56-годишна жена от Сандански "олекна" с 1200 лева

Мислела, че помага на полицейски служител
9 юни 2017 12:30,
3
56-годишна жена от Сандански "олекна" с 1200 лева
Снимка: Dnes.bg

56-годишна жена от Сандански е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 200 лв. и златни накити, съобщиха от ОДМВР - Благоевград.

Около 18.25 часа на 8 юни в РУ - Сандански е получен сигнал от 56-годишна жена от Сандански за това, че чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител ѝ е поискана парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници.
Потърпевшата е ощетена със сумата от около 1 200 лв. и златни накити. За случая е уведомена РП - Сандански.

МВР призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1200лв, бълха я ухапало
1
0
 
4
 
! Отговори
питанката преди 6 години
никак не ми е жал за такива "*** патки"!!!! Тази жена не е стара и оглупяла, на Марс ли е живяла и как никога не е чувала за тези измамници. Тази схема се върти вече от години. Гадно е, но тъпите си го заслужават!!