Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята

Лекарите в Курило премълчали какво е състоянието на Стефан Янев
121
Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята
Убиецът Стефан Янев. Снимка: Булфото, архив

Благовеста Пенева, бившата съпруга на Стефан Янев, който зверски уби 29-годишната Виола, разказа пред bTV, че не е подозирала за склонността му към наркотици до 2015 г., когато в кръвта му са открити алкохол и амфетамини.
Бившите съпрузи имат щастлива връзка, до момента, в който Стефан започва да посяга на жена си.

Още по темата

Тя разказа, че се е запознала с него през 2009 г. в университета, където бил любимец на преподавателите. Имали едногодишна невероятна връзка, след което се оженили. През 2012 г. се ражда дъщеря им.

През юни 2013-а тя се изнася от къщата на родителите му, малко по-късно се развежда официално.

“В началото на юни двамата с него прекарахме една седмица в Берлин, където просто ми се наложи да прекарам една вечер, заключена в банята. Вероятно същото се е случило между него и Виола с единствената разлика, че аз в момента дишам и съм имала възможността да се заключа някъде”, през сълзи сподели Благовеста.

Бившата съпруга твърди, че именно агресията на Стефан я е накарала да се замисли дали не взима наркотични вещества.

Според нейния адвокат Георги Богданов същинските проблеми започват след окончателното приключване на делото по развода.

"Аз започнах да получавам обаждания от майката на Благовеста, от самата Благовеста и дори от сестра й с информация, че Стефан става агресивен, че отива в дома им, забива ножове. Видимо е в неадекватна кондиция, видимо е изнервен, агресивен. С него се говори, но думите не достигат до разума. Винаги, когато думите не достигат до разума, има проблем”, коментира той.

Богданов каза още, че единствено от МВР са реагирали сравнително адекватно, но според него основната институция, пряко ангажирана в конкретния случай прокуратурата, не е направила необходимото.

"Критиката ми е и към семейството, което, притеснено от това какво ще кажат хората за нас, ако това се разбере се – опитваха да крият проблемите на Стефан, неговото състояние”, разказва адвокатът.

От клиниката в Курило, в която Стефан е бил настанен впоследствие, не давали никаква информация за реалното му състояние, което адвокат Богданов определя като напълно неуместно.

"Лекуващият лекар би трябвало да ни разкаже всичко, да предупреди, че той ще става агресивен. Да обучи семейството му и хората, които живеят с него, как да реагират в случаите на тъмни моменти – да се съгласяват с него и да му угаждат на желанията или да се противопоставят. За да не се достига до крайната фаза. Може би ако това момиче Виола си беше признало за изневярата, беше се разкаяло, ако въобще е имало някаква изневяра, разбира се, може би нямаше да се достигне до този ужасяващ край”, коментира той.

Юристът призова към промяна на правния постулат, според който невменяемите се разглеждат като наказателно неотговорни лица. При наличието на някаква душевна болест, съответният човек трябва да изтърпява присъдата си в психиатрично отделение – категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
18
 
! Отговори
Бг Правосъдие преди 6 години
Така... тоя уpодлив нещаcтник вече се призна за виновен, което означава, че делото ще мине "по бързата процедура", а това означава автоматично намалчване на присъдата с 1/3. За предумишлено убийство присъдата е от 15 до 20 години. Да речем, че поради начина на убийството то е определено "по особено жесток начин", и той получи максималните 20 години. Тогава математиката е: от 20г, спадат в деня на присъдата на 13, а после като кихнат къде трябва и след 5-6 год пандиз е свободен гражданин на 35г
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички жени, които преживеят насилие и не докладват в полицията имат вина за евентуални фатални последици. Такива психопати трябва да са във затвора, а не по улиците. Може да убие жена си, детето си, съседът си, произволен човек на улицата. А всички слушат, знаят, и мълчат като з**ници. Ужасно ми е мъчно за жената, но не може така. Такива неща не могат да се премълчават или прикриват.
53
0
 
16
 
! Отговори
don преди 6 години
Всички които са го познавали лично имат вина-търпяли са го и са го прикривали,но най-много родителите му.Те са съучастници и трябва да бъдат съдени
52
0
 
18
 
! Отговори
ЧУЖДЕНЕЦ преди 6 години
Да трябва да си промените законодателството.ИЗВЪРШИЛИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПСИХОПАТИ трябва да не излизат от психиатрия с двойни решетки докато са живи.То сега какво е-хитри мамички изкарват жълти книжки на златните си бебчета и ги застраховат от отговорност до гроб!
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е демокрацита и евроатлантизма тоя вече трябваше да е в една каменоломна да дрънца камъни по цял ден.
50
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА го ИЗКАРВАТ луд ТИЯ ЖЕНИ, А като ги ИМ даваше си е добре.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейната приятелка,като е видяла трупа,защо не се е обадила на полицията?Това е съучастничество.
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той не е психично болен,а наркоман.За употреба и притежание на дрога си има закон,за убийство по особено жесток начин-също.Родителите и познатите,които са знаели,че се дрогира също трябва да понесат наказание.
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има законодателни промени-строги наказания,за родители и познати,които знаят за проблемите на подобни *** и мълчат.
46
0
 
17
 
! Отговори
Христо преди 6 години
И Българският съд,най-силният и отдаден защитник на НЕчовеците като този,ще го остави жив.А всички знаем,че единственото справедливо наказание за този НЕчовек е БЕСИЛО,БЕСИЛО И ПАК БЕСИЛО...Всичко друго е цинизъм и подигравка с паметта на убитото момиче...БОГ да пази България,защото няма кой друг!
45
2
 
20
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Мамин златен защо си мислиш,че имаш право да убиеш някой ?
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кск точно този психопат е бил "любимецът на всичките си ппреподаватели' във вуза??? Престъпник под прикритие. Сигурно и безмерно глезен.Сложен казус? Не. Всичко е налице. В подобни случаи трябва да се върви по късата процедура. Ако има грижа за хората въобще. Където вдъщност е проблемът. По принцип.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след почивка в луксозна психиатрия ще го освободят и дано да срещне съдия на пътя си
42
1
 
14
 
! Отговори
Циник до 46 преди 6 години
Бизнесдама...с верига аптеки!VOLVO XC 90 аз на 28 години....даже не СМЕЕХ да мечтая за нещо такова!Трябва да опитат пред съда тезата за "тежко детство..." Как да си начешеш кра стите...не е лесно! Един вид - мъката на избора!
41
0
 
18
 
! Отговори
Ани преди 6 години
До Милен: Милене, не си ли ти от приятелското обкръжение на Стефан? Какъв втори шанс? Да станеш убиец, да си насилник, да си наркоман, да си с чувство на безнаказаност заради богатата ти маминка, да си презадоволен- как ще се промениш. Сигурно няма да го осъдят, мама ще го изкара лид и ще го пуснат, ама да ви видим тогава хората около него- някой от вас може да е следващия....
40
2
 
28
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЧОВЕК СЕ РАЖДА ИЗ.РОД , А НЕ СТАВА В ПОСЛЕДСТВИЕ ИЗ.РОД !НИКАКВИ ДРОГИ И АЛКОХОЛ НЕ СА ОПРАВДАНИЕ ЗА ИД.ИОТИЗМА КОИТО ПРАВЯТ !НАПРИМЕР ЕДИН *** НА 13 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ КОЙТО НИКОГА НЕ Е ОПИТВАЛ ДРОГА И АЛКОХОЛ ,ВРЪЗВА НА ВЕЛОСИПЕДА СИ ЕДНА КОТКА И Я ВЛАЧИ ДОКАТО НАРАНИ ЖИВОТНОТО ДО НЕПОЗНАВАЕМОСТ ! НИКОЙ ДА НЕ СЕ МЪЧИ ДА МИ ФИЛОСОФСТВА И ДА МЕ УБЕЖДАВА ,ЧЕ ЧОВЕК СТАВА *** В ПОСЛЕДСТВИЕ ! ТОЙ СИ Е РОДЕН ИД.ИОТ ,ТОВА Е ИСТИНАТА ! БОЙ И САМО БОЙ ЗА ТАКИВА !
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има ужасяващи примери за подражание. Средата, в която живеят младите хора е неконтролируема.За съжаление майчините съвети не помагат. Е, има и алчни майки, които сами пъхат дъщерите си в ръцете на богати зетьове . Не го правете.
38
1
 
17
 
! Отговори
Циник до 44 преди 6 години
В една от предните теми за из верга....някакво шопче се аргументира, че този не заслужавал подобно отношение....защото бил ултрас от агитката на ЦСКА!Без коментар!!!
37
2
 
7
 
! Отговори
кой им е виновен ? преди 6 години
Кой им е виновен като избират за патньори иддиоти ?!Те по природа са иддиоти ,а алкохола и дрогата допълнително отключват агресията ! Те и без алкохол и дрога са способни на агресия ,всичко зависи от ситуацията !Ако попаднете на такива типове събирате роднини и приятели ,които ако ви уважават ще му теглят един бой ! А ако нямате хора които ви уважават намерете чужди мъже които за един секс с вас ще се съгласят да му счупят главата ! Не оставяйте такива иддиоти ненаказани !
36
0
 
2
 
! Отговори
40, преди 6 години
Това, че някой има мотив, не означава че има право, до тука никой не е защитил такова право както твърдиш ти.