МВР: 7 задържани за източване на банкови карти

При акцията на ГКПП "Кулата" са задържани само митничари
Обновена: 14 юни 2017 12:27 | 14 юни 2017 12:23, Анисия Иванова
5
МВР: 7 задържани за източване на банкови карти
Снимка: Reuters, архив

На територията на България има 7 задържани лица за източване на банкови карти. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов по повод разбитата българо-испанска престъпна банда за клониране и източване на банкови карти. Разследването и задържането на групата е съвместна операция на Европол и българските служби.

"Акцията беше проведена преди известно време. Не мога да дам повече информация, тъй като е общо разследване с други държави", обясни още Маринов.

Още по темата

За специализираната операция, проведена снощи на ГКПП "Кулата", той обясни, че няма задържани лица от "Гранична полиция", а само митничари.

Вчера по време на спецоперация на ДАНС и ГДБОП там бяха задържани 22 лица. Разследването беше срещу организирана престъпна група, вземала подкупи от транспортни фирми.

"Когато има досъдебно производство, прокурорът решава каква информация може да се дава. По-важно е да свършим работа и да съберем доказателства срещу задържаните", обясни Маринов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Ми то голяма лаборатория не! И саксии има!
3
0
 
4
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Само в България задържат без доказателства, и после ги пускат....... Прах в очите на слепите.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задържане БЕЗ доказателства е отчитане на дейност за ПРЕД началниците. БЕЗ доказателства СЕ и манипулира престъплението.
1
0
 
7
 
! Отговори
ЦУНКАТА преди 6 години
Доказателства се събират основно преди задържането.Ако се чака след арестуването да събираш доказателства,то ги пускайте още сега.Ще има ихо,ихо няколко дни и след това тихо.Ще ги пуснат всичките и ще осъдят държавата.И пак от нашия джоб.