Джебчийки от Силистра и Плевен налазиха Слънчев бряг

Полицаи ще дебнат за тях и за наркотиците в района
30 юни 2017 08:22, Петя Славова
10
Джебчийки от Силистра и Плевен налазиха Слънчев бряг
Снимка: архив, Булфото

В Слънчев бряг е засечен наплив на джебчийки от Силистра и Плевен. Затова в курорта ще бъдат изпратени оперативни работници, които познават контингента.

Директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски заяви, че по южното черноморие това лято ще бъдат командировани общо 1000 униформени служители.

Също така митничари влизат в екипа на Междуведомствения координационен център, който заработи от миналото лято в Слънчев бряг.

Новината съобщи на брифинг в Бургас шефът на Агенция Митници Георги Костов. В екипа ще бъдат включени между 30 и 50 служители на митницата, които ще поемат контрола над акцизните стоки в курорта, пише "Монитор".

От следващия понеделник нови 10 пътни полицаи пристигат в Слънчев бряг, въоръжени с дрегери за нарокотици и алкохол. Уредите са модерни и могат да установят дори и вида на наркотика.

Започват отново и проверки на скъпи луксозни автомобили. Според отчетените данни, работата на Координационния център в курорта е дала добри резултати, намален е броя и на криминалните прояви в сравнение с миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я пак кой ще проверявате за кока джебчийте или нормалните туристи с чисти досиета
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се бори конкуренцията
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-Много селянни има в София, а не туристи :))
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джебчийките се обучават с кукли които имат датчици. Въпросът е като нямаме такива как ще ги усетим. Вариантът е като в Разлог и други градове. Определяне периметър на движение и поставяне на гривни. Само така ще ги контролира полицията. Когото хванат му поставят гривна и го ограничават.
2
2
 
16
 
! Отговори
user преди 6 години
Докато не се въведат Крумовите закони няма да се оправим. Може да е първобитно, но със сигурност ще има моментален ефект.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много туристи има в София, факт!Няма ли да командироват униформени и в София?!