Концесионер на топло, гледал марихуана край язовир

Спипали му плантацията от трева при спецоперация за търсене на бежанци
5 юли 2017 14:21,
7
Концесионер на топло, гледал марихуана край язовир
Снимка: архив Reuters

Концесионерът на язовира в землището на поповското село Априлово е оставен в ареста, след като Районният съд в Попово уважи искането на Районната прокуратура в града за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража", съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Още по темата

37-годишният мъж е привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Попово за отглеждане на марихуана.

Полицията се натъкнала на марихуаната в началото на месец май, когато провела спецоперация за търсене на укриващи се бежанци.

Тогава в изоставена хижа край язовира полицейските служители открили плантация с над 200 саксии с марихуана, кварцови лампи, препарати за торене и други принадлежности за отглеждане на растенията.

На 2 срещу 3 юли 2017 г. полицията претърсила района на язовира, стопанисван от 37-годишният мъж. Тогава във фургон са намерени принадлежностите от наркоплантацията.

203 саксии с марихуана били открити в гориста местност близо до язовира. По туба с препарат за торене полицията иззела дактилоскопна следа, оставена от концесионера.

Той преместил наркоплантацията си с марихуана, след като бил разкрит от служители на електроразпределителното дружество, че се е присъединил незаконно към мрежата, за да краде ток за отопление на растенията.

Мъжът е бил в изпитателен срок на предходна условна присъда, по която получил наказание 1,6 год. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок също за отглеждане на марихуана, както и за държане с цел разпространение на наркотици и за незаконно държане на ловна пушка.

Определението на Поповския районен съд подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Ал Тиквоне преди 6 години
200 саксии с марихуана...Това е смешно количество бе, аз сам изпушвам толкова за 1 месец...Ушевите пак си играят на дребно...Що не кажете колко тона контрабанден херон и амфетамини и талибани афганци минават месечно през "непробиваемата" ни граница, дето и птичка не могла да прехвръкне. Не ни занимавайте с качаци ня дребно, кажете кой е главния трафикант на републиката ???
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Гърция легализира...
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В крайна сметка този си е бандит, макар и не особено "едра риба". 125 растения не са никак малко, а и е крадял ток и е притежавал незаконно оръжие. В САЩ можеше да полежи доста. Друг е въпросът защо доказани убийци се разкарват на свобода.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1,6 години лишаване от свобода за гледане на мара а тея дето блъскат хората по пешеходните, глоби само а.Баси смешната държава и прасетата стачкуват неска.
2
1
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
българските не - вземат най-лошото от двете крайности
1
5
 
3
 
! Отговори
Експерно становище преди 6 години
Либерастите нали ле либерализират леките дроги?