Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята

Лекарите в Курило премълчали какво е състоянието на Стефан Янев
121
Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята
Убиецът Стефан Янев. Снимка: Булфото, архив

Благовеста Пенева, бившата съпруга на Стефан Янев, който зверски уби 29-годишната Виола, разказа пред bTV, че не е подозирала за склонността му към наркотици до 2015 г., когато в кръвта му са открити алкохол и амфетамини.
Бившите съпрузи имат щастлива връзка, до момента, в който Стефан започва да посяга на жена си.

Още по темата

Тя разказа, че се е запознала с него през 2009 г. в университета, където бил любимец на преподавателите. Имали едногодишна невероятна връзка, след което се оженили. През 2012 г. се ражда дъщеря им.

През юни 2013-а тя се изнася от къщата на родителите му, малко по-късно се развежда официално.

“В началото на юни двамата с него прекарахме една седмица в Берлин, където просто ми се наложи да прекарам една вечер, заключена в банята. Вероятно същото се е случило между него и Виола с единствената разлика, че аз в момента дишам и съм имала възможността да се заключа някъде”, през сълзи сподели Благовеста.

Бившата съпруга твърди, че именно агресията на Стефан я е накарала да се замисли дали не взима наркотични вещества.

Според нейния адвокат Георги Богданов същинските проблеми започват след окончателното приключване на делото по развода.

"Аз започнах да получавам обаждания от майката на Благовеста, от самата Благовеста и дори от сестра й с информация, че Стефан става агресивен, че отива в дома им, забива ножове. Видимо е в неадекватна кондиция, видимо е изнервен, агресивен. С него се говори, но думите не достигат до разума. Винаги, когато думите не достигат до разума, има проблем”, коментира той.

Богданов каза още, че единствено от МВР са реагирали сравнително адекватно, но според него основната институция, пряко ангажирана в конкретния случай прокуратурата, не е направила необходимото.

"Критиката ми е и към семейството, което, притеснено от това какво ще кажат хората за нас, ако това се разбере се – опитваха да крият проблемите на Стефан, неговото състояние”, разказва адвокатът.

От клиниката в Курило, в която Стефан е бил настанен впоследствие, не давали никаква информация за реалното му състояние, което адвокат Богданов определя като напълно неуместно.

"Лекуващият лекар би трябвало да ни разкаже всичко, да предупреди, че той ще става агресивен. Да обучи семейството му и хората, които живеят с него, как да реагират в случаите на тъмни моменти – да се съгласяват с него и да му угаждат на желанията или да се противопоставят. За да не се достига до крайната фаза. Може би ако това момиче Виола си беше признало за изневярата, беше се разкаяло, ако въобще е имало някаква изневяра, разбира се, може би нямаше да се достигне до този ужасяващ край”, коментира той.

Юристът призова към промяна на правния постулат, според който невменяемите се разглеждат като наказателно неотговорни лица. При наличието на някаква душевна болест, съответният човек трябва да изтърпява присъдата си в психиатрично отделение – категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до анонимен 100Щом можеш да се оправяш сама, защо въобще си се омъжвала?
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кротки момичета?Значи аз изкарвам заплата по висока от средната за Франция в България,имам две деца,имам ипотека ,и от мен се очаква да навивам врат и да мълча , да подправям салатата и да съм благодарна ако не ям шамарите,па може и да ме убият..минали са средните векове..щом наравно работя,искам и такова отношение,ако не,може да напуска благоверния,ипотеката мога и сама да плащам..а може и ако е непослушен и децата да му оставя..убийство от ревност,това е варварско и няма оправдание...
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 95 АнонименКъде са тези кротки и скромни момичета? Единици са свестните, на всички останали щом им смигнеш и вдигат краката.
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да се държите като животни в любовта. Но дори и животните са по благородни. Мъжкият се бори за вниманието на самката и по силният убива по слабия съперник. Няма, няма дори една причина, която да оправдае брутални убиец.
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може такива "журналистки" да имат работа в медия.... срам, 2 имена да имаш в статията и да не ги знаеш и да ги бъркаш.... Професия блеене.
90
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 94Тоя пък тръгна с домашното насилие , мина покрай българските мъже та стигна чак до загиналите руски войни ! Нерде Стамбул , нерде Ямбол!
89
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие, които си падат по красавици за каква вярност ми говорите. Хубавите жени не принадлежат на един мъж. Всеки ги иска. Тъй че не ми филосовствайте толкова много. Убил от ревност, но не от любов. Хем да е хубава, хем да е само ваша. Няма такъв филм. Забравете, за да не се превърнете в убийци си, намерете си кротко и скромно момиче.
88
0
 
