Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"

МВР разследва откъде са влезли у нас незаконните мигранти
Обновена: 4 юни 2017 14:08 | 4 юни 2017 14:03,
104
Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

МВР арестува собственика на буса, който самокатастрофира в района на 98 километър на магистрала "Тракия" край Пазарджик. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Извърша се обиск на адреса на водача в София и се изяснява как е предоставен буса на лице без книжка", обясни още Маринов.

10 са жертвите при тежкия пътен инцидент. До мелето се стигна, след като микробус, натоварен със 17 нелегални бежанци катастрофира. Водачът е неправоспособен български гражданин на 16 години. Предполага се, че е заспал зад волана, отклонил се е от пътя и се е забил в дърво.

Още по темата

7 души са настанени в болницата в Пазарджик, като един е с опасност за живота в по-тежко състояние. Осмият ранен е откаран в пловдивско лечебно заведение.

Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

Установена е самоличността на водача, който е загинал на място. Той е криминално проявен и осъждан за кражба. Момчето живеело в  кв. "Модерно предградие" в София, съобщиха още разследващите.

"Няма жени и деца сред загиналите в жестоката катастрофа, а само мъже",  обяви Васил Малинов - окръжен прокурор на Пазарджик.

Събира се информация откъде и как са преминали бежанците. Проверяват се границите с Турция и Гърция. Вчера са открити 13 бежанци, които са влезли на българска територия укрити в тир.

На турската граница е предотвратено влизането на други 24 нелегални имигранти тази вечер.

"Ежедневно връщаме между 20 и 50 лица - бежанци, постоянно търсим пробойните на границите", каза главният секретар на МВР.

По данни на полицията, сред загиналите е един сириец, а другите чужди граждани са с афганистански и пакистански произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
13
 
! Отговори
бивш полицай преди 6 години
Пробойните самите Гранично полицейски наряди .олицетворяващи каналите .
55
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дърво секна бизнеса на Боце поне за малко.
54
4
 
37
 
! Отговори
гого преди 6 години
На това момче трябва орден да му дадат,посмъртно!Предпазил е ЕВРОПА от 10(засега)потенциални атентатора!
53
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да насадим дървета покрай границата! По-добре се справят от родната милиция.
52
3
 
7
 
! Отговори
True преди 6 години
Orkite sa vlezlI ot Turkey.Kak taka tezi preminavat velikata I naprednala orientalska darjava?Aaaa,setih se... rodata na mustakatiq sultan Erdogan broi pachkite.
51
3
 
55
 
! Отговори
Толераст преди 6 години
Приемете горките бежанци, ние ще се справим, ще ги интегрираме и ще им подготвим документите да отидат към Западна Европа да може там да не работят, да вземат помощи и безнаказано да убиват и изнасилват. Предпочитат ги пред тези гадни българи и румънци!!!
50
0
 
54
 
! Отговори
Нашествие преди 6 години
Снощи няколко дървета предитвратиха нашествието на няколко мъже от близкия изток на наша територия. Браво!Сега само ако можеше и граничните власти да правеха същити щеше да е супер.
49
8
 
36
 
! Отговори
Боко преди 6 години
Ама нали Боко каза че никой не може да мине през оградата, дали ни излъга и замаза очите.Дали са платили за двойна ограда а са построили единична
48
2
 
44
 
! Отговори
main kampf преди 6 години
Новината която ме зарадва днес!10 """"" по малко!На дървото да се даде медал за храброст!
47
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно, едно дърво е по-полезно и от Гранична, и от Пътна полиция.
46
3
 
39
 
! Отговори
Циник до 59 преди 6 години
Тцъ....дървото да се произведе в "почетен страж на родината"!!!А пък ти следващият път стани навигатор на талибаните!Гледам притеснил се се!
45
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво правят тези дървета на метри от платната, където се кара със 140км/ч???? Има и една дузина билбордове по пътищата също. Кога отговорните институции ще се намесят и ще започне да се мисли за Безопасност??? Това дори в Сърбия, Босна и Косово го няма. На изходите от магистралите в Босна има огромни пластмасови бидони пълни с вода и в ярко жълт цвят, за пример само, а в Сърбия и Хърватия е окосено педантично дори след оградите...
44
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 55 преди 6 години
Пхахаха...вярно...ама на това му се вика "бизнес нюх"...ние нямаше да колим майки с деца...само да кътаме парите в буркани!Има разлика!
43
1
 
55
 
! Отговори
........ преди 6 години
момчето(водача)е бил от кв Модерно Предградие София Нещо не споменават че е бил на 16 години...и това навързано с кореннотонаселение на въпросният квартал води до обосновано предположение за каква група Български граждани иде реч...пак...отново...
42
0
 
7
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До *** до 33. Ние понеже не сме талибани бихме взели парите и пак да си сеем.
41
0
 
32
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
E, как от къде са влезли...От към парламента са влезли, нали по границата не може да ги арестуваш, че влизат нелегално, кой го измисли тов? Нали те имат права, бягат от войната, нещастни, пари нямат....
40
1
 
2
 
! Отговори
chach преди 6 години
10 trupa n migranti c 6ofiora ili bez 6ofiora.
39
0
 
28
 
! Отговори
Циник до 47 преди 6 години
По времето на Ал Кайда и Сусама бин Ладен ...когато муджехидините бяха "приятели" спомни си РАМБО 3 ...ЦРУ поощряваше износа на опиум, за "самофинансирането" на бойните единици на талибаните!Това са факти - има ги в нета!
38
0
 
29
 
! Отговори
и ето резултата преди 6 години
До наблюдателДо 1993г. беше за минирана и добре укрепена,но управляващите тогава "демократи"и ДПС, предадоха страната и я разградиха.
37
0
 
45
 
! Отговори
защо преди 6 години
Пак празни приказки,очаквах че са арестували митничаря и полицая пуснали бежанците у нас защото корумпирани те полицай и митничари са опасни колкото терористите но пак нищо.....