Поляците, нападнали човек на бензиностанция – отпътували

Те не са задържани, защото нанесената травма била лека
20 юни 2017 14:15,
47
Поляците, нападнали човек на бензиностанция – отпътували
Снимка: архив Булфото

Поляците, ритали служител на бензиностанция в Цар Калоян, са пуснати от ареста и са отпътували за дома си. Спрямо К.В. (25г.) и М.З. (17 г.) не са взети мерки за задържане, тъй като нанесената от тях телесна повреда на 36-годишния А.И. била лека.

Те са направили признания, оставили са и адреси за връзка в Полша. Не било задължително да присъстват на делото, което ще бъде за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Районна прокуратура в Разград. На него щели да бъдат представлявани от назначените им служебни защитници.

Очаква се бързото производство срещу двамата младежи, които били част от волейболен отбор, да приключи до седмица, казаха още от прокуратурата, съобщи "Труд".

Още по темата

Инцидентът, при който пострада служител на бензиностанция в Цар Калоян е станал в неделя по обед. Тогава автобус с полски граждани, прибиращ се от наш курорт, спрял да зарежда на обекта. Пътниците слезли да се разтъпчат. Един от тях взел оставено там детско колело и тръгнал да го кара.

Майката на момченцето, чието било возилото, искала да прибере велосипеда. Според една от версиите тя опитала да го измъкне от пияния младеж, при което го блъснала, тъй като той не го давал.

От прокуратурата казаха, че изясняват станалото и нямали такива данни към момента. Свидетелските показания били противоречиви, но не пожелаха да коментират, тъй като все още се работи по случая.

Намесил се работникът и станала разправия, при която пияните поляци наритали 36-годишния служител, като един от шутовете счупил носа му. След сигнал на тел. 112 пристигнала полиция и линейка. Пострадалият е оставен за домашно лечение.

От прокуратурата уточниха, че от младежите не са взети кръвни проби за алкохол, защото минало време докато се осигури преводач и нямало как да бъдат подложени на изследвания без да им се обясни какви са правата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
12
 
! Отговори
batevale преди 6 години
Някой "правист" желае ли да провери колко "лека телесна повреда" е счупването на носа?! Това да не е счупване на маникюр.......................
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е ... пуснали го. Тва нашето правосъдие обслужва само лошите.
34
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Щом има счупване, без значение на какво, няма как да е лека телесна повреда???
33
0
 
8
 
! Отговори
балконинг преди 6 години
стресирано дете, уплашена майка и служител с разбит нос.това ако беше станало другаде, вече щеше да има милион гледания на клипчето: пиян "руснак" кара тротинетка
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия в Полша не са ли виждали дрегер, че и преводач им трябва?
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ми е чудно ако тия бяха в САЩ например и ги спрат американските полицаи, дали пак така няма да ги проверят, щото нямат преводач? Май ще са проснати на асфалта с белезници, преди да успеят да кажат че не разбират.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от младежите не са взети кръвни проби за алкохол, защото минало време докато се осигури преводач и нямало как да бъдат подложени на изследвания без да им се обясни какви са правата имНашите шведи може да се възползват от тази възможност и да поискат преводач от ромски и да не им вземат проби за алкохол.
29
0
 
14
 
! Отговори
бат стоян преди 6 години
ами то не уникална,а феноменална държава си имаме, ама нека да е така, може другия път детето на някой политик да цъфнат :)
28
6
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
И тоя къде се навира , някакви *** го наритали , то като не може да носи на бой , да не се занимава
27
0
 
9
 
! Отговори
stoianivanov79 преди 6 години
и сега кво стана, ??? май нищо!!!
26
0
 
14
 
! Отговори
Стар Гларус преди 6 години
Тея си връщат за старите времена, когато по морето полякини, чехкини, ГДР-ки ги "обръщахме", щото много им харесваше.Още тогава жените им разказваха, че тяхните мъжлета не стават, а само избиват комплекси!Да вземеш колелото на малко дете - това е под достойнството на нормалния мъжки пол! Все едно да му издърпаш близалката или сладоледа от ръцете! СРАМ!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само не разбрах следното -> нямали били преводач и затова нашите нищо не можели да направят?Е че това не е ли проблем на поляците? спират 5 патрулки, разпердушинват всички в автобуса, основен преглед за алкохол, опиати, багаж, и ги пускат в 4 сутринта тези дето не са направили нищо.Останалите в панделката до изясняването на нещата.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завладяно пътно транспортно средство без разрешение на собственика с оказване на съпротива относно собственика, нанесена нелека, а средна телесна повреда (счупен нос)...За такива нарушения в САЩ, Китай, Сингапур и др. полицията вади пистолет, а прокуратурата и съдията дават нормален срок!НО ние прощаваме, защото сме ***, които живеят в ИДИОТСКА държава, управлявана от ХИТРИ хора!
23
0
 
11
 
! Отговори
suprise преди 6 години
Само някой да не се изненада когато след време излезе новина за бити и е**и поляци и шведи по курортите. Каквото повикало такова се обадило. Ако имаме полиция и съдебна система хората ще се чувстват защитени и сигурни. Живея във Варна , пълно е с чужденци. Утре някой пиян общ работник от запада ако тръгне да ми подскача дали ще чакам на полиция и съд или ще му разбия главата, как мислите?
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова чужденците ще правят каквото им кефне в ***, наречена българия. И която не смее да защити собствените си данъкоплатци.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в демокрацията робите трябва да си знаят мястото
20
0
 
22
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Тихо да не разсърдим поляците!
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми репортери, вчера не написахте ли, че те са задържани и следва дело по бързата процедура?
18
1
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
От цялата работа пак оставам с убеждението, че на поляците-побойници ще им се размине. Както казваше Гиньо Ганев: "Битият - бит, е-..ят - е-...ан". Големият въпрос е къде е държавата, какво прави за собствените си граждани. В конкретния случай имим впредвид СЪДЕБНАТА СИСТЕМА и на второ място полицията. Съдът - защото ги пуска да си ходят, полицията - защото не им се е "отблагодарила".
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснали са ги щото са платили на некое корумпе.