Терористът от Брюксел – пътувал с такси и метро

Все още не са поставени метал-детектори на жп гарите
22 юни 2017 11:00,
14
Терористът от Брюксел – пътувал с такси и метро
Снимка: Reuters, архив

Терористът, който взриви куфар на Централната гара в Брюксел във вторник, е пътувал от дома си в кв. "Моленбек" с такси и метро, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Още по темата

Според публикациите, след като куфарът не е избухнал с очакваната сила, терористът е опитал да напусне гарата с влак. Допуска се, че този опит също се е провалил, защото пътник от влака е настоял решително вратите да бъдат затворени, след като е видял, че по перона тичат хора с викове за помощ.

Медиите отбелязват, че повече от година след атентатите на летището и в метрото в Брюксел, все още не е изпълнено решението за поставяне на метал-детектори на входовете на железопътните гари.

Сега се очаква властите да се заемат с тази задача, но мерките ще засегнат само три гари - една в Брюксел (от три основни, които обслужват столицата), една в Лиеж и една в Антверпен.

Според новите данни за терориста Усама Зариу, той се е заселил в Белгия през 2002 г., бил е разведен и не е имал деца. Медиите го описват като поддръжник на "Ислямска държава". Зариу не е лежал в белгийски затвор.

В Брюксел вчера четирима души са били задържани по разследването на атентата. Очаква се по-късно днес съдия да прецени дали те да останат на разположение на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
аман от крадци преди 6 години
Това е целта на показните широко рекламирани кървави актове .Да принудят бюроркатите д а похарчат стотици милиарди ограбени пари от народите за монтаж на нагло вредна терористична техника..С нея увреждат десетки милиони дневно без да им пука ..следят над сто хиляди униформени с импланти в телата подават на снимката
9
0
 
0
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Каквито и дедектори да наслагат на главите на мюсулманите дето си внесоха и отгледоха, такива немогат да сложат! Глупостта с дедектори неможе да се засече!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я-с т реб!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега какво? Трябва да се чувстваме виновни, че е имал транспортни разходи ли? Ами да е кандидатствал по някоя толерантна кампания по запазването на видовото разнообразие и да е получил карта за лошо гледащ ястреб.
6
0
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
От Мьоленбек - белгийски еквивалент на Аджисан маала!
5
0
 
3
 
! Отговори
Еурогей преди 6 години
Защо ни занимавате с глупости? Мюсюлманите имат право на вероизповеданието си, а то включва джихад и клане на неверници! Недейте да бъдете ислямофоби и расисти! Аз предлагам да организираме един мощен Гей-Парад и така да докажем на света, че "Нас Не Ни Е Страх"!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Брюксел развъждат терористи в буквален смисъл.
3
1
 
0
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
Във всички чанти има връзки с ключове, в някои и дребни инструменти,чадъри и пр. Детектора на вратата на гарата няма да спре да пищи. А който трябва е измислил високоякостни полимерни ножове, пистолети и пластични взривни вещества. Тях онзи детектор не ги лови. Просто докато някой разсажда демокрация с бомби на хиляди километри от Брюксел трябва да свикнем с такива новини всеки ден.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова от далече е мъкнал куфара с бутилки газ,че сменил видове транспорти и не са го забелязали с такъв извънгабаритен товар-багаж,а може да са много газови балони като за малки газови горелки скътани с пакети гвоздеи за коване с какви ли размери-от тип джамжийски до покриви с дървени конструкции като турист ли,рибар ли барака ще сковава,а може направа на гарата да си е взел багажа от гардероб и направо на коловоз без билет като незнаел кой влак кога идва или заминава.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е пътувал от дома си в кв. "Моленбек" с такси и метро..............А с какво да пътува, с космически кораб ли?