Не съм виновен, не съм пребивал, кълнял се в ареста бащата-побойник

Очаква се днес да бъде поискано Стоянов да бъде задържан под стража
Обновена: 4 юли 2017 11:49 | 4 юли 2017 11:40, Камелия Цветанова
46

37-годишният Владимир Стоянов, който бе задържан за побой над лекарка в "Шейново", отрича да е виновен. Това съобщиха от Районната прокуратура.

Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на медицински специалист. 

Още по темата

Днес предстои да се внесе иск за най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

"Владимир Стоянов не се признава за виновен и отрича да е пребивал д-р  Албена Гагова. Ако бъде доказана вината му, го очакват от 1 до 5 години затвор", каза говорителят на Районната прокуратура в София Виолета Желева пред Bulgaria ON AIR.

"Към момента мъжът се води безработен. Има две осъждания за 3 престъпления през 2002 и 2000 г. за грабеж и незаконно влизане на територията на България. Има 3 висящи дела – необмислен палеж, грабеж и незаконно подпомагане на бежанци да живеят на територията на страната", допълни тя.

Според ексздравния министър Радослав Гайдарски в случая с пребитата д-р Албена Гагова става дума за криминално проявена личност с многократно повдигнати дела, а жената е могла спокойно да загине.

Пред Bulgaria ON AIR  той обяви, че на д-р Гагова е нанесена тежка травма, която не може да бъде квалифицрана като лека, нито пък средна.

"Била е в безсъзнание дълго време и е намерена в безпомощно състояние. Това трябва да премине към тежък криминален случай", настоя проф. Гайдарски в "България сутрин".

Председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев призова за най-голямата строгост на закона, за да се предотвратят такива случаи.

"На мен това повече ми прилича на опит за убийство и нехайство", отбеляза той.

"Трябва да информираме обществото, че това е недопустимо и всеки такъв случай няма да бъде толериран. Човекът няма да се измъкне и ще си получи наказанието", каза още д-р Хасърджиев.

Той посочи, че агресията срещу медицински лица не е български феномен. "Миналата седмица бях в лондонска болница, където навсякъде имаше плакати против агресията срещу медиците. Освен с чисто законовите мерки, там се опитват и кампанийно да водят диалог с пациенти и лекари", обясни той.

Проф. Радослав Гайдарски се върна на конкретния случай в "Шейново" и поясни, че д-р Гагова не е имала права да даде остатъчната плацента. По думите му самият директор не може веднага да реши проблема и прокурорите трябва да обърнат внимание на този факт.

"Този човек трябва да си получи заслуженото. Трябва да бъдат предприети законови мерки. На този случай трябва да се погледне с най-голяма строгост и подобно нещо да не се повтаря", заключи бившият здравен министър.

След заседанието на лекарите от "Шейново" се разбра, че протестът им първоначално ще бъде символичен, пред сградата на болницата.

Всички лекари ще бъдат цял ден с лентичка с посланието "Не на насилието в здравеопазването".

"Агресията срещу лекар е символ на човешка примитивност. Тежкият побой над д-р Гагова е поредният изблик на насилие срещу медик. Лекарите са тези, които спасяват животи и ние няма да останем бездушни, щом става дума за тяхната безопасност", заявиха от Българския лекарски съюз.

Подкрепа към протеста пред сградата на "Шейново" изказа и директорът на болница "Света София" д-р Коларова.

"Това е едно нецивилизовано и потресаващо действие на насилие срещу лекар. Прекалено е ниско и е далеч от възприемането за света. Такива действия са недопустими в една държава, която се брои за цивилизована. Нека не забравяме, че лекарската професия е част от държавната сигурност", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
28
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Учен, с богато криминално досие, пребил лекарка... Защо не си кажете, че е направо луд? Ама, като е луд да не вземе да отърве пандиза, то лудницата е по-гадна и от пандиза, де...
18
16
 
11
 
! Отговори
suun преди 6 години
бе, става въпрос за пари - със сигурност! щом чуя думите доктор, съд, бой - асоциацията ми е - мангизи!!! ше видите после!
17
5
 
13
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Това се случва защото всички механизми за наказване на лекар биват блокирани от техните съюзи много рядко става така че лекар да си понесе отговорността обикновенно ги потулват , съответно народа им набира още повече и почва саморазправа. Този конкретно трябва да лежи за олигофрения с тази плацента.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече трети ден с тази плацента,а дето как е,живо здраво ли е,колко тежи,колко сантиметра се е родило,как са го кръстили,ако е останало време де да му дадат име,тежко ще му е като начало в този тежък живот,но поне да е живо и здраво след толкова разправии заради него или по точно заради плацентата с която било обвито,а тя тая плацента,въобще плаценти от там им ли идват названията,че се пласират след туй щом като не се плацират или плацкат нещо такова,а или се преплацкват като множко от торбалани.
15
8
 
13
 
! Отговори
Съмнения преди 6 години
Да не се окаже, както с жената на имама, която разправяше, че е нападната от момичета! И какво стана, като се разнищят нещата и се видят камерите ще излезе, че и тя има вина. Винаги в един спор има две страни! Единият напада, другият отвръща! Кой как е постъпил, не се знае! Всеки прав за себе си! Ясно виновни има!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за да довърша разказа си... Този ги гинеколог арабин точно обясни откъде е дошъл проблема и къде е била грешката при лечението. Никакви тайни и шикалкавения. Това ни липсва на нас българите. Ако може да не се разбере, да не се види.
13
10
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В бг НЯМА КОМУНИКАЦИЯ МЕЖДУ ЛЕКАР / ЗЪБОЛЕКАР/ И ПАЦИЕНТ.На въпроси и мнения от страна на болните- лекарите и зъболекарите мълчат и кимат и предписват повече лекарства БЕЗ ДА ИМА НУЖДА!!!!!!!!!!!Е за това са тези ситуаций срещу т.н. лекари и стоматолози!!!!!!
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Побойника е и с раздвоение на личността! За освидетелстване е!
11
10
 
18
 
! Отговори
Харпър преди 6 години
Щом е посегнал на лекар, заслужава да го затворят, да излежи наказанието в пълната му версия и да се срещне с порасналото си вече бебе.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря за снимката!
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Smurt im e malko na takiva kato toq ***.
8
5
 
20
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
Не беше той, докторката сама се преби!Почна с няколко крошета в лицето, а после почна да се рита. С всичка сила се риташе, в бъбреците се целеше. Изпадна в безсъзнание и дори тогава продължи да се рита и да си нанася крошета, садистката!
7
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скалъпената от журналисти и лекари история започва да намирисва. Ще чуем ли версията на другата страна?После да няма учудени защо сме на 106 място в класацията за свобода на словото.
6
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сестра ми роди в една добра австрийска болница. Имаше тежко раждане. Все имаше някакъв проблем. При последното и влизане я оперира гинеколог - арабин. От този ден всички проблеми изчезнаха. По късно разбра, че това е било един от най добрите гинеколози.Защо го казвам. Навсякъде има и добри и лоши лекари. А хората са безпощадни, когато става дума за здравето. Държавата трябва да защитава лекарите, но и да им търси сметка за грешките и престъпленията, ако извършват такива.
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че я е трепал я е трепал... добре че не я е убил.Да се разстреля на Попа!
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, как ще я е пребивал човекът? Тя така сама си е изпаднала в безсъзнание и в безпомощно състояние - от радост от срещата с господина!
3
14
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
много шум за нищо - ще се окаже накрая че я е бутнал и толкова но на неего ще му разкажат играта!
2
5
 
58
 
! Отговори
Az преди 6 години
Типичен български мъж - срещу жена е голям бабаит, но когато трябва да поеме отговорност е пълна мишка.
1
10
 
38
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Господа журналисти, нека както пишете всеки ден по няколко статии за господин Стоянов, така да пишете с имена и снимки за всички пребити от кастата на недосегаемите лекари. Защо не го правите, двоен стандарт най?