Задигнаха камери за видеонаблюдение в резервата "Сребърна"

Взет е и соларен панел, нарязани са кабелите
6 юни 2017 19:15, Василия Пейчева
4
Задигнаха камери за видеонаблюдение в резервата "Сребърна"
Снимка: Архив, Булфото

Откраднати са елементи от изградената система за видеонаблюдение в резервата "Сребърна", съобщиха от Регионалната инспекция на околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе.

Взети са три камери и соларен панел. Таблото е разбито и са нарязани кабелите. Участъкът, в който е установено престъплението, е северният шлюз на захранващия канал на езерото. Той е отдалечен от туристическите маршрути.

Инспекцията е уведомила компетентните органи.

Подобни посегателства хвърлят "сянка" върху усилията на инспекцията да подобри управлението на защитената територия в навечерието на приключване на процедурата за обявяване на резервата "Сребърна" за биосферен парк според новите критерии на UNESCO, се казва в съобщението.

Системата за видеонаблюдение и много други дейности са изпълнени по проект "Дейности по устойчиво управление на поддържан резерват "Сребърна" и резерват "Бели Лом". Той приключи през 2015 г. и беше финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007- 2013", Приоритетна ос 3 - "Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие", припомнят от РИОСВ.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е смисъла да се слагат камери като никой не следи какво заснемат
3
0
 
2
 
! Отговори
Семафор преди 1 година
Докато камерите не са доказателство в съда,те са безполезни.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1
Не се задълбавай, важното е да са усвоени парите и да сме стабилни и да приемаме "бежанци"
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги съм се чудил на тази хватка с камерите. Повече от логично е, че бандюгата, дошъл с недобри намерения, първо тях ще вземе. Камерка-две, където е по-необходимо - да, но да изграждаш система видеонаблюдение и после да разчиташ на евентуални записи там, където не могат да се намесят хора, си е наливане от пусто в празно, особено ако не плащаш на частна охрана.