Кога атакуват крадците? Между 19 и 21 ч., влизат през балкона!

Слагайте решетки, "секюрити обков", дайте ключ на съсед
38
Кога атакуват крадците? Между 19 и 21 ч., влизат през балкона!
Снимка: Булфото, архив

В сезона на отпуските се увеличават кражбите, при които апашите влизат през прозорците или балконските врати на жилищата на първите и вторите етажи.

Още по темата

Иначе като цяло през лятото се наблюдава спад на кражбите, каза пред БНР Радостин Ангелов, началник Сектор "Борба с кражбите" в СДВР.

"Хората да слагат решетки, по някакъв начин да се обезопасяват чрез т.нар. "секюрити обков", който го предлагат всички фирми, които монтират дограми", посъветва той.

"Хубаво е собствените на жилища на първите етажи да си знаят и да си затварят прозорците. Не бих казал, че има рискови квартали. Крадците гледат навсякъде, където им е удобно, където има храсти, набелязват на момента, гледат дали свети лампа, дали има някакво движение вътре в жилището", коментира той.

Ангелов препоръча още, когато тръгваме на почивка през лятото, да не оставяме ценности вкъщи.

Според него би било хубаво, ако може да има и човек, на когото да се доверявате и той да проверява жилището.

Най-често крадците атакуват по свечеряване – между 19.00 и 21.00 часа, както и след полунощ.

Апашите винаги първо проследяват жертвите, а това става и в социалните мрежи. Така че снимка от семейната почивка е като покана за тях.

Децата трябва да се учат от родителите да не дават информация на непознати хора на улицата или по телефона.

Не на последно място - полезно е застраховането на дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много всезнайковци тука,крака чупат,хеклер и смок :))Мани,мани...
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34.ОООЗаповядай по всяко време на денонощието.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки е добре дошъл у нас.Висок съм 190 см.,тежа 150 кг. Живея на 7 етаж. Долу няма трева, а плочки.Страдам от безсъние и според близките ми съм станал много нервен и избухлив.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спокойно, милицията ни пази
27
0
 
3
 
! Отговори
Pikpik преди 6 години
Partizanite v ns i ms kradat 24x7 non stop...savsem na rahat stoto imat i ohraniteli daje...
26
1
 
3
 
! Отговори
Извинете ме преди 6 години
Грешките ми не са правописни,а технически.
25
0
 
12
 
! Отговори
Печални факти преди 6 години
В северна Бългрия обърках пътя и попаднах в едно мъртво село с заковани прозорци и един единствен възрастен жител. Поведахме разговор и човекът сподели,че са ограбвали дома му четири пъти. Накрая ми показа и обръщението,което беше закачил на дворната си врата: Не се абете повече. Оставихте ми само неплатените сметки.........Човекът беше притеснен,че може да отговорят -Ние сме длъжни да проверим и.......да му откраднат и дръвника.....Хубав човек беше ,дано е жив и здрав все още!.....
24
11
 
5
 
! Отговори
dp преди 6 години
26, не са крадливи "хората", просто има доста крадци. Немалка част от тях са с тренировка от съветско време, когато почти всеки се чувстваше в правото си да открадне чистачките на колата ти след като на него са му ги откраднали, и всеки се чувстваше в правото си да краде от държавата, след като тя му е откраднала свободата (последното дори бих го намирам донякъде разбираемо...).
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелов, *** първо място полиция и съд да си въешат работата, пък после давай акъл за решетки и обкови.Апашите ги знаете, ама вилнеят на свобода с по един куп висящи дела или преписки!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо толкова много се краде в България. Хората ли са крадливи, институциите ли не са на мястото си, но кражбите се превърнаха в масов спорт.
21
0
 
13
 
! Отговори
dp преди 6 години
От масово крадене на чистачки на коли еволюираха до обиране на апартаменти, има напредък бе.И крумовото законодателство не е успяло да изчисти тая *** в БГ, не го виждам да се оправи някога.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От соца са научили да крадат ама тогава бяха рядко кражбите. И тия които сега пишат за това ,тогава лапаха суджуци които им правеха мама и тати. И им беше хубаво. Стига сте приказвали глупости като не знаете. Не се изказвайте неподготвени , смешни сте.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на запад уж лоши ценостти, казват някои. А *** тук от първия ден след тоталитаризма се наслагаха решетки. Плосто всеки се бе научил от СОЦА да краде.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не слагайте железни решетки, че и тях ги крадат. Най-добре зазидайте прозорците.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИдеята е много добра и съвсем логична, но ще се фалшифицира статистиката, за да получават заплати.... България просто е обречена, каквото и да направиш, си пре*ан...
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в БГ можеш да видиш блокове осеяни с решетки по прозорците.... Такова чудо никъде не съм виждал, а съм бил в доста мизерни страни...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7-миИма много "случайности":- Станало течение и външната (желязната) врата се "захлопнала" през пръстите;)- Подхлъзнал се "човека" и си счупил краката или ръцете по стълбите;)- "Проблемът с човека" се е случил не във вашия вход, но близко на улицата!Има 4 точки за "признание" - 2 колена и 2 лакти (Без свидетели и много приказки).Когато му "вземеш мярката" (къде живее, коя е жена му, кои са децата му, майката, бащата, баба, дядо и т.н. ) - повече не ти трябва - всичко е по контрол!
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-важната част от работата на полицията е превенция. Така че да пичват да патрулират усилено из кварталите, а не да пазят само дебелите депутатски Гъ..ве.
13
2
 
4
 
! Отговори
саниран преди 6 години
ш влезнат ама друг път
12
1
 
30
 
! Отговори
Csfd преди 6 години
Вечер докато си гледам ТВ, седя небрежно въоръжен с бухалка, бокс и нож наточен за дране на *** кожа!! Да имат късмета да ми дойдат на гости!! След като ги "почерпя"-кър като море се шири, все ще им намеря място......дотам я докарахме, да торим с *** родната земя! Щото полицаите искат само заплати-работа малко!