Още двама задържани за боя пред болницата в Асеновград

Асен и Джавет хвърляли камъни, заплашвали с дървени тояги...
4 юли 2017 19:00,
7
Още двама задържани за боя пред болницата в Асеновград
Снимка: Архив, Reuters

Районната прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми 40-годишния Асен А. и 32-годишния Джавет Ю. заради побоя над гребците и техните треньори в Асеновград.

Още по темата

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в Асеновград, те са извършили хулигански действия в района на болницата в града, след възникнал конфликт между българи и роми.

Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм, както и за причинени средни телесни повреди, вече са задържани девет лица, на които съдът в Асеновград определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 30 юни 2017 г., припомнят от прокуратурата.

Двамата обвиняеми имат съпричастност към възникналия конфликт. Те за задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Обвиняемият Асен А. е осъждан, а Джавет Ю. не е.

Издирват се и други лица, участвали в боя в Асеновград на 26 юни 2017 г.

Междувременно районната прокуратура повдигна обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда срещу Петър Низамов-Перата. По време на един от протестите в града той нападна оператор на bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Не му се сърди! Майка му и баща му са брат и сестра!
4
0
 
2
 
! Отговори
grigor преди 6 години
Сори. Новите цени не ме бъркат. Бърка ме да има равни закони за всички. Точно заради това, че няма такива, има и нови цени на тока. Щото някой трябва да плаща тока, който сините крадат.
3
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
a задържани за новите цени на тока ще има ли? щото докато перата води хората в извечната борба срещу "другите" , било то индианци или къси ръкави, имате нови цени на електроенергията, които никой не коментира. а после ще викате вай gейбa.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказа се, че дъщерите на главния мюфтия са нападнали другите момичета заради облеклото. Какво става тука бе? В християнска държава някакви ислямисти взеха да си позволяват много неща. Тоя Бирали Бирали да се изрива от България със все котилото си. И без това е ***, че си пише името два пъти за да го запомни.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откриха клетка на ИДИЛ в Асеновград, а медиите отклониха вниманието от протестите и потулиха тяхното значение. Изопачиха го! Изкараха българите, техните семейства и дечицата като нацисти, фашисти, крайни хулигани.Поквара! Поквара беше медииното отразяване на справедливите протести! Позор и СРАМ!