18-годишен ром - връзката на каналджиите с Трайчо

И преди предлагал пари на хора, за да карат бусове с мигранти
18
18-годишен ром - връзката на каналджиите с Трайчо
Снимка: Dnes.bg

18-годишият ром Огнян Найденов е бил връзката на каналджиите с ученика Трайчо Димитров, който в неделя сутринта катастрофира с бус, пълен с мигранти. При инцидента край Пазарджик загинаха 9 чужденци и 16-годишният Трайчо.

Найденов е от столичния кв. "Модерно предградие" и оттам се познавал със загиналия младеж, разказа пред "24 часа " Ботьо Ботев, баща на Трайчо.

Още по темата

"Вербувал го е, без да знам. Аз съм на работа по цял ден. Звънна му някой между 19 и 20 часа в събота, Трайчо тръгна да се видят и повече не се върна", разказа бащата.

Според него друг каналджия, а не Огнян е взел под наем от столичния кв. "Бусманци" жълтия бус, който се превърна в ковчег за Трайчо и мигрантите. Бащата предполага, че другият каналджия е карал до дестинацията им, според него вероятно Бургас.

"След като са пристигнали, каналджиите са подлъгали Трайчо, че е малолетен, няма да подлежи на съд, няма да подлежи на нищо. Сигурно са обещали някаква сума да му платят, нямам представа", гласи версията на Ботев. По думите му е малко вероятно "хонорарът" да е бил 1000 лв.

18-годишният Огнян е безработен, всички в квартала го познават. Живеел с майка си, баба си и дядо си.

"Въпреки че знаеше за трагедията, Огнян си седеше тук и чакаше и когато гръмна пресата, избяга. Само баба му беше тук", каза Ботьо.

За бащата не е тайна с какво се е занимавал Огнян. Случвало се и преди да предлага пари на хора в квартала, за да карат бусове с бежанци.

"Огнян ми предложи пари, отидох да карам, спряха ме и ме хванаха", разказа младеж, пожелал анонимност. Случката е от февруари, а шофьорът не казва каква е била офертата на каналджията. Не го е издал и пред полицията.

"Тоя път му се размина, ама сега няма как да му се размине", казваха разпалено приятели на починалия Трайчо.

"Тия хора (каналджиите - б.а.) нямат място да живеят с това трафиканство тук. Ще се обръщаме към органите, които трябва да ги премахват просто. Това не е възможно. Не може да вербуват с пари и с думи и да си правят шега с човешкия живот", вайкаше се Ботьо.

Трайчо е единственият му син. Мъжът работи като шофьор в столична фирма и има три по-големи дъщери. Те го дарили с трима внуци.

Момчето му имало съвсем начални шофьорски умения.

"Това не значи, че Трайчо може да кара, особено на такъв дълъг път. Ако е тръгнал от Бургас, са 400 км. Трайчо няма как да ги мине. За него не е възможно да го направи този маршрут", твърди родителят.

Ботьо останал в София, а брат му тръгнал в понеделник да прибере трупа на момчето от моргата в Пазарджик.

Тийнейджърът учел в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии.

"Нямаше по-добро и умно момче от него. И уважителен, и всичко. Той беше примерът на тая махала", казваха в един глас съученици и приятели на загиналото момче.

Те не знаеха за криминалната регистрация на Трайчо, но баща му разкри историята.

"Има такъв случай. Трайчо е бил с негов приятел. Сбили са се с някой, обаче какво е станало, не зная. Другото момче е взело телефони и го водят грабеж. Преди месец беше случаят. Трайчо не е оправдан, защото и той действително е посягал на момчетата, все едно си е съучастник", обясни Ботьо.

"Явно се влияе, подвеждат го и тоя път, за жалост, е последен", разказа той.

"Умоляваме полицията по-стриктно да се държи срещу каналджиите. Не може тия безработни хора да са по-добре от работещите. В нашата държава, за жалост, е така", призова Ботьо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Пф преди 6 години
Бил подведен....айде сега.Всеки си има глава на раменете.16 годишен е все пак.Докато родителите(без значение от етноса)не престанат да твъдят,че децата им "били подведени" да направят нещо,то тези деца ще си мислят,че могат да правят каквото си искат безнаказано.Защото вината никога не е в тях,а в тези,които са ги "подвели".
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ни чул, ни видялПрестъпниците плащат комисион на кмета.
6
1
 
22
 
! Отговори
Ни чул, ни видял преди 6 години
В софийския квартал "Факултета" също върви добър бизнес с бежанци. Някои изкарват добри парички покрай това. Но тук са под закрилата на кмета.
5
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
А, едно време името Ботьо носеха бащи на революционери. 200 г по-късно - бащи на каналджии. Тъжно.
4
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
А, едно време името Ботьо носеха бащи на революционери. 200 г по-късно - бащи на каналджии. Тъжно.
3
1
 
22
 
! Отговори
Корупция и пот преди 6 години
Сълзлива история на несправедливо обвиненото малцинство ... толкова ли могат службите ? Това каналджийство не е от деня в който катастрофира Трайчо - просто не могат да го прикрият вече. Защо не защитавате тази страна ?
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо от МВР се правят на ущипани, знае се поне от 2 години, че маалата се храни и живее с прекарване на гъзодупци. Явно някой ги пази и получава от кинтите, и си трае. В такива общества всичко се знае. Има лостове с които миже да се разберат много неща но ако МВР не взима пари от далаверата.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безработни, пък печелят луди пари с каналджийствоГрабили, били хората, пък се изкарват жертваЕдно става ясно: Цялата махала работи за каналджиите.