12-годишен нападнал фелдшерката в Роман, ритал я гърба

Момчето е било разпитано в Детска педагогическа стая
Обновена: 18 юни 2017 10:38 | 18 юни 2017 10:18,
148
12-годишен нападнал фелдшерката в Роман, ритал я гърба
Снимка: архив Булфото

12-годишно момче е нападнало фелдшерката, която беше нападната в Роман. По време на дежурство Росица Гуджовска, която е фелдшер, е нападната и ритана в гърба.

"Получихме сигнал за порязан пред блок 4, който кърви", поясни пострадалата пред bTV.

Още по темата

По думите й пред блока имало голяма група роми, които били прекалили с алкохола.

"Те викаха, крещяха, че се бавим. Казват: "Човекът умира, вие защо се бавите?", спомня си Гуджовска.

Въпреки ритниците, които получава в гърба, Гуджовска все пак прибира пациента в линейката и го откарва в местният спешен кабинет.

"Човекът беше много пиян, държеше се много арогантно, обиждаше ни, не даваше нищо да му направим. Дойдоха сигурно още 20 човека с него", поясни Гуджовска.

По думите й до момента не е имало физическа агресия срещу спешните екипи, въпреки че много пъти са били жертва на вербална.

Според д-р Цветкова, която е била дежурна заедно с фелдшерката, екипът няма мотивация да работи заради отношението към тях.

Нападателят е разпитан в присъствието на родителите си от служител в Детска педагогическа стая.

Вчера следобед спешният екип на Спешна помощ е бил повикан на адрес. Когато отиват на адреса се оказва, че там 50-на роми празнуват, но един от тях се е порязал.

Въпреки че екипът оказва помощ на пострадалия, множеството започва да напада фелдшерката Росица Гуджовска с довода, че не работи достатъчно бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
8
 
! Отговори
bubs преди 6 години
майка ми беше вдигнала температура 39.5 и кат звъннахме на бърза помощ, най нагло ни казаха да си търсим личната, тя да идва.а майка ми е с инвалидност, и бе излязла от кардиологията.работила е цял живот, а аз се осигурявам на макс заплата.ДА ТИ *** И ДЪРЖАВАТА
55
2
 
20
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Ромите не плащат за здраве ,а бият лекарите .българите плащат осигуровки ,после пак плащат частно за всичко и Пак не ги лекуват !А сега де ! Кой е виновен? Как ще се оправи тая кУчина?
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК са виновни за своеволията, арогантноста и агресията на ромите, другото е чесане на езиците и безмислени коментари.НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА, ЗАЩО ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ОТ БХК ЗАЩО????? ТЯХНАТА ЕДИНСТВЕНА РАБОТА Е, ДА РАБОТЯТ ПРОТИВ И ДА ЗЛЕПОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ.ПАК ПИТАМ ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ БХК И ВСИЧКИ НПО, ДОКОГА?????
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия заслужават всеобща стачка на лекарите когато има повикване от катуна. Да ги видим как ще пеят тогава. Пълни и.зр.оди
52
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромчето лъже като ромче, защото на 12 е безнаказано. Други са били докторката, но така и няма да си получат наказанията.
51
3
 
16
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
Смиреност ,толерантност и премеримост ,ромчето да се кандетира за човек на годината
50
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека българин да пробва да извика линейка за порязване... има да чака!!! За *** това обаче не важи,защо??? Еми, нека да ви бият, като сте гламави доктори да ви бият!
49
3
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Изчакайте още някое и друго време и ще видите какви беззакония и безчинства ще започнат от страна на малцинството. Те набират сила и брой и след време, когато са мнозинство за тях закони няма да има, ще има само саморазправа и всеки ще има вкъщи домашно оръжие. Г-н Борисов, моля обърнете внимание на проблем, докато има шанс за промяна и спрете да скачате по пръчката на Евросъюза за интеграция, българите не желаят интеграция, нека Франция си я прави, тя има финс.ресурс да реагира
48
1
 
59
 
! Отговори
Защо не уточните? преди 6 години
1. Доказано е, че линейката е пристигнала на адреса точно 4 (ЧЕТИРИ) минути след повикването!2. Ромчето изрично е заявило, че е ритало фелдшерката "за кеф"!!!Тези факти ги съобщиха в други новинарски сайтове.
47
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен до 52 преди 6 години
Няма ромска издръжливост, те са най страхливото племе, силата им е когато са многобройни.Пак ви казвам къда са причините, безродниците от БХК.Дори и държавата да се опита да направи нещо, тия ще надуят вой до небесата, че се потъпкват правата им.Така че тумора за отстраняване е единствено БХК.
46
0
 
29
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мда...това е само началото!"Съединението - прави силата!"С превръщането на този етнос в мнозинство...ще ставаме все по-често свидетели на подобна саморазправа!Девиза над народното събрание ВЕЧЕ важи за така (лъжливо)наречените роми! Количеството преминава в "качество"Такова "качество" е бъдещето на България - оформяно от медии като тази!
45
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОК, бият докторите. При следващо обаждане от маалата се отговаря, няма свободни линейки, има спешни повиквания. Ако искат да си докарат сами "пациента". Ако не, чакат. И като не получат линейки за месец, няма да звънят повече, ще си ги карат сами.
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо изтрихчте коментара ми. Аз съм миролюбив човек. Но тъй като тук да ват мнение за справяне с ромската инвазия, моето мнение е че няма как да се случи тъй като тяхната издръжливост е феноменална.
43
1
 
34
 
! Отговори
хммм преди 6 години
свиквайте така ще е и за напред, рано или късно ще започнат да ви се качват на главата.
42
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК основен защитник на роми, гейове и всякаква друга , но никога не са защитавали Българи, и по специално обикновения Българин.Кому е нужен този БХК , и защо нищо не правим да изритаме безродниците от БХК.
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така си е, и в големите градове положението не е розово. Просто там проблемите остават невидими с едното око, защото повечето хора са ангажирани през деня около централните части, по главните пътни артерии, където има висок левел на сигурност. Сблъсъците са в определени зони, при конкретни обстоятелства, а понеже хората не се познават, може да са и по-жестоки, отколкото в малките градове и селата, където има повече битовизъм.
40
0
 
42
 
! Отговори
до ХА-ХА-ХА преди 6 години
Явно никога не си идвал в София.Тук е пълно с този рояк от много години.Кой мислиш върши битовата престъпност и трафика на бежанци? Има си цели квартали от тези рояци.
39
2
 
48
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Само да предупредя софиянци, че роякът вече опоска българските села и малките градове. Вече пълзи към големите градове, а накрая ще дойде и в София ...Това, което се случва на нашите майки и бащи, дядовци и баби днес по селата, утре ще се случва на вас и децата ви в столицата !
38
3
 
24
 
! Отговори
Мили офтси, преди 6 години
До всички, които питат "Къде са патриотите?"... аре стига вече, във власта са, не ги търсете повече! Ставнахте смешни! Очевидно въобще не сте наясно с естеството на ролитическия живот. Какмото можаха направиха(по-скоро изприказваха), преди да станат управленци. Писна ми да чета такива коментари, офтси!!!КЪДЕ СА ПАТРИОТИТЕ?
37
3
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Евроатлантизъм в действие !Едно време при Бай Тодор можеше ли да стане това ?!Ще стане, ама *** отива веднага в Белене ...