След побоя заради плацента: Бащата, набил лекарка - зад решетките

Наказанието, което Владимир Стоянов може да получи, е затвор от една до пет години
3 юли 2017 12:46,
152
След побоя заради плацента: Бащата, набил лекарка - зад решетките
Снимка: архив Reuters

Бащата, пребил лекарка в столичната болница "Шейново" е арестуван за 72 часа. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

На Владимир Стоянов, който в събота нападна лекар от столичната АГ болница., е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му.

Още по темата

Наказанието, което може да получи Стоянов, е затвор от една до пет години.

Агресията на мъжа се породила от това, че поискал от лекарката да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. След като му било обяснено, че има законова процедура при раждане, която трябва да се спази, мъжът ударил д-р Албена Гагова в областта на главата.

Пред Bulgaria ON AIR по-рано изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев обясни, че мъжът се занимава с генетика. Вероятно това е била още една от причните мъжът да иска плацентата на бебето.

"Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил", разказа д-р Велев.

Веднага след инцидента нападателят не е вдигал своя телефон и се е опитал да избяга.,

Нападнатата д-р Албена Гагова е в тежко психическо и физическо състояние, тя е със счупен нос и разцепена горна устна. След нападението тя е била в безсъзнание в продължение на 20 минути.

Разследването по делото продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
6
 
! Отговори
koko преди 6 години
Полит-коректното заглави е: "След побоя заради плацента: БЪЛГАРИНЪТ, набил лекарка - зад решетките".Редно е новините да се представят по един и същ начин, за да няма двоен аршин
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо е завел жена си в болница - да е раждала в къщи и плацентата щяла да му е на разположение.Ненормален свят, брей !
54
4
 
1
 
! Отговори
Хрушчов Н. С. преди 6 години
Европейският съд по правата на човека подписа първата СМЪРТНА ПРИСЪДА! Родителите на Чарли Гард загубиха обжалването пред Европейския съд Крис Гард и Кони Йейтс загубиха окончателно законовата битка да заведат сина си за лечение в САЩ. Специалистите в болницата Great Ormond Street Hospital смятат, че Чарли няма шанс да оцелее. Съдът се съгласи, като заключи, че по нататъшното лечение "ще продължи да причинява значителна вреда на Чарли". Те заявиха, че молбата, подадена от родителите, е "
53
0
 
2
 
! Отговори
Хрушчов Н. С. преди 6 години
Съдът "също така реши, че е уместно да се отмени временната мярка", която изискваше от лекарите да продължат да предоставят лечение за поддържане на живота на Чарли. Родителите на Чарли, събраха 1,3 млн. паунда за експериментално лечение в САЩ. Г жа Йейтс посочи, че ако Чарли "не получи шанс", парите ще отидат за благотворителност за страдащите от Синдром
52
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам колко хора подкрепят побойника разбирам защо сме на този хал...мани бегай бегай мани
51
2
 
10
 
! Отговори
До 55, преди 6 години
Има хранилища за стволови клетки в България, поне от 4-5 години. Извличането им обаче не е тривиална работа, нито пък съхранението им.Цената за подобна процедура не е за пренебрегване спрямо нашият стандарт, но включва съхранение за 20 години. Дори въпросният господин да се занимава с генетика, в гаражни условия ще му излезе по-скъпо и по-ангажиращо.
50
3
 
15
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Гадина.Сега поне за 2 години в затвора и да не си вижда детето.
49
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бяхме на почивка в провинцията и така детето се разболя беше птиет в болница за седмица и при изписването мъършата лекуваща нямала време да напише епикриза вика ми ела Понеделник без да се съобразява със теб ей такива са за бой
48
2
 
18
 
! Отговори
Това е прекалено преди 6 години
Този пък чак и генетик се представил, че е за да вземе плацентата с надежда, че ще стане без въпроси така! Ама прибирайте ги по лудниците такива. Знаят се свърталищата им по градовете, не може тази лудост необезпокоявано да се шири и набира скорост
47
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па да му бяха дали плацентата, що увъртат със законови процедури?Човекът е имал нещо предвид, още повече,че е генен инженер.Чакал е тази плацента девет месеца и изведнъж му я взимат.Аз се поставям на негово място и го разбирам.Знам,че лекари не се бият, защото ни помагат, но лично бих набила тези,които умориха сестра ми.Знам,че плацентата е ценна стока, но интересно, що не взимат на тези, дето си раждат вкъщи?Заради плацентата ще карат хората да рискуват живота на децата си.
46
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българина може да е ***, но държи да го покаже. Не можело да се съхранява плацента в България?! Може разбира се, с елементарно замразяване. Само, че някои бунаци тука държат да ви обяснят, че не, не може. Трябвало "специална стая", със "специално оборудване". Трябва ви "специален мозък" тапири прости
45
3
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Дайте си му плацентата и даже две три кравешки му дайте за из път.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм 41, но от това което знам съхранението изисква специфични условия, стволовите клетки дори не се съхраняват в България, така че правете сметка колко разходи има само по транспорта. Иначе, като всяко нещо, колкото повече се разпространява, толкова по- достъпна става и цената.
43
4
 
7
 
! Отговори
ДО 36 преди 6 години
Аз да си нося последствията ? Hе другарю капиталист ти ще си носиш последствията ако ми поискаш пари и ме моташ със бумаги, които също струват много пари. Тая бюрокрация вие сте я създали за да събирате пари от честните хора.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не мисля, че му е била за нещо генетично... той генетичен материал и от бебето можеше да вземе..
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казваше прабаба ми (светла и памет) : "Ей, това учЕните хора, (някой път) са много прости...."
40
2
 
13
 
! Отговори
Е не! преди 6 години
Как ей така просто ще му я дадат? Нали всички луди, които ядат плаценти, ще хукнат по болниците да се правят на бащи на новородени за да си вземат поредната порция скъпоценни вещества. Не знаете колко са много, помпат се по някакви йога сбирки, ама са за Курило
39
3
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
4000 евро е огромна сума. Как се обосновава тази цена?
38
3
 
3
 
! Отговори
офффф преди 6 години
стига ве, точно се наядох и викам да прочета нещо приятно...как така ще си взема плацентата, ще се издрайфааам !
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори да приемем смешната теория, че лекарите търгуват с плацента- минимален процент родилки си я искат, за стволови клетки е доста скъпо, а откачалките, които я ядат не са чак толкова много. Така че за какво просто да не му я дадат, вместо да привличат вниманието върху себе си? Кажете, мили конспиратори ;)