Задържаха иранец на границата, внасял опиум за 700 бона

Опитал се да пренесе наркотика скрит в пожарогасител
30 май 2017 21:01,
6
Задържаха иранец на границата, внасял опиум за 700 бона
Снимка: архив Reuters

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Мохаммадреза Г., на 52 г. ,ирански гражданин, за това, че без разрешително пренесъл през границата на страната опиум, с общо тегло 11,620 кг за 697 200 левa.

Предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай. Образувано е досъдебно производство, като разследването по него се води от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 29 май на "Капитан Андреево", около 10.00 часа, от Турция в България влязъл товарен автомобил, управляван от обвиняемия Мохаммадреза Г.

Товарният автомобил бил отклонен за митническа проверка. При извършеното рентгеново изследване се установило несъответствие в плътността на поставения пожарогасител.

В хода на проверката във вътрешността на пожарогасителя бил открит 1 брой пакет, увит в тиксо, съдържащ тъмно кафяво смолисто вещество. При тестване с полеви наркотест същото реагирало на опиум.

Товарният автомобил, полуремаркето и намереното наркотично вещество са били иззети. Стойността на иззетото наркотично вещество е 697 200 лева.

Иранския гражданин Мохаммадреза Г. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от НК.
С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково от днес обвиняемият Мохаммадреза Г. е бил задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Хасково за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За последния месец има повече съобщения за заловени наркотрафиканти отколкото за последните 2 години. На Бойко ли правите реклама или се опитвате да му оредите екзекуция? До кого са отправени тея съобщения? Правителството има шанаджийски проблем ли?
4
0
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
"Това количество е само за лична консумация" - вече чувам как строгият но справедлив български съд се произнася по казуса и връща на онеправдания човечец цялото количество, плаща му пътните разноски и му се извинява публично за причиненото вълнение.Да живее българското "правосъдие"
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....без разрешително внасял опиум..От кого да го вземе? Въпрос с лека трудност.
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иранец = бежанец.
1
0
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Добре, че са го задържали!Сега целият опиум ще остане в ръцете на народа, а не в лапите на безскрупулни частни капиталисти!Браво!