Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"

МВР разследва откъде са влезли у нас незаконните мигранти
Обновена: 4 юни 2017 14:08 | 4 юни 2017 14:03,
104
Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

МВР арестува собственика на буса, който самокатастрофира в района на 98 километър на магистрала "Тракия" край Пазарджик. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Извърша се обиск на адреса на водача в София и се изяснява как е предоставен буса на лице без книжка", обясни още Маринов.

10 са жертвите при тежкия пътен инцидент. До мелето се стигна, след като микробус, натоварен със 17 нелегални бежанци катастрофира. Водачът е неправоспособен български гражданин на 16 години. Предполага се, че е заспал зад волана, отклонил се е от пътя и се е забил в дърво.

Още по темата

7 души са настанени в болницата в Пазарджик, като един е с опасност за живота в по-тежко състояние. Осмият ранен е откаран в пловдивско лечебно заведение.

Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

Установена е самоличността на водача, който е загинал на място. Той е криминално проявен и осъждан за кражба. Момчето живеело в  кв. "Модерно предградие" в София, съобщиха още разследващите.

"Няма жени и деца сред загиналите в жестоката катастрофа, а само мъже",  обяви Васил Малинов - окръжен прокурор на Пазарджик.

Събира се информация откъде и как са преминали бежанците. Проверяват се границите с Турция и Гърция. Вчера са открити 13 бежанци, които са влезли на българска територия укрити в тир.

На турската граница е предотвратено влизането на други 24 нелегални имигранти тази вечер.

"Ежедневно връщаме между 20 и 50 лица - бежанци, постоянно търсим пробойните на границите", каза главният секретар на МВР.

По данни на полицията, сред загиналите е един сириец, а другите чужди граждани са с афганистански и пакистански произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
6
 
! Отговори
и КОЙ е ТОЙ преди 6 години
Незабавна конфискация на цялото имущество... НЕЗАБАВНА.... Незабавна... Вън от *** на всички негови Близки
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов спи. Защо не вилнее по границите да спира бежанци? А да, изборите минаха.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е замесен граничен полицай и депутат и то от новите хайде честито продължавайте да дремете Патриотиии
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде си бе Волен Сидеров нещо се укротиии мишкооо я питай Бойко какво става от къде минават пришълците
72
0
 
7
 
! Отговори
Хорейшио преди 6 години
МВР разследва откъде са влезли у нас незаконните мигранти--------------------Донесъл ги щъркела :)
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен каза че оградата е супер. Отговарял с главата си
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набирам шофьори на бусове за блъскане в дървета, гарантирам оцеляването му чрез в. възглавници. Добро заплащане!
69
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен85 А стига бе! Не знаех! Нещо си сезаблудил, май! Баце каза, че няма по-сигурнаграницаот нашата, откакто Варери Симеонов строи ограда и настанява граничари по хотелите си там! Даже Камерън поводи на Жип покрай границата, да се хвали каква е непристъпна! А оня му подали чисто новобракувани Жипки, колкото да отбие номера и да прави ПР на Баце.Нещо си се объркал.Полицията денонощно бди, даже и с термокамери, а и има директива да стреля на месо, военните-също.Пиле не може прехвръкна!!!
68
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А по време на гнилия социализъм, имаше граничари, те спяха по заставите,а не по частните хотели ,и стреляха на месо, по нарушители, бягящи или идващи....Но, социализъма е един мрачен строй, имаше Гранични войски, но нямаше както сега тоалетна хартия и банани по магазините...А и като те видеха,че се шляеш из глада и нямаш работа, нямаш печат за месторабота в паспорта, намират ти.Не е както сега-дават ти една дебитна карта, ако си ***, и цицаш от банкомата.Кой луд ще работи днес?
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички имигранти влизат в България със полицейска подкрепа.
66
3
 
5
 
! Отговори
Musavusa преди 6 години
Ujkim zilove, jeepki, kone, faitoni, tankove, izstrebiteli i helikopteri imali bg askeri i pravili boini igri...sigurno sa samo za detski igrachki...v detskata gradina...
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
??????????? ЕХО. А НАШИТЕ ДЕЦА ?????ТЕ ИМАТ ЛИ СИГУРНОСТ???? В ИМЕТО НА НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ ТРЯБВА ДА МЪЛЧИМ И ДА ЧАКАМЕ СЪЩОТО ....???!!!!
64
3
 
30
 
! Отговори
Shark преди 6 години
В болница ли били? А има би здравни застраховки, каква болница, с нашите пари ли ще ги лекуват. Не съм съгласен, стига с тази толерастия.
63
1
 
7
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
има анализи на снимката които подават че всеки има собствена охрана но терористи чрез полицейска мафия са внедрили тежко терористични съоръжения във лични и банкови документи в пари ..на холограмни оръжия и много от бежанците са следени с черни микро чипове подадени им с храна и напитки .Подобни имали в телата полицаите във франция,турция,белгия..У нас са засечени преди доста години
62
1
 
0
 
! Отговори
анализ на буса преди 6 години
Срещу водача е използвано черно тежко терористично оръжие .Генериращо импулси вероятно терористична камера
61
0
 
37
 
! Отговори
и сега всички преди 6 години
безмозъчни ПРЕСТЪПНИЦИ, незконно пресичащи границите на РБългария, заедно с бълг.граждани-предтъпници-каналджии ще се ЛЕКУВАТ от нашия джоб! БЕЗОБРАЗИЕ!Да се сложи КРАЙ на ПОЛИТКОРЕКТНОСТТА и да престане ЕС да бъде място за ОТДИХ на престъпници- терористи.НЯМА НИКОГА да се интегрират, само ще точат БЮДЖЕТА, ще раждат и ще създават непроятностИ.Виждате Франция, Англия: 3-4-поколение и..ТЕРОРИСТИ.
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73По-добре да посадим тебе, че да цъфне малко акъл.
59
5
 
3
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 75Пенчо бре ся ке има наказателна операция на другарите ислямисти толко ли евтино се обучава едно камикадзе как думаеш куда будет ответ
58
1
 
34
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Проблема е в Манталитета на така наречените "бежанци".Тези хора не се интегрират в европеското общество по никакъв начин!Дори второ или трето поколение не желаят да се интегрират - ненавиждат и мразят всичко и всички, които се споделят и не приемат техната религия, култура, начина им на живот и на мислене, които се опитват да ни наложат брутално, вулгарно и с насилие.Времето на толерантноста, интеграцията и съпричастието към тях изтича!Всички станахахме свидетели на истинската им същност!
57
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да строим ограда за десетки милиони, от която няма полза, по добре да садим дървета.