13
 
! Отговори
Данчо преди 6 години
Г-жо(це) Цветанова, като пишете статии, поне проверете темата! Нали правите разлика между Станев и Янев? Стефан Янев е бивш министър! Колежката ви Боряна Павлова говори за Стефан Станев в предишната статия по темата!!
87
6
 
19
 
! Отговори
az преди 6 години
В България няма мъже а страхливци! Ако имаше мъже отдавна да са измели крадливата *** дето ги управлява 30 години! Мъже са като бият жените си и пенсионери по светофарите! Или в някоя кръмча 5 на скоча на един, това е истината. Жалко за десетките хиляди руски войни дали си живота за тази ***
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последния абзац е най-важен, браво на адвокат Богданов за предложението, но сега е важно ние като общество да настояваме лудите да бъдат съдени и да излежават присъдите си в лудници! Ако не последва подобна законова промяна ще има още много подобни убийства и други тежки престъпления.
85
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е една от страните на първо място по домашно насилие. Поздравления за всички жени намерили самоуважението и смелоста да прекратят връзка с насилници и да избягат от тях. А за останалите, за които парите са по-важни от живота... съжалявам.
84
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безделието и наркотиците водят до този край! Бягайте от зависимостите,трудете се,не бъдете алчни,не завиждайте,вярвайте в Бог и никога няма да изпаднете в подобна ситуация.Без нравствени ценности човек рано или късно става подвластен на бесовете.
83
19
 
1
 
! Отговори
84 преди 6 години
До ТедиМного си простичка ако мислиш, че го защитавам. Ясно е, че трябва да си понесе наказанието, но общо взето никой не убива без сериозен мотив. Ако се държиш като разгонена кучкка, така и ще се отнасят с тебе.
82
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига вече драматизиране, че все да става отегчително. Мъжете, които смятаме че и тя си има вина не сме потенциални убийци или каквито и да било. Щом някой те пребива системно и ти стоиш при него, значи нямаш никакъв инстинкт за самосъхранение бе, един вид търсиш си го. Как някои хора (жени) не могат да го разберат това, не знам.
81
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 6 години
и какво предлагаш 84 да го пуснат , да го наградят или да го осъдят. Ти как мислиш че трябва да се процедира с него?
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До sXe, Браво братле, стрейтеджа е единственото здраво нравствено течение сред младите. Всичко друго е леш.
79
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но това, което става с днешната младеж е чиста инкарнация на Сатанизъм - друсани, дрогирани, татуирани, безпомощни, жалки! ***!---По-точно не може да се каже. Злоупотребата със субстанции отваря портала към Ада. А тоя портал е в мозъка.
78
0
 
31
 
! Отговори
sXe преди 6 години
Мразя алкохолици и наркомани. Така ме учеше дядо ми, така ще уча и децата си. Който употребява такива неща той не е човек, а влечуго, и тормози хората около себе си.
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се убийства от ревност са ставали и стават и в далеч по-цивилизовани общества от нашето, но все пак едно човешко възпитание, едно базово уважение към човешкия индивид и здрав разум, каквито неща безкрайно ни липсват,драстично биха намалили най-разнообразните вакханалии, които стават около нас.И разбира се, вършене на работа от институциите, към които в цивилизованите държави може да се обърнеш, а тук полза никаква
76
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Добре:)