Само за един месец: Митничари спряха 31 600 спинъри

Според контролните органи антистрес играчките били опасни
4 юли 2017 12:44, Анисия Иванова
12
Само за един месец: Митничари спряха 31 600 спинъри
Снимка: Агенция "Митници"

През последният месец, с активните действия на митническите органи от митница Русе, митница Столична и митнически пункт Летище-Варна, бе предотвратено допускането за свободно обращение на общо 31 600 броя от т.нар. антистрес играчки - спинъри, съобщиха от Агенция "Митници".

Според становището на компетентния орган - Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, основните проблеми, свързани с тези продукти са: наличието на завишени норми на тежки метали, лесното отделяне на малки части, които създават риск от поглъщане при деца, а при светещите видове съществува проблем с батериите, които са лесно достъпни и липсват указания за смяната им.

На база взаимодействието и системното сътрудничество между органите по надзора на пазара и митниците се предотвратява пускането на пазара на ЕС на играчки, артикули за деца, запалки, фойерверки, електрически и газови уреди и др., криещи различни рискове за безопасността и здравето на потребителите.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Андрешко. преди 1 година
От прочитането на заглавието на статията,в първия момент си помислих,че митничарите са задържчли 31 600 мигранта болни от сп.ин,но после разбрах,че ставало въпрос за играчки...
11
1
 
5
 
! Отговори
Fake taxi преди 1 година
Едно голямо браво за борбата срещу играчките. Те така да се работеше и срещу мигрантите...наркотиците...цигарите...цена нямаше да имате
10
0
 
3
 
! Отговори
bg__! преди 1 година
До Смехотворно
Даже предполагам не става въпрос за "хващане". Просто не са пуснали стоката на някой търговец в olx, китаеца е забравил някой сертификат.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дружна борба срещу спинърите - отроче на гнилия китайски комунизъм!
8
0
 
9
 
! Отговори
Италиянеца преди 1 година
В хляба няма брашно в сиренето няма мляко в каймата няма месо да ги спрем и тях в България
7
1
 
7
 
! Отговори
Атанас преди 1 година
Прав е колегата,В Англия е пълно с тези играчки.Много им пречели,..цирк...да махнат тогава и бат Бойко...и той не отговаря на евро стандарта ама го търпим..
6
0
 
8
 
! Отговори
Ша ва плющя преди 1 година
Празник за ушите ни, Европа да ни вкара в Шенген, веднагически!
5
1
 
7
 
! Отговори
Ханибал преди 1 година
И.ди.оти!!! Всичките тези спинъри за които така се хвалят,че са ги спряли от продажба се продават съвсем свободно в Англия. Ама карай,трябва дейност да се отчита,че дрогата,цигарите и оръжията си минават свободно. Нали нещо все пак трябва да хванат!!!!!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браооо беее и са пуснали 5 тона херойн да премине през БГ.
3
0
 
9
 
! Отговори
ХАХАХХ преди 1 година
Ей так се бори контрабандата по Борисовски
2
0
 
21
 
! Отговори
цирк преди 1 година
.........но в страната в това време влезнаха наркотици,цигари и др.стоки без да ги забележат....
1
0
 
18
 
! Отговори
Смехотворно преди 1 година
Нали разбирате, че това е в най-добрия случай едно малко бусче, пълно с 50 кашона от въпросната играчка? Тоест гордостта е, че са хванали 1 бусче...