Битата камериерка сънува още кошмари, иска 50 хил. от шведа

"Искът ми ще е голям, защото това е вид възмездие", коментира тя
24 юни 2017 10:18, Василия Пейчева
145
Битата камериерка сънува още кошмари, иска 50 хил. от шведа
Ралф Сундберг Снимка: Архив, Булфото

50 000 лв. иска камериерката Диана Петкова, изритана зверски в лицето от шведа Ралф Сундберг в Слънчев бряг.

Адвокатът на пострадалата Станко Кралев вече е изпратил писмо до Сундберг в Следствения арест, в което го приканва да изплати въпросната сума като обезвреда на имущестнвени и неимуществени вреди, пише "24 часа".

"Това е опит за спогодба. Ако той откаже, ние ще заведем граждански иск, който да бъде разгледан в хода на съдебното дело. Тъй като то ще се гледа по общия ред клиентката ми ще се конституира като граждански ищец и частен обвинител. Ако Ралф Сундберг се съгласи на спогодба, то тогава Диана Петкова ще бъде само частен обвинител", обясни адвокат Кралев.

Още по темата
До късно следобед в петък вървеше предявяването на материалите на страните.

"Още в понеделник, 26 юни, ще внесем обвинителния акт в съда", каза районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова. Следващата стъпка ще бъде съдът в морския град да насрочи дата за разглеждане на делото.

"Всяка нощ сънувам кошмари. Вече няколко пъти се самоубивам на сън, ужасно е. Психическата травма е много силна, явно ще я нося не с месеци, а с години", сподели пред изданието камериерката Диана Петкова.

Тя се оплака, че още я боли травмираната от ритника на шведа долна челюст на лицето й. Всеки път, когато минавала покрай фоайето, където бе изритана от грамадния швед, Диана изпадала в шок.

"За първи път ми се случва подобно нещо. Искът ми ще е голям, защото това за мен е вид възмездие", заяви Диана Петкова.

Инцидентът с 65-годишната камериерка стана на 3 юни вечерта в хотел "Марвел" в Слънчев бряг. Запис на охрантелна камера запечата как 53-годишният Ралф Сундберг рита жената с крак в лицето без никаква причина.

По-късно той се извини и сподели, че много съжалява, но е бил пиян и неадекватен.

За това провинене законът предвижда наказание глоба /от 1000 лв. до 5000 лв./, пробация или до 3 г. затвор. Тъй като чужденецът е с чисто събедно минало, той най-вероятно ще се отърве с административна санкция или пробация, коментират юристи.


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
Tord преди 2 години
До Anonymous

Какво се случва с нечестивите швед?
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво се случва с обикновения швед?
91
0
 
0
 
! Отговори
Засрами се, Темидо Б преди 2 години
Ей, да не сте изтървали някоя нула?!?! Какво са 26 х€ за опит за убийство, бе нещастни тъпи прокурорчета!!!! Я , ако беше това нашенец в Швеция или Холандия да го стори!!! Не му мърда панделата плюс цакане до живот ! Всеки месец ще му смъкват по 30% от доходите докато е жив. 26 х.€ !!!! Срам! Ама ако пострадалата бе не с българска, а с някое от ония изкълчени имена, тогава щяхте на тоя *** и доживот да му искате!!!
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази баба сънува само 50хил.ле нищо друго това разбирам аз ако иска справедливост да го бутнат в пандиза но 50хил за един ритник ????
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз на моите биячи съм и подготвил иск от 20 000 бона и 1 година затвор но те са рецидивисти и аз имам доказателства за това!
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стига бе, за един ритник 50 хил. А нашите шведи колко трябва да плащат за убит дядо или баба по селата?
87
2
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Тоя *** трябва да си плати и да лежи в български затвор, за да се научи, как трябва да се отнася с българите! Довлякъл се е тука без да го вика никой и няма никакво основание да безчинства!
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шведите са си брутални, и така ще се отнесат след време към всички емигранти в Швеция. Рано или късно това ще стане. Не са изобщо народ който да търпи нещо си. В случая тоя е виновен, ама по другия въпрос ще им ръкопляскате.
85
2
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
До Attorney At Law
Ти си абсолютен джоук, Атторни ат лав. Отговорността е на този, който е нанесъл щетата - в този случай Ралф, защото основанието на отговорността е принципът, че всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму. Женицата наистина разполага с различни искове и възможности да бъде компенсирана, но тези които я компенсират (работодатели/застрахователи) имат обратни искове към Ралф. Ако беше завършил 1-ви курс по лав, щеше да знаеш
84
3
 
13
 
! Отговори
Поговорка преди 2 години
"Гладна кокошка просо сънува!"
83
2
 
15
 
! Отговори
Attorney At Law преди 2 години
Това са вестникарски драсканици. Отговорността (финансовата) в случая е на работодателя, и госпожата (надявам се тя, или близките й да четат тук) трябва да се обърне към сериозен адвокат, с доказана репутация, който да заведе иск за травма на работното място по време на изпълнение на сл. задължения, като травмата е физическа и психологическа (емоционална). Хотела (по закон) би трябвало да има застрахователна полица за служителите си, която да покрие щетата. Да се търсят пари от шведа е смешно!
82
0
 
11
 
! Отговори
уважение преди 2 години
Хората искат уважение. Шведа демонстрира неуважение. Затова трябва да бъде наказан. Нейния началник който се уплаши че шведите ще се обидят, трябва да бъде санкциониран с три брутни заплати за безгрижие спрямо служителите.
81
1
 
10
 
! Отговори
възмездие преди 2 години
Аз обаче искам и административно наказание за шефа на туризма дето подаде оставка. Видяхме как безгрижно пропилява интересите на персонала. Той със сигурност го е правил и преди ама сега нещата станаха явни.
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не го оправдавам или

Ами някой може да ивърши убйиство или изнасилване и да каже после "извинете, аз без да искам" и да го пуснем да си върви по живо по здраво. Така ли?! За неправилно паркиране дори има глоба. Не става с " извинявай" Всеки трябва да плаща подобаващо за деянията си. Жената е в правото си да иска обезщетение. Другото ще реши съдът.
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да иска, ако и даде лошо няма. Абсолютно съм убеден, че тя дори и не си и мислела за финансов иск. Това е само подкукоросване от алчен адвокат, който от това живее. По американски образец. Някой кихне на улицата и щото те е стреснал, та давай да го изпомпиме колкото може, точно американизми.
78
7
 
20
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 2 години
За жалост дори и при убийство .... роднините на госпожата НЕ биха взели 50000 лева кръвнина...... ,а за ритника максимум 2000 лева и то благодарение на камерата и медийното раздухване
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да плаща "големият мъж" малко му е. Ако за всяка грозна простотия в бг имаше глоба, какви хрисими и възпитани туристи щяхме да посрещаме, за пример направо.
76
5
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Що ми се струва че тоз е виждал 25 000 Еврака или 250 хил Шведски крони само през крив макарон.Иначе бях прав за едно .Камериерката иска само и единствено пари.Ако тоя ги изнамери скоро ще си ходи!
75
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сънува не само кошмари, сънува и 50000 лв.
74
3
 
12
 
! Отговори
леле преди 2 години
Гледам тук повечето са се надървили и 50 000, че и евро не са им достатъчни ! Навремето казваха : " Посмали , *** "! Повече от 15 000 лв. няма как да получи .