Брат убива брат си. Осъдиха го на 8 години затвор

Присъдата подлежи на обжалване
29 юни 2017 20:23, Петя Славова
7
Брат убива брат си. Осъдиха го на 8 години затвор
Снимка: архив, Булфото


Състав на Търговищкия окръжен съд призна Ивайло Ст. за виновен за умишленото убийство на брат си Стефан Ст. и му наложи наказание 12 г. лишаване от свобода. Заради съкратеното съдебно следствие съдът намали с една трета наказанието му и определи Ивайло Ст. да изтърпява наказание 8 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Подсъдимият живеел в жилището на родителите си в Търговище с майка си и по-големия си брат - Стефан, пише БТА. Между двамата братя често възниквали конфликти, тъй като Стефан пиел. Заради това подсъдимият Ивайло Ст. настоявал брат му да напусне жилището.

На 1 март Стефан се прибрал пиян. Пускал силно музика от мобилния си телефон. След 23 часа Ивайло настоял брат му да се изнесе от жилището. Майка им се опитала да спре конфликта. Внезапно Ивайло взел кухненски нож и нанесъл удар в лявата част на гърдите на брат си. Майката си обадила на полицията. Стефан бил откаран от медицински екип, в болницата, където починал малко след полунощ на 2 март.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Гьоко Гьончев преди 6 години
Това е то братя, матр'яла на Бойко Борисов и Герберска България! Но... карай, най-важното сега е "бежанците" от "Сирия" да са добре! Нали така, Бойко?
4
0
 
2
 
! Отговори
дивашката територия преди 6 години
Ти от коя цивилизована територия си ?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алкохол ЦИГАРИ дрога са с една дума опияти .
2
0
 
8
 
! Отговори
Закривай преди 6 години
8 години за убийство... Отпуск от затвора... Типични БГ феномени
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От опит мога да кажа с пияница не се живее, просто в един момент превъртял. Да малкия брат е можел да напусне, но да остави майка си, няма как да стане.