Заплахи, обиди... Шеф на Спешна помощ подаде оставка

Агресията е непрекъсната, обясни д-р Бисер Ботев от Добрич
26 юни 2017 15:45,
29
Заплахи, обиди... Шеф на Спешна помощ подаде оставка
Снимка: архив Булфото

Шефът на Спешна помощ в Добрич подаде оставка заради все повечето слечаи на заплахи и насилие към медиците в линейките.

Д-р Бисер Ботев е реаниматор и от 7 години оглавява Спешното отделение в областната болница в града, съобщи БНР.

Според него оттеглянето му ще се отрази зле на дейността в болницата, тъй като той е работил и като специалист в отделението по реанимация.

Чашата на търпението на д-р Ботев преляла при инцидент от миналата, когато млад мъж нападал екипа на спешната помощ.

"Агресията е непрекъснато. Да кажем, че при този случай имаме един контакт. Непрекъснато ни заплашват, обиждат. Този инцидент допълнително ме убеждава, че не трябва да продължавам да работя на такова място и при такива условия", обясни лекарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците вече изкупиха големи болници в областните градове.Когато пациентите,пардон клиентите на държавната спешна помощ и общинска кланница измрем, другите ще плащат на чужденците.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските ядрени чайници са най- сигурни до момента. Само че на нашите умници в правителството им беше забранено да продължат изграждането на Белене. И естествено ще плащаме неустойки.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на доктораДойде ву акъра най- после
22
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Електронен регистър за нападателите и задългителна въоръжена охрана за спокойствието на медиците!!!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във варненският онкодиспансер лекуваха баща ми за кожен рак и го облъчваха за да усвоят парите по пътеката на здравната каса,после когато четох епикризите,всичко бе преувеличено,невярно и лъжливо,а изследването на тъканта бе направено в частна лаборатория указана точно от лекуваща та лекарка,така тя си усвои парите по пътеката и си защити работното място,а правиха лъчелечение на здрав човек!
20
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Трябва да се записват егн-тата на нападателите.При постъпване в болница-ако имаш провинение-нямаш право на лечение.Да се направи един такъв регистър!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на нашата държава е, че всички са прави. А пари няма. А няма пари, защото няколко неумници се огънаша и не разрешиха България да развива руските инфраструктурни проекти. Което е особено глупави, при положение, че други европейски държави имат вече създадени ОГРОМНИ такива. Беше достатъчно да се предложи на всички европейски държави, пречещи на реализацията на тези проекти, пълно спиране на съдействието им с Русия за да им се запушиат устите, но на Бате не му стиска.
18
2
 
5
 
! Отговори
Елена Йончев преди 6 години
Болниците са пред фалит и връщат хора, Касата лъже наред!
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В много държави си има конкурс на всеки 3-4 години , явяват се фирми , предлагат цени и услуги и готово . Колкото и да ни боли в БГ трябва да се премине към американския модел , всеки си избира какво и колко да плаща , и който не плаща чака да минат от "Лекари без граници ", за да му кажат за кога да си купува място на байра.
16
0
 
10
 
! Отговори
Perry преди 6 години
А полицаите стачкуват !
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прав е човека.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва осигурителния фонд да се отвори за частна бърза услуга.Такситата пристигат за 3-5 минути, Сот за 2, полиция блокира квартал за 5.Линейките изобщо не са Спешни или Бързи по смисъла на услугата!
13
3
 
29
 
! Отговори
до авторката преди 6 години
Стига с тая отвратителна европейска "политическа коректност" ! Търпението ни свърши, назовавайте точно и ясно кои са извършителите ! Кой е този "млад мъж " ? Спрете да защитавате престъпниците, като ги криете, така нещата няма да се оправят, а ще стававсе по-лошо.
12
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавната бърза помощ пристига след 30-40 минити за да установи смъртта.След 30 секунди звънят от частните погребални агенции.Конкуренция в бранша липсва,по добре е да им се взима лиценза на такива!Нормално е да ги бият или закрият всичките!
11
1
 
25
 
! Отговори
Цвинокио преди 6 години
Изводът е ясен: Да не се лекуват неандерталците !
10
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NIKOGA NE UVAGAVAM DOFTOR--MNOGO KRADAT I IZNUDVAT PAZIENTITE
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала, всчики да напуснат и да останем малко на естествен подбор, пък след 10-20 години, като се научим на уважение ще почнем и да се лекуваме!
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се присмиваш на добър и честен човек заради труда му е грехота смешници радваите се един ден ще се хванете за главите до един всичките тая държава дано прозре с борисов какво губи ко не теглото тепърва предстои
7
4
 
45
 
! Отговори
От другата страна преди 6 години
Нека. всички лекари и мед сестри да емигрират. Да видим тогава целокупния български и цветнокож народ какво ще прави и дали ще оцени българския лекар. А който е оплюл/набил лекар-да запише медицина, да учи 11 години без заплата, след това да работи с простотията българска с риск да бъде бит всеки еидн момент, от друга страна да има скапано управление и система, която му връзва и ръцете, и краката, че и мозъка, накрая да получава 500лв. и да видим как мисли тогава. Поклон, че все още ги има
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нее само лекарите оттам се изгражда корупцията и мошенниците те вече са върхъ къдее обикновенния човек всичко го удари малко останаха точни и свестни ето вижте в коя свера няма корупция кои не краде крадат и лъжат ако са честни и сас един човек няма да имат това нее държава тя сие заминала нямало корупция в автошколите кво няма бият цени и плюят сано некъдърници да командват но не минават навсякъде защо корупция бе брат ама даже и се крие мошенническа държава сме и мошенници сме а и присмиващи