, че да поведем убедително класацията и по тази "черна дисциплина" в ЕС, та да се събуди най-после бат Бойко от зимен сън?! Какво всъщност правят всички останали в това образование наречено "Народно Събрание" освен да пият кафета ида си чакат заплатите?!
16
0
 
1
 
! Отговори
Хех преди 6 години
"... ще пазят реда на пътя през лятото". Това е то. Заради чужденците. А през есента, зимата, и пролетта ще я караме както сега - Пафкаш, плащаш, и ако направиш бела та утрепеш някого - Признаваш се за виновен и отнасяш 2г. условно в най- лошият случай щото видите ли законът бил такъв.
15
1
 
0
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ ! преди 6 години
ето, това е наредба,това е закон - предложението на коментар номер 4 .
14
5
 
3
 
! Отговори
Проблемите в Българи преди 6 години
"Главният секретар потвърди информацията, че в София вчера е бил заловен шофьор, седнал зад волана след употреба на марихуана."Някой се напафкал - това ли е новината.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото "затягане" ще е около портфейла на дрогираните.При Винету от Банкя е така ........ВСИЧКО Е ПАРИ.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушефа му работа, въртят сучат, около парата е всичко. Ей имам десетина съседа,гламчовци от милицията,които се водят от мотото "по-добре жената и дъщерята да ми найдът, отколкото рушветът да ми секне" . А те милите с толкова малко мозък, са по-опасни от дрогирани, със замъглен такъв.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кога ще вкарвате убийците от властта, които след употреба на алкохол са убили деца?... тръгнали с най-безобидното да симулират работа... искам да знам в коя държава-бяла, черна... е легално да караш пиян, щото за тревата има, следователно?...
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да извадят статистика, не стъкмистика, за тежките катастрофи причинени от пушили трева! ББ май иска монопол на пазара на наркотици...
9
0
 
1
 
! Отговори
wes преди 6 години
До АнонименДо 5 Ти май си малко много *** я провери ако може- да четеш че не 15 год коли правят катастрофите а *** като теб седнали зад волана на купени от мама и тати нови коли
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е всички катастрофи от шофьори пушили трева ли са?... какво ли да кажат в Колорадо, където е легална, там вече живи хора не би трябвало да са останали... *** тъпотиите
7
2
 
17
 
! Отговори
Ми преди 6 години
Ако някои не прави разлика между трева алкохол ,хероин ,кокаин ,екстази и амфетамин то няма смисъл да гадаеме кой е с най-опасния ефект зад волана и кое трябва да е най-наказуемо и кое не.Толерирам напълно трезвия шоферлък ,но е нелепо неделя вечер да съм пушил марихуана на купон и в понеделник да ме спрат за проверка и да ми вземат книжката. Трябва в съда да прявят разлика дали си под вляние на нещо ,защото вчера наистина пуших трева и днес сутринта си бях благодарен ,че не употребих алкохол.
6
2
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
алкохола е по-лош!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо щели да го предложат за обществено обсъждане,после щели да се погрижат да не падат наказанията в съда и чак тогава щели да вземат мерки.Еййййй,за какво ви плаща народа,бе?Да се туткате и да се чудите какво да правите ли?Не можете ли да вземете незабавни мерки срещу наркоманите ,пияниците и джигитите въобще?Докато вие се наумувате лятото ще мине и произшествията няма да намалят,защото мижавите ви наказания не ги плашат.
4
0
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Лъжеш!
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак започва акция рушвет. Неможахте ли да разберете че в белите държави такива тъпо.тии няма? Живея в Норвегия от 20 години. Нито веднъж полиция не мее спирала Като имате предвид че всекидневно изминавам по 300 км. отиване и връщане до службата. За тези 20 години имам само едно нарушение за превишена скороста и си платих за гяволука. Полиция може да се види само ако стане ПТП и има жертви. Иначе водачите се разбират помужду си кой крив кой прав и си заминават. Така е в белите държави!
2
2
 
3
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Абе, наредб примка не стяга! Вуже требее
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат да проверява атакистите които са вечно дрогирани ***.