Митничари хванаха стоки менте на "Дунав мост"

Открити са дрехи, обувки, парфюми с етикети на световни марки
19 юни 2017 12:23, Анисия Иванова
0
Митничари хванаха стоки менте на "Дунав мост"
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари от Русе задържаха 5000 броя дрехи и обувки, както и 150 парфюма, носещи логото на известни търговски марки. Стоките са открити при две отделни проверки на превозни средства, пътуващи от Турция за Румъния през ГКПП Дунав мост 1, съобщиха от Агенция "Митници".

В първия случай, през нощта на 14 юни, митническите служители са поискали проверка на товарен автомобил, превозващ групажна стока от Турция за Румъния.

Щателният оглед на стоката показал, че описаните в официалните документи детски комплекти, тениски, панталони и обувки всъщност са етикирани като продукция на световно известни марки, без това да е упоменато в документите.  Иззети са 5000 продукта с надписи "Superman", "Spiderman", "Armani", "Dolce & Gabana", "Philip Plein", "Givenchi", "Gucci", "Lacoste", "Adidas", "Puma", "Nike", "New Balance" и др.

От същите световно известни марки са и откритите в багажа на пътник от румънски автобус 150 парфюма, идващи от Турция. Автобусът, пътуващ по линията Истанбул-Букурещ, е спрян за митническа проверка при напускане на страната на 15 юни. Собственикът на багажа признал, че е закупил стоката от Турция.

Всички открити артикули са задържани. Правопритежателите на съответните марки са уведомени за наличните в склада на Митница Русе  стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари