Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята

Лекарите в Курило премълчали какво е състоянието на Стефан Янев
121
Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята
Убиецът Стефан Янев. Снимка: Булфото, архив

Благовеста Пенева, бившата съпруга на Стефан Янев, който зверски уби 29-годишната Виола, разказа пред bTV, че не е подозирала за склонността му към наркотици до 2015 г., когато в кръвта му са открити алкохол и амфетамини.
Бившите съпрузи имат щастлива връзка, до момента, в който Стефан започва да посяга на жена си.

Още по темата

Тя разказа, че се е запознала с него през 2009 г. в университета, където бил любимец на преподавателите. Имали едногодишна невероятна връзка, след което се оженили. През 2012 г. се ражда дъщеря им.

През юни 2013-а тя се изнася от къщата на родителите му, малко по-късно се развежда официално.

“В началото на юни двамата с него прекарахме една седмица в Берлин, където просто ми се наложи да прекарам една вечер, заключена в банята. Вероятно същото се е случило между него и Виола с единствената разлика, че аз в момента дишам и съм имала възможността да се заключа някъде”, през сълзи сподели Благовеста.

Бившата съпруга твърди, че именно агресията на Стефан я е накарала да се замисли дали не взима наркотични вещества.

Според нейния адвокат Георги Богданов същинските проблеми започват след окончателното приключване на делото по развода.

"Аз започнах да получавам обаждания от майката на Благовеста, от самата Благовеста и дори от сестра й с информация, че Стефан става агресивен, че отива в дома им, забива ножове. Видимо е в неадекватна кондиция, видимо е изнервен, агресивен. С него се говори, но думите не достигат до разума. Винаги, когато думите не достигат до разума, има проблем”, коментира той.

Богданов каза още, че единствено от МВР са реагирали сравнително адекватно, но според него основната институция, пряко ангажирана в конкретния случай прокуратурата, не е направила необходимото.

"Критиката ми е и към семейството, което, притеснено от това какво ще кажат хората за нас, ако това се разбере се – опитваха да крият проблемите на Стефан, неговото състояние”, разказва адвокатът.

От клиниката в Курило, в която Стефан е бил настанен впоследствие, не давали никаква информация за реалното му състояние, което адвокат Богданов определя като напълно неуместно.

"Лекуващият лекар би трябвало да ни разкаже всичко, да предупреди, че той ще става агресивен. Да обучи семейството му и хората, които живеят с него, как да реагират в случаите на тъмни моменти – да се съгласяват с него и да му угаждат на желанията или да се противопоставят. За да не се достига до крайната фаза. Може би ако това момиче Виола си беше признало за изневярата, беше се разкаяло, ако въобще е имало някаква изневяра, разбира се, може би нямаше да се достигне до този ужасяващ край”, коментира той.

Юристът призова към промяна на правния постулат, според който невменяемите се разглеждат като наказателно неотговорни лица. При наличието на някаква душевна болест, съответният човек трябва да изтърпява присъдата си в психиатрично отделение – категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази като е разведена, какво прави с него в Берлин, като плешо си имал приятелка или задни части свят да видят? Като го знаеш какъв е, нападал майка ѝ и сестра и сега други и виновни, че седяла цяла нощ заключена в банята и защо не предупреди немската полиция, там поне щяха да го излекуват! Аман от незадоволени кифли!
14
1
 
26
 
! Отговори
Бау преди 6 години
"според който невменяемите се разглеждат като наказателно неотговорни лица"Това трябва да се промени задължително. Не ме вълнува, че е психично болен. Извърши ли убийство живота му приключва. А мълчаливите доктори 'поне' по една голяма глоба да им дойде акъла.
13
2
 
5
 
! Отговори
Т, преди 6 години
До ТедиВиола е била твърде красива, за да я пусна току така, а и той е силно склонен към пристрастяване, пристрастяването може да бъде към много неща. И обиден, ако е вярно това за турския любовник.
12
2
 
27
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Искам да ме разберете правилно ! Тоя трябва да бъде осъден най-строго ! Но...Съвременната българка стана златотърсачка ! Ето тоя-аптеки ,пари и после олеле ! Абе вземи си някое кротко момче и си живей живота! Ама -не,богат да е,Бизнесмен или мама и тате да имат аптеки...
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То във Фонд земеделие е пълно с измами и луди, ама смеели някой да ги изкара.Хвърлят пари държавни и само на свой
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето жени в днешни времена се държат като мутреси.Не им ли ли осигуриш добър социален живот,ставаш лош,неспособен,некадърен.Причината-няма молчета,няма лъскави коли и почивки по изискани курортчета.Тогава те изкарват луд,ненормален,алкохолик или наркоман.
9
1
 
33
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Някой да го е вързал за Виола или да го е бил с камшици да е с нея - като е такава и онакава, разделят се и кой от къде е.Нито брак са имали, нито е било задължително да бъдат заедно.
8
2
 
20
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Този не е единствен. Има един друг юнак, дето е направил половин София луда. Работеше в ДФЗ, окрадна от там милиони, след това се изкара луд. Луд, ама не върна парите. Сега е недосегаем. Обявен за луд с милиони, никой не може да го пипне. Потърсете в нет-а за него.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,че е бил наркоман и тем подобни не го прави луд!
6
1
 
36
 
! Отговори
Ани преди 6 години
В случая се касае за един разглезен човек, който от презадоволяване и чудене как да се разнообразява- отне живот. Проблемът е в семейството и тепърва това няма да е единичен случай. Познавам човека от гимнацията- цялата им група беше от друсащи мамини синчеца и дъщерички. Ясно беше, че ще се стигне до тук.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя адвокат да не е защита на убиеца? Че малко така звучи
4
3
 
34
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Това писано яйце ,на мама златото сега като отиде в затвора ще разбере, че няма да е в къщата на маминка да му треперят отгоре.Дупе да му е яко:))))))))))))
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'Айде сега, жените ни виновни... че има такива,ама никой не ни кара да ги търпим...
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая едва ли се касае за такива жени. Този човек е имал тенденциозно поведение и е употребявал голямо количество наркотици. Сам-самичък е превъртял. Първата му съпруга дефакто живее втори живот.
1
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има жени които могат да те доведат и до това състояние.Да превъртиш,или да полудееш.В днешно време има много такива.