Иззеха контрабандни стоки за 200 000 на Дунав мост

Те са били открити в ТИР с румънска регистрация
5
Иззеха контрабандни стоки за 200 000 на Дунав мост
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически инспектори на Митница Русе предотвратиха пренасянето на контрабандни стоки на обща стойност близо 200 000 лева през "Дунав мост", съобщават от Агенция "Митници".

Задържан е ТИР с румънска регистрация, който е пътувал от Турция за Румъния и по документи е пренасял групажна стока.

Превозното средство се явило на трасе "изход" на ГКПП-Дунав мост около 22 часа на 27 май. Митническите служители се усъмнили в товара и го насочили за щателна митническа проверка.  Оказало се, че в нарочно създадена кухина в средата на ремаркето са натоварени огромно количество  недекларирани стоки, някои от тях носещи логото на известни търговски марки.

Веднага за случая е уведомен разследващ митнически инспектор и е започнато дознание. Иззети са 2255 чифта спортни обувки, носещи логото на световно известни марки:  "ADIDAS", "NEW BALANCE",   "PUMA", "GIVENCHY", "GUCCI", "VERSACЕ" и други.  Задържани са и 18 468 чифта мъжки чорапи и 14 200 броя детски играчки. 

Водачът признал, че е внесъл стоката от Турция и трябвало да я достави в Румъния. 

Водачът на камиона се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. Наказан е с глоба от 10 000 лева и условна присъда две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви "декларирани стоки" на българо-румънска граница. Това е вътрешна граница на ЕС, там нищо не се декларира. Стоките в ЕС се движат свободно и без митнически процедури.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яавно не им е дал "чорба парасъ" или "мави пара комшу мави" ха ха ха
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не се гори, а се продава и отива в касата на ГЕРБ 90% а останалите 10% за дребните мишоци.
1
1
 
7
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Досвидело му се е на румънеца 1 стек за почерпка и ето ти проблем. Язък, че сега ще ги горат в пещите на Кремиковци. А ама то не съществува от 10г. А значи Боко ще ги лапне.