"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа

16-годишният ромски трафикант обаче прибрал само 300
5 юни 2017 07:00,
105
"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа
Снимка: Dnes.bg

1000 лева бърза печалба отнеха живота на девет бежанци и 16-годишен криминално-проявен младеж, част от канал за трафик на мигранти през страната ни за Западна Европа.

Толкова е била обещаната тарифа на Трайчо, който вряза буса си в дърво на 98-ия километър от магистрала "Тракия".

При катастрофата на място починаха девет чужденци, а други осем се озоваха с тежки наранявания в болницата. Трайчо, който въпреки възрастта си имал няколко криминални прояви, последната от които за кражба и грабеж през януари, също намерил смъртта си, провиснал през разбитата предница на микробуса.

Още по темата

Моментално започналото разследване показало, че момчето, което е било от ромски произход, се е включило в канал за трафик на мигранти. Обещали му да изкара бързо 1000 лева.

Дали му обаче само 300, а останалите щял да получи след това - като закара чужденците до София.

Според първоначалните данни на разледващите един курс струвал 10 000 евро, от тях 9500 вземали каналджиите, пише "Монитор".

Първоначалните данни са, че каналът започвал от изоставеното село Сив кладенец, което граничело едновременно и с Турция, и с Гърция. Разделяло ги само река Луда река.

Всички пътували в микробуса ковчег са били млади мъже без документи. Според показания на оцелелите в катастрофата те били от Пакистан и Афганистан, имало и един от Сирия.

Цял ден вчера служители на звено "Миграция" към областната дирекция на МВР в Пазарджик разговаряха с ранените, за да установят от къде точно са влезли в страната и кой е поел тяхното транспортиране през България.

Полицията работи по три версии за тежката катастрофа. Най-вероятно непълнолетният шофьор е заспал на волана. Не се изключват обаче и други две версии - техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9500 за каналджиите от които 2-3 бона на митничарите. Защо не се разследва през кое ККП е минал буса и кога и да се види кой е бил на смяна в него ден,а?
22
1
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Откакто третото правителството на Борисов дойде на власт по пътищата на България има масирани проверки. Основна цел на тези проверки сме ние - редовните български граждани.В същото време се оказва, че там, където минават каналите за "бежанци" такива проверки няма !Защо ?Това УМИШЛЕНА държавна политика ли е ?!Да не би властите у нас да имат договорка със своите западни господари да пропускат бойци на Ислямска държава, които отиват или се връщат от фронтовата линия ?
21
1
 
23
 
! Отговори
da be verno преди 6 години
До Анонименабе какви са тия мигранти на магистрала Тракия?Има ли премиер тая държава? и какво прави смотаната партия на власт?Тия въобще освен да крадат нещо друго правят ли?
20
14
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Като станеш министър на тогава ще даваш мнение
19
4
 
47
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Преди малко дадоха по телевизията лекарка от болницата в Пазарджик, където са настанени ранените талибани.Питам:1. Как са приети за лечение хора БЕЗ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ?!2. На тях взимат ли им пръстови отпечатъци, както на българските граждани ?3. Кой плаща лечението на тези терористи ?Аз като български гражданин и почтен данъкоплатец не съм съгласен моите пари да отиват за лечение на едни чужди нашественици в момент, когато ни се обяснява, че пари не достигат за куп други неща.
18
1
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Всички...бусове,движещи се по магистрали и главни пътища да бъдат задължително...проверявани от патрули на...органите какво и на къде превозват.Тогава изненади няма да има.Това е толкоз просто и...логично,чудя се как не се е сетил за...това Тиквата,подопечния му вътрешен министър и Главсека на МВР.Ако те не могат да я вършат...тази работа.да се...обадят на Динко от Ямбол,той ще създаде...необходимата организация.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Риалнте промени в България ще започнат след 2020 когато спрът парите от европейски фондове след голямото крадене народът ще е гол и бос обложен с данаци защото безплатен обяд няма и като разбе колко е прецакан ще вземе сопите
16
0
 
26
 
! Отговори
Страхотно! преди 6 години
Бравооо!!! Все такива добри новини да има!!!!
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в едната статия мигранти в другата бежанци ... реално -криминални елементи
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кражби и грабеж и на свобода. Койе премиера на България в момента?
13
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един закоравял престъпник на 16 и 9 кандидат джихадисти мъртви . Най накрая в медиите започнаха да публикуват и позтивни новини .
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КокоДнес ОП имат триумвират, защо споменаваш само двама, има и трети!
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.....няма документи ,няма човек , няма проблем...../Й. В. Сталин/......
10
3
 
30
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Всичко е добре, когато свършва добресправедливостта възтържествува
9
1
 
41
 
! Отговори
Изявен швед преди 6 години
Момченценцето имаше множество изяви, някои от които обирче, грабежче, трафиче, пък и можеше да шофира микробус по магистрала от най-ранна детска възраст.
8
3
 
61
 
! Отговори
Гойко Лайновски преди 6 години
Важното е че тридневната акция имаща цел да спре войната по пътищата, даде невиждано добри резултати. За три дни, само двадесет и пет убити, а нови хиляда колеги, станаха милионери от рушветчийство и каналджийство. Тъй се работи- видими резултати.
7
10
 
33
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Къде се спотаиха "патриотите" - болен, русенският македенец с огромния търбух и онзи монголоиден тип от Бургас. По-жестока гавра от тяхната с избирателите им не си е позволявала нито една политическа партия или коалиция.
6
7
 
37
 
! Отговори
ИВО преди 6 години
ДЪРЖАВА НА ПРЕСТЪПНИЦИ.БОКО КЪДЕ СА ТИ ЧЕНГЕТАТА
5
0
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК ще съди ли дърветата
4
0
 
41
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До НикиКакво е правил на свобода!??? Борил се е с ретроградното учение на Макаренко, за славата на евратлантизъмъ!