Полицаи хванаха куриер на ало измамници

23-годишният мъж взел 2500 лв. от възрастна габровка
15 юни 2017 18:25, Анисия Иванова
3
Полицаи хванаха куриер на ало измамници
Архив: Булфото

Габровски полицаи издириха и задържаха куриер, участвал в телефонна измама, съобщиха от МВР.

Сигнал за случилото постъпил в полицията на 13 юни - 78-годишна габровка се оплакала, че е била измамена по сценария "оказване съдействие на полицията за залавянето на телефонни измамници“ и хвърлила през терасата на жилището си 2500 лева.

В хода на образуваното досъдебно производство били предприети незабавни действия за издирване на извършителите. Не след дълго разследващите влезли в дирите на един от участниците и вчера, след проведени процесуално-следствени действия, е установено, че куриерът, взел парите, е 23-годишен мъж от Габрово.

Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

От полицията отново призовават гражданите да не се поддават на манипулации. Измамните сценарии са различни, но основното правило, което трябва да се спазва е: незабавно прекратете разговор по телефона, в който ви искат пари, позвънете на най-близките си хора и на тел. 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Бай Шаран преди 6 години
Ако ги сравняваме с риба - те са цаца.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние не сме по-умни от тези бабички. Нас всеки ден ни обират по законен начин. Не ни издават касови бележки, завишават цените на стоките, в сметките от топлофикация, енерго, ВИК, мобилни и други оператори, такси за какво ли не. И тези момчета са си намерили ниша, щом има свободни пари някъде, пускат ги в оборот!
1
1
 
3
 
! Отговори
Стига преди 6 години
Е много сте го задържали бе, цели 24ч. Ами сега?В цивилизованите държави на такива им се викат участници в престъпление. У нас нищо, много сме зле и затриването на държавата върви с пълни темпове. Няма спирачка докато не паднем под Сомалия.