Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"

МВР разследва откъде са влезли у нас незаконните мигранти
Обновена: 4 юни 2017 14:08 | 4 юни 2017 14:03,
104
Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

МВР арестува собственика на буса, който самокатастрофира в района на 98 километър на магистрала "Тракия" край Пазарджик. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Извърша се обиск на адреса на водача в София и се изяснява как е предоставен буса на лице без книжка", обясни още Маринов.

10 са жертвите при тежкия пътен инцидент. До мелето се стигна, след като микробус, натоварен със 17 нелегални бежанци катастрофира. Водачът е неправоспособен български гражданин на 16 години. Предполага се, че е заспал зад волана, отклонил се е от пътя и се е забил в дърво.

Още по темата

7 души са настанени в болницата в Пазарджик, като един е с опасност за живота в по-тежко състояние. Осмият ранен е откаран в пловдивско лечебно заведение.

Арест след касапницата с 10 трупа на бежанци на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

Установена е самоличността на водача, който е загинал на място. Той е криминално проявен и осъждан за кражба. Момчето живеело в  кв. "Модерно предградие" в София, съобщиха още разследващите.

"Няма жени и деца сред загиналите в жестоката катастрофа, а само мъже",  обяви Васил Малинов - окръжен прокурор на Пазарджик.

Събира се информация откъде и как са преминали бежанците. Проверяват се границите с Турция и Гърция. Вчера са открити 13 бежанци, които са влезли на българска територия укрити в тир.

На турската граница е предотвратено влизането на други 24 нелегални имигранти тази вечер.

"Ежедневно връщаме между 20 и 50 лица - бежанци, постоянно търсим пробойните на границите", каза главният секретар на МВР.

По данни на полицията, сред загиналите е един сириец, а другите чужди граждани са с афганистански и пакистански произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една катастрофа с положителен резултат.
35
1
 
23
 
! Отговори
До Циник преди 6 години
Не, това наистина не го бях чувал. Но знам, че ако искат да спрат добива на опиума, има сигурно поне 20 паразитни болести по мака които могат угодно да се разпространят над масовите плантации и да приключат доходите на талибаните. Факт.
34
0
 
46
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Трафика на мигранти да се третира като държавна измяна ! Тогава много биха се замислклк дали да го извършват!
33
2
 
19
 
! Отговори
Циник до 43 преди 6 години
Да им взимат парите! Лошо няма...влизат в хазната - рано , или късно....ама след това да ги натирят обратно в Маннгалия
32
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През границата са си влезли, взехте им парите, а сега разследвали от каде влезли. От небето паднаха бе, ей нагли тия полицаи бе, корумпирани и нагли.
31
2
 
36
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Въпрос: Защо не се разследва как така бус пълен със 17 маннгала минава границата ни? М? Кой ги е пуснал? Кой е бил на смяна? Защо няма разследване и за ония 13 маннгала укрити в тир?? Това да не е игла да го укриеш? 13 човека как се укриват в тир? 17 в бус?Няма да има пак виновни от нашите корумпирани граничари, нали? Аалооооо Тиквата, къде си, бе?
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 30 години основната заплаха за българските граници бяха желаещите българи да напуснат социалистическата си родина. Днес главната опасност са желаещите чужденци да нахлуят от вън.
29
0
 
9
 
! Отговори
Циник до 33 преди 6 години
Ти не знаеш....ама американците (уж) им предлагаха по 10К на декар - за да се откажат от производство....талибаните им се изсмяха, и продължиха да сеят!
28
0
 
8
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Лег даун, бе!
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че от наша страна загуби няма. А със сигурност някой от тея пришълци или той самият или поколението му щеше да се взриви някъде из Европа.
26
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а кьде са парите златото и телефоните на бежанците
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Съдилището"Там Полковника казва на една маса на едно дете което иска да емигрира..."ще допускам всякакви маннгали в България защото никой не остана в тази държава, а вие бягайте..вървете на маййната си!"
24
0
 
14
 
! Отговори
До Циник 13 преди 6 години
Акри със масови насаждения незнам, но определено получават пари по различни Обеденено-арабски правителствени организации, имащи за цел да преустановят производство и консумация на свинско в Европа! не без мълчаливото подкрепа на обединените щатски нации отвъд океана и имате мпотнтното управление в Европа
23
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гранична полиция, кат и другите полицаи от мвр -всички са в мрежата със трафика .
22
3
 
26
 
! Отговори
хората си плащат преди 6 години
Българските гранични полицаи за два гроша си продават гъзенцето си и е нормално като няма прилични заплати и пенсиии...за кражби на милиониии и милиардиии има пари,но ако е за болното и крадтавото бг стадо нема
21
3
 
22
 
! Отговори
Циник до гурбетчия преди 6 години
Де да пазеше Динко....ама не е!
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9, тези рязполагат с повече пари от 90% от българите, нито са клети, нито бягат от война-напротив те идват за война
19
19
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
АБЕ НАЛИ ЧЕТИТЕ НА ДИНКО И ПЕРАТА ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА ! КАК ТАКА ТЕЗИ МИГРАНТИ СА ВЛЕЗЛИ НЕЗАКОННО ?! ДА НЕ БИ ДА СА ПЛАТИЛИ НА "ПАТРИОТИТЕ" ПАЗЕЩИ ГРАНИЦАТА ?!
18
2
 
21
 
! Отговори
как откъде преди 6 години
МВР да не търси под вола теле....обръчите от фирми на Псевдопатриотите са най големите трафиканти на имигранти от Турция към западна европа....много добре се знаят кои са и откъде ги взимат имигрантите...тарторите даже правят диви алкохолни и секс оргиии в вилата Козия Рог....да не се окаже че и МВР също е вътре в нещата
17
6
 
25
 
! Отговори
Циник до 21 преди 6 години
Чакам сега възвишени човеколюбци да кажат колко лош бил Динко, че ги ритал, и им взимал валутата!Динко - премиерминистър на оградата с Турция!:-